Ford Escape yleiset ongelmat

Ford Escape yleiset ongelmat

Ford Escape on yksi Yhdysvaltojen markkinoiden suosituimmista kompaktista katumaasturista, mikä tekee siitä yhden Yhdysvaltojen markkinoiden suosituimmista autoista yleensä. Escape on suosittu, koska siinä on paljon vakiovarusteita, se on todella turvallinen ja siinä on riittävästi istumapaikkoja jopa viidelle aikuiselle.

Vaikka Escape on kaiken kaikkiaan hyvä auto, siinä on kuitenkin joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Ford Escape kärsii usein vaihteistoon, moottoriin, AWD-järjestelmään, jarruihin ja ohjaustehostimeen liittyvistä ongelmista. Useimmat näistä johtuvat huollon puutteellisuudesta, mikä tarkoittaa, että ne voidaan ehkäistä, jos autoa huolletaan riittävän hyvin.

Vanhemmissa 2006-2009-malleissa näyttää olevan eniten ongelmia, mutta vuoden 2014 Ford Escape on huonoin erityinen mallivuosi Escapelle yleensä. Escape on siis kohtuullisen luotettava auto, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin.

Jos et tee kaikkia tarvittavia huoltotoimenpiteitä aina tarvittaessa, joudut kohtaamaan itsellesi huomattavia korjauslaskuja, jotka maksavat enemmän kuin vuosikymmenen huollot.

Ford Escape – Vaihteisto-ongelmat

Ford Escape on saatavana joko automaattivaihteistolla tai manuaalivaihteistolla. Monien verkkolähteiden mukaan manuaalivaihteisen Escapen tiedetään menevän kytkimistä suhteellisen nopeasti läpi, jos autoa ajetaan aggressiivisesti. Automaattivaihteiset Escape-mallit ovat alttiita viivästyneille vaihdoille, epäröinnille ja hiostaville äänille, kun auto laitetaan ajoon tai peruutukseen.

Näyttää siltä, että Ford kutsui takaisin jopa 320 000 Ford Escape -mallia vaihteisto-ongelmien vuoksi, jotka saattoivat aiheuttaa auton pysähtymisen. Yleisimmät ratkaisut näihin ongelmiin ovat joko vaihteiston täydellinen vaihto tai uudelleenrakentaminen, jos se on mahdollista. Nämä maksavat yleensä 3 000-4 000 dollaria.

  Onko Ford Bronco Raptor hyvä auto?

Ford Escape – Moottoriongelmat

Sytytyskelat näyttävät olevan yleisimpiä Ford Escapen moottoriin liittyviä ongelmia, ja ainoa tapa korjata ne on vaihtaa ne kokonaan, mikä voi maksaa jopa 1 000 dollaria. Vuosina 2001-2013 valmistetut mallit näyttävät olevan pahimpia. Varmista joka tapauksessa, että vaihdat käämit, jos törmäät tähän ongelmaan, koska voit aiheuttaa paljon enemmän vahinkoa, jos et tee niin.

EGR-venttiili (pakokaasujen takaisinkierrätys) näyttää myös olevan Ford Escapen kipeä kohta. EGR ei pysty pitämään yllä oikeaa painetta, mikä voi aiheuttaa moottorin pysähtymisen ja moottorin tarkastuksen varoitusvalon syttymisen. Nämä eivät ole yhtä kalliita korjata, joten ne kannattaa korjata heti, kun ne alkavat aiheuttaa ongelmia.

Ford Escape – AWD-järjestelmän ongelmat

Ford Escape on varustettu AWD-järjestelmällä, mutta Escapen AWD-järjestelmässä on omat vikansa. Ford Escapen yleisin AWD-järjestelmän ongelma liittyy siirtokoteloon, joka voi vaurioitua säännöllisessä käytössä. Hyvä uutinen on se, että siirtokotelon vaihto ei ole kovin kallista, mutta huono uutinen on se, että siirtokotelo-ongelmia ei pitäisi olla lainkaan.

Jos koet ulvovia tai naksuvia ääniä, on todennäköistä, että siirtokotelosi on syyllinen. Muista viedä Escape Ford-jälleenmyyjälle, ja heidän pitäisi pystyä vaihtamaan siirtokotelo noin 100 dollarilla.

Ford Escape – Jarrut

Ford Escapessa tiedetään olevan myös ongelmia jarrujen kanssa, erityisesti vuosien 2016 ja 2017 malleissa. Jarruista voi tulla äänekkäitä ja suhteellisen vaikeita painaa, mikä voi olla vakava turvallisuusongelma. Jotta auton saisi pysähtymään kokonaan, jarruja on poljettava melkoisella voimalla.

  Ford Mustang Shelby GT500 Luotettavuus

Nämä ongelmat johtuvat kuluneista jarrupaloista, viallisesta jarrutehostimesta tai jarrujen alipainepumpun ongelmista. Nämä ongelmat eivät ole yhtä yleisiä muissa Escape-malleissa, mutta niiden korjaaminen maksaa noin 400-500 dollaria.

Ford Escape – Ohjaustehostinongelmat

Ohjaustehostinjärjestelmään liittyvät ongelmat vaivaavat vain vanhempia Ford Escape -malleja, mikä tarkoittaa, että uudemmat mallit ovat paljon parempia. NHTSA tutki lähes 750 000 Ford Escape -mallia vuosien 2008 ja 2011 välillä ohjaustehostinongelmien vuoksi auton ollessa liikkeessä.

Fordin mukaan ongelma johtui virheellisistä EPAS-ohjelmistokokoonpanoista, jotka eivät kyenneet havaitsemaan kuljettajan syötettä, eikä järjestelmä näin ollen avustanut kuljettajaa ohjauksen aikana.

UKK-osio

Mitä Ford Escape -malleja tulisi välttää?

Ford Escape on luotettavuudeltaan hyvin erilainen läpi tuotantokautensa. Esimerkiksi asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan vuoden 2014 Ford Escape on kaikista huonoin malli. Kuitenkin myös vuosien 2006-2009 Ford Escape -mallit näyttävät olevan luotettavuusspektrin alapäässä.

Myös vuoden 2013 Ford Escapea ja vuoden 2005 Ford Escapea kannattaa välttää. Kaikki muut Ford Escape -mallit näyttävät olevan paljon parempia. On kuitenkin järkevää harkita näiden mallivuosien Ford Escapea, jos pystyt löytämään sellaisen, joka on pidetty hyvässä kunnossa, sillä useimmat näistä ongelmista johtuvat huollon puutteellisuudesta.

Onko Ford Escape hyvä perheauto?

Ford Escape kilpailee markkinoiden parhaiden perheautojen, kuten Toyota RAV4:n ja Honda CR-V:n, kanssa. Escapessa on paljon istumatilaa kaikilla riveillä, ja siinä on melko suuri tavaratila. Tämä tekee siitä loistavan perheauton ja kiistatta paremman kuin jotkut RAV4- ja CR-V-mallit.

  Onko Ford Fiesta Ecoboost hyvä auto?

Lisäksi Escapessa on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia sisätiloissa, mikä tekee Escapesta todella hyvän perheauton. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, koeaja sellainen, jotta näet, sopiiko se juuri sinun käyttövaatimuksiisi.

Kuinka turvallinen Ford Escape on?

Ford tietää, että Escape on suunniteltu perhekäyttöön, ja siksi se on tehnyt siitä mahdollisimman turvallisen. Siksi IIHS palkitsi Escapen erinomaisella viiden tähden turvallisuusluokituksella sekä etu- että takaistuimilla.

Se sai viiden tähden luokituksen myös kaikissa muissa luokissa, mikä tarkoittaa, että Escape on kaiken kaikkiaan todella turvallinen auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z