Ford Focus C Max 1.6 TDCI ongelmat

Ford C Max

Ford Focus C-Max 1.6 TDCI -moottori on luotettava ja kestävä moottori, jolla on erinomainen suorituskyky. Mutta kuten mikä tahansa muukin moottori, se tarvitsee asianmukaista hoitoa ja huoltoa kestääkseen. Näin ollen, mitkä ovat Ford Focus C-Max 1.6 TDCI -moottorin ongelmat?

Ford C-Max 1.6 TDCI -moottorin yleisiä ongelmia ovat moottorin ylikuumeneminen, hiilen kertyminen, sytytysjärjestelmän ongelmat ja polttoainesuuttimien vikaantuminen. Lisäksi useat omistajat ovat raportoineet moottorissa ilmenneistä viallisista generaattoreista, nokkahihnojen ja laakereiden pettämisestä sekä turboahtimen toimintahäiriöistä.

Mitkä ovat Ford Focus C Max 1.6 TDCI -moottorin yleiset ongelmat?

Moottorin ylikuumeneminen

Tämä ongelma ei koske vain tätä moottoria vaan useimpia Fordin moottoreita. Useat omistajat ovat aiemmin valittaneet, että moottori ylikuumenee, mikä johtaa erilaisiin ongelmiin. Tärkein ongelma, joka aiheuttaa moottorin ylikuumenemisen, on alhainen jäähdytysnestetaso. Tämän seurauksena sylinterin pää ylikuumenee, halkeilee ja vuotaa öljyä.

Tämän ongelman korjaamiseksi omistajan on lisättävä jäähdytysnestettä moottoriin. Jos moottori menettää epätavallisen paljon jäähdytysnestettä, on tärkeää diagnosoida auto ja korjata taustalla oleva ongelma.

Hiilen kertyminen

Toinen yleinen ongelma Ford C-Max 1.6 TDCI -moottorissa on hiilen kertyminen. Tämä ongelma on yleinen suoraruiskutusmoottoreissa, eikä 1.6 TDCI ole poikkeus. Suoraruiskutusmoottorit ovat tehokkaita, tehokkaita ja vähäpäästöisiä. Kun autolla on kuitenkin ajettu pitkään tai lyhyitä matkoja, hiili kerääntyy ja aiheuttaa useita ongelmia, kuten sytytyskatkoksia, tehon menetystä ja karkeaa tyhjäkäyntiä.

Tämän ongelman korjaamiseksi omistajan on puhdistettava hiilikertymät tai palkattava ammattitaitoinen mekaanikko tekemään se. Lisäksi on tärkeää ajaa autolla pidempiä matkoja, jotta polttoainetta palaa riittävästi.

  Kaikki Ford F150:n vaihteensiirron ongelmista

Sytytysjärjestelmän ongelmat

Kuten useimmissa Fordin moottoreissa, myös tämän auton sytytysjärjestelmässä on paljon ongelmia. Suurin osa näistä ongelmista johtuu kuitenkin huonoista tai kuluneista sytytystulpista ja sytytyskeloista. Koska tämä moottori on turboahdettu, sytytystulpat ja sytytyskelat kuluvat nopeammin, mikä aiheuttaa useita ongelmia.

On tärkeää tarkastaa ja vaihtaa sytytystulpat 40 000 mailin välein tai sytytyskelat 50 000 mailin välein. Tämän laiminlyönti voi johtaa ongelmiin, kuten huonoon suorituskykyyn, moottorin syttymishäiriöihin ja karkeaan tyhjäkäyntiin. Tämä ongelma voidaan korjata vaihtamalla huonot sytytystulpat ja sytytyskelat.

Vikaantuneet polttoainesuuttimet

Jos Ford C-Max 1.6 TDCI -moottorisi ei käynnisty, polttoainesuuttimissa voi olla ongelma. Useiden kilometrien käytön jälkeen polttoainesuuttimet voivat alkaa kulua ja pettää toiminnassaan. Joissakin tapauksissa se voi kuitenkin olla saastunut, eikä se toimi optimaalisesti. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava vialliset polttoainesuuttimet.

Nokkahihnan ja laakereiden vikaantuminen

Jos moottori syttyy huonosti, sitä on vaikea käynnistää tai se käy epätasaisesti tyhjäkäynnillä, nokkahihna ja laakerit ovat vialliset tai huonot. Kuten useimmat moottorin osat, myös nämä osat kuluvat tai vaurioituvat. Jos havaitset jonkin edellä mainituista merkeistä, sinun on vaihdettava viallinen nokkahihna ja laakerit.

Turboahtimen toimintahäiriö

Toinen Ford C Mx 1.6 TDCI -ongelma, joka jää huomiotta, on turboahtimen toimintahäiriö. Tämä ongelma johtuu turbon hiilitukkeutumisesta. Tämän seurauksena se johtaa öljynsyöttöputken tukkeutumiseen.

  Onko Ford Mustang Ecoboost hyvä auto?

Tämä ongelma voidaan korjata puhdistamalla öljynsyöttöputki. Mutta jos putki on vaurioitunut, se on vaihdettava.

Vialliset vaihtovirtageneraattorit

Vaihtovirtageneraattori auttaa muuttamaan mekaanisen energian sähköenergiaksi vaihtovirralla. Vaihtovirtageneraattori voi kuitenkin vioittua myös vaurioituneen johdotuksen, viallisen auton akun tai viallisen sulakelenkin vuoksi.

Tämän ongelman korjaamiseksi on ensin korjattava taustalla olevat ongelmat. Mutta jos vaihtovirtageneraattori on huono, myös se on vaihdettava.

FAQ

Onko Ford Focus C Max 1.6 TDCI -moottori luotettava?

Kyllä, Ford Focus C-Max 1.6 TDCI on yksi markkinoiden luotettavimmista Fordin moottoreista. WhatCarin luotettavuustutkimuksen mukaan Ford C Max sijoittui kolmanneksi, mikä tekee siitä yhden luotettavimmista monikäyttöautoista Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Sen kokonaispistemäärä oli 95 prosenttia, mikä on erinomainen tulos.

Kuinka monta kilometriä Ford C Mx 1.6 TDCI -moottori kestää?

Fordin 1.6 TDCI-moottori on yksi markkinoiden luotettavimmista Fordin moottoreista. Jos tätä moottoria siis huolletaan ja hoidetaan asianmukaisesti, se voi kestää yli 200 000 kilometriä. Mutta jotta näin tapahtuisi, omistajan on myös noudatettava hyviä ajotapoja.

Onko Ford 1.6 TDCI -mallin huolto kallista?

Ford C-Max 1.6 TDCI -moottorin ylläpito on halpaa, sillä siinä ei rekisteröidä paljon ongelmia. Jos tätä autoa siis huolletaan ja hoidetaan hyvin, se kestää pitkään eikä sen ylläpito maksa paljon. Keskimäärin tämän auton omistajan pitäisi olla valmis käyttämään 200-400 dollaria sen vuosittaiseen huoltoon. Jos kuitenkin ilmenee vakavia ongelmia, se voi maksaa enemmän.

  Ford Maverick yleiset ongelmat

Kuinka paljon hevosvoimia Ford C-Max 1.6 TDCI -moottorissa on?

Ford C-Max 1.6 TDCI -moottorissa on kaksi hevosvoimavaihtoehtoa. Ensimmäinen ja edullisempi variaatio tarjoaa yhteensä 94 hv 3600 kierrosnopeudella ja 170 lb-ft vääntöä 1500-2000 kierrosnopeudella. Toisaalta toinen variaatio tuottaa jopa 113 hv 3600 Rpm:n kierrosluvulla ja 210 lb-ft vääntöä 1750-2500 Rpm:n kierrosluvulla.

Onko Ford TDCI hyvä moottori?

Kyllä, Ford C Max TDI -moottori on hyvä, sillä se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja rekisteröi vähemmän ongelmia. Lisäksi tämä moottori on luotettava ja tehokas. Lisäksi sillä on erinomainen polttoainetaloudellisuus ja vähemmän päästöjä kuin useimmilla kilpailijoillaan. Ja koska kyseessä on dieselmoottori, se kestää hyvin pitkään.

Loppupäätelmät

Ford Focus C Max 1.6 TDCI -moottori voi olla luotettava ja tehokas, mutta siinä on myös useita ongelmia. Yleisimpiä ongelmia, kuten edellä on käsitelty, ovat moottorin ylikuumeneminen, turboahtimen toimintahäiriö, hiilikerrostumat, polttoainesuuttimien vikaantuminen ja vialliset vaihtovirtageneraattorit.

Siitä huolimatta tämä on edelleen erinomainen moottori, jolla on erinomainen suorituskyky ja kestävyys. Hyvällä hoidolla ja kunnossapidolla tämä moottori voi helposti ajaa yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z