Ford Ecosport ongelmat

Ford Ecosport ongelmat

Ford EcoSport on Fordin pienin katumaasturi, joten se sopii erinomaisesti kaupunkiliikenteeseen ja pysäköintiin. Se on myös erittäin tehokas ja käytännöllinen. Tässä autossa on kuitenkin myös useita ongelmia, joista omistajien on hyvä tietää. Mutta mitkä ovat Ford EcoSportin yleisiä ongelmia?

Ford EcoSportin yleisiä ongelmia ovat ovet eivät lukkiudu, nykivä voimansiirto, huonosti asennettu alempi ohjaustanko, jarrujen jyrisevä ääni, viallinen turvavyön kelaamisjärjestelmä, rikkinäinen moottoriöljypumpun hihnan kiristin ja satunnaiset sähköiset oikosulut.

Saattaa vaikuttaa siltä, että Ford EcoSportissa on paljon ongelmia, mutta näin ei ole. Kun verrataan näitä ongelmia muihin Ford-maastureihin, huomaat, että Ford EcoSport on paljon luotettavampi.

Mitkä ovat Ford EcoSportin yleiset ongelmat?

Nykivä vaihteisto

Yleinen ongelma, jonka Ford EcoSportin omistajat kokevat, on nykivä vaihteisto ja karkea vaihteenvaihto. Tämä tapahtuu, kun kuljettaja tulee pysähtymään. Tämän seurauksena se johtaa ongelmiin kiihdytyksessä ja vaihteiden vaihdossa. Joitakin tärkeimpiä syitä ovat huono anturi, vähäinen vaihteistoneste, kuluneet vaihteistonupit ja huono solenoidi.

Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla huonot osat. Huomaa, että saatat joutua vaihtamaan koko vaihteiston, mikä voi osoittautua työlääksi ja kalliiksi.

Jarrun jauhava ääni

Vaikka tämä ongelma on yleinen vuoden 2018 Ford EcoSportissa, sitä voi esiintyä myös muissa Ford EcoSport -malleissa. Jarruista kuuluu yleensä jyrisevä ääni. Yllättäen tämä ongelma löytyy myös viimeisimmistä EcoSport-mallivuosista.

Jos kuulet tällaisen äänen, sinun kannattaa tarkastaa jarrupalat ja katsoa, ovatko ne vaurioituneet, likaiset tai huonolaatuiset. Puhdista tai vaihda ne tarvittaessa.

  Ford Mustangin luotettavuus

Ovet eivät lukitu

Useat Ford EcoSportin omistajat ovat myös valittaneet, että ovet eivät lukkiudu sateella tai märissä olosuhteissa. Jotkut kuljettajat joutuivat jopa lukitsemaan ovet manuaalisesti auton sisältä tai käyttämään avaimenperää. Epäiltyjä syitä ovat muun muassa huono relelukon kytkin, viallinen lukon toimilaite ja palanut sulake.

Satunnaiset sähköiset oikosulut

Toinen yleinen ongelma, jota Ford EcoSportin omistajat kokevat, on sähköjärjestelmän alttius oikosulkuihin. Oikosulku tapahtuu, koska ajoneuvon johdotuksessa on vika, joka normaalisti katkaisee sähkön eri virtapiirien välillä.

Joitakin sähköisten oikosulkujen merkkejä ovat muun muassa epätasaiset ajovalot, palanut sulake ja toimimattomat ajovalot.

Viallinen turvavyön kelausmekanismi

Tämä ongelma on yleinen 5. helmikuuta ja 9. maaliskuuta välisenä aikana valmistetussa vuoden 2021 Ford EcoSport -mallissa. Koska turvavyön kelaamisjärjestelmä on viallinen, se ei välttämättä pysty pitämään matkustajaa paikallaan äkkijarrutuksen yhteydessä. Tämän seurauksena loukkaantumisvaara kasvaa.

Ongelman korjaamiseksi vaihda viallinen turvavyön kelausmekanismi. Sitä paitsi kyseessä oli valmistajan vika, ja kyseiset autot kutsuttiin takaisin.

Huonosti asennettu alempi ohjausvarsi

Ford EcoSportin mallivuoden 2017 mallissa on tämä ongelma. Siitä huolimatta valmistaja kutsui kyseiset autot takaisin, ja ongelma ratkaistiin. Havaittiin, että alemman ohjausvarren hitsausta ei ehkä hitsattu kunnolla. Näin ollen etupyöräkokoonpano osuu pyöräkoteloon, mikä aiheuttaa etupyörän lukkiutumisen, mikä johtaa ohjauksen hallinnan ja käyttövoiman menetykseen.

Moottorin öljypumpun hihnan kiristin on rikki.

Tämä on yleinen ongelma vuoden 2018 Ford EcoSportissa. Kun moottorin öljypumpun hihnan kiristin on rikki, öljynpaine katoaa. Tämä vaikuttaa auton suorituskykyyn. Lisäksi tämän ongelman korjaaminen vaatii uuden moottorin hankkimista, mikä on erittäin kallista.

  Ford Bronco Sport Luotettavuus

FAQ

Onko Ford Ecosport luotettava auto?

Kyllä, Ford EcoSport on luotettava auto, jossa on myös tehokas suorituskyky ja luotettavat turvallisuusominaisuudet. Se on myös yksi luotettavimmista Fordin maastureista, sillä sen luotettavuus on keskimääräistä parempi. Lisäksi Ford EcoSportin korjaus- ja huoltokustannukset ovat melko alhaiset, mikä tekee siitä hyvän auton päivittäiseen käyttöön.

Onko Ford Ecosportin huolto kallista?

Ei, Ford EcoSportin pienikokoisen katumaasturin ylläpito on erittäin edullista. Tämä johtuu siitä, että auto rekisteröi vähemmän ongelmia, ja useimmat sen ongelmat alkavat, kun se on ajanut yli 100 000 kilometriä. Lisäksi varaosien ja huoltojen kustannukset ovat melko edulliset verrattuna useimpiin kilpailijoihin.

Kuinka pitkän ajan kuluttua Ford Ecosportissa alkaa olla ongelmia?

Se riippuu monista asioista, kuten mallivuodesta, versiosta ja siitä, kuinka hyvin sitä on huollettu. Vaikka useimmissa Ford EcoSport -malleissa ongelmia alkaa esiintyä yli 100 000 kilometrin jälkeen, mallivuoden 2018 mallissa ongelmia alkoi esiintyä jo 10 000 kilometrin jälkeen. Näin ollen tätä mallia kannattaa välttää mahdollisimman paljon.

Mikä on Ford Ecosportin korkea ajokilometrimäärä?

Useimmat Ford EcoSport -mallit lukkiutuvat yli 100 000 mailia ennen kuin niissä alkaa olla suurempia ongelmia. Mutta jos huollat EcoSport-maasturisi valmistajan suosittelemalla tavalla, sinun pitäisi helposti ajaa yli 150 000 mailia ilman suurempia ongelmia.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Jos siis haluat ostaa käytetyn Ford EcoSport -auton, varmista, että auton mittaristossa on alle 150 000 kilometriä. Kaikki tätä suuremmat määrät voivat osoittautua ongelmallisiksi ja kalliiksi korjata ja ylläpitää.

Mikä on vähiten luotettava Ford Ecosport?

Vähiten luotettavan Ford EcoSport -mallivuoden titteli on mallivuosi 2014. Sitä seuraa tiiviisti mallivuosi 2018. Vuoden 2014 Ford EcoSport rekisteröi eniten ongelmia. Joitakin tärkeimpiä ongelmia ovat auton tärinä pysähtyessä ja epäluotettava audiojärjestelmä.

Huolimatta siitä, että mallivuosi 2014 on eniten ongelmia, siinä ei ole vakavia ongelmia kuten Ford EcoSport 2018:ssa. Vuoden 2018 EcoSport-mallissa esiintyy ongelmia jo 10 000 kilometrin kohdalla. Yksi tämän mallivuoden yleisimmistä ongelmista on jarrujen lukkiutuminen tai kitinä, jolloin ovi ei lukkiudu.

Lopulliset ajatukset

Yleisesti ottaen, jos aiot ostaa Ford EcoSportin, sinun kannattaa selvittää joitakin ongelmia, joita kohtaat omistuksen aikana. Näin voit pitää autosta hyvää huolta ja pidentää sen käyttöikää. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla Ford EcoSport voi kestää hyvin pitkään.

On myös tärkeää huomata, että vaikka Ford EcoSportissa on useita ongelmia, se on erittäin luotettava pienikokoinen katumaasturi. Se on myös käytännöllinen, tehokas ja helppo huoltaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z