Ford KA 1.2 moottorin luotettavuus

Ford KA

Ford KA 1.2 -moottori on yksi luokkansa suorituskykyisimmistä malleista. Lisäksi se tarjoaa tasaisen ajonautinnon ja ketterän kiihtyvyyden. Mutta onko Ford KA 1.2 -moottori luotettava?

Kyllä, Fordin 1.2-moottori on varsin luotettava. Useimmat omistajat kehuvat tätä moottoria, mutta he ovat myös huomanneet joitakin ongelmia, jotka kiinnostuneiden käyttäjien on hyvä tietää. Joitakin ongelmia ovat muun muassa moottoriongelmat, pään tiivisteongelmat, tehon puute, öljyn merkkivalo syttyy ja moottori ei käynnisty.

Onko Ford KA 1.2 -moottori luotettava?

Kuten useimmat valtavirta-autot, Ford KA 1.2 on varsin luotettava auto. Lisäksi se on halpa huoltaa eikä aiheuta juurikaan ongelmia. Sitä paitsi Ford KA 1.2 -mallien omistajat ovat raportoineet muutamista ongelmista, mikä tarkoittaa, että tämä moottori on melko luotettava. Lisäksi varaosien löytäminen on paljon helpompaa verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin.

Ford KA 1.2 -moottorin yleiset ongelmat

Moottorin syttymishäiriöt

Yksi Ford KA 1.2 -moottorin yleisimmistä ongelmista on moottorin syttyminen väärin. Monet käyttäjät valittivat, että moottori syttyy väärin ja tuottaa korkeaa ääntä tyhjäkäynnillä. Suurin syyllinen on viallinen sytytyskelapaketti, joka rikkoutuessaan yleensä sytyttää moottorin hallintavalon.

Ongelman korjaamiseksi omistajan on vaihdettava viallinen sytytyskelapaketti.

Pään tiivisteongelmat

Pään tiivisteongelmat ovat yleisiä ennen vuotta 2008 valmistetuissa Ford KA 1.2 -moottorimalleissa. Pään tiiviste on moottorin elintärkeä osa, ja se sijaitsee moottorilohkon ja sylinterikannen välissä. Siksi, kun pään tiiviste pettää, se voi aiheuttaa monia ongelmia, kuten moottorin ylikuumenemisen, moottorin suorituskyvyn heikkenemisen ja jäähdytysnesteen menetyksen.

  Onko Ford Puma hyvä auto?

Tämä ongelma voidaan korjata vaihtamalla vikaantunut kärkitiiviste.

Tehon puute

Tehon menetys on yleistä vuoden 2014 jälkeen rakennetuissa Ford KA 1.2 -malleissa. Tärkein ongelma, joka aiheuttaa moottorin tehon menetyksen, on vanhentunut ohjelmisto. Moottorin suorituskykyä ohjaava ohjelmisto voi vanhentua ja johtaa useisiin ongelmiin, kuten tehon menetykseen.

Ongelman korjaamiseksi omistajan on päivitettävä ohjelmisto.

Moottori ei käynnisty

Toinen yleinen ongelma, josta Ford KA 1.2 -käyttäjät ovat valittaneet, on moottorin käynnistymättömyys. Tämä on osoitus siitä, että auton jäähdytysnestejärjestelmän lämpötila-anturi saattaa olla rikki. Jos näin on, auto on syytä tarkastuttaa ammattitaitoisella mekaanikolla ja vaihtaa viallinen osa.

Moottorin kolina

Vaikka tätä ongelmaa ei ole koettu paljon, useat Ford KA 1.2:n omistajat ovat valittaneet siitä. Moottorin kolina johtuu yleensä vaurioituneista tai kuluneista nokkapyöristä. Raksuttava ääni kuuluu yleensä autoa ajettaessa. Ongelma voidaan korjata vaihtamalla vaurioituneet tai kuluneet nokkapyörät.

Öljyn merkkivalo palaa

Öljyvalo voi syttyä öljyvuodon, alhaisen öljytason tai jopa viallisen öljynpainekytkimen vuoksi. Siksi on tärkeää, että ammattitaitoinen mekaanikko tarkastaa ongelman. Jos kyseessä on vuoto, varmista, että ongelma on korjattu. Mutta jos öljynpainekytkin on viallinen, se on vaihdettava.

Jäähdyttimen vuoto

Jäähdyttimen vuodot ovat yleisiä vanhenevissa Ford KA 1.2 -moottoreissa. Tämä ongelma johtuu yleensä ruostumisesta, korroosiosta tai iskuista, jotka voivat johtaa vuotoon. Tärkein syy jäähdyttimen vuotoon on kuitenkin halkeama tai reikä jäähdyttimessä. Lisäksi jäähdyttimen ja moottorin yhdistäviin letkuihin voi myös tulla vuotoja, jolloin jäähdytysneste voi vuotaa.

  Yleiset Ford 10-vaihteisen vaihteiston ongelmat

Tämän ongelman korjaamiseksi omistajan on käytävä kokeneen mekaanikon tarkastuksessa. Jos jäähdytin on vaurioitunut, se on vaihdettava.

FAQ

Onko Ford KA 1.2 ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Ford KA 1.2 kannattaa ostaa, jos etsit pientä, tehokasta, luotettavaa ja vähän huoltoa vaativaa kaupunkiautoa. Mutta jos tarvitset suorituskykyisen, tehokkaan, ylellisen ja tilavan kaupunkiauton, Ford KA 1.2 ei ole ihanteellinen auto sinulle.

Onko Ford KA 1.2 -mallin korjaaminen kallista?

Ford KA 1.2 on halpa ajaa. Sen erinomaisen luotettavuuden ja kestävyyden ansiosta. Lisäksi Ford tarjoaa edullisia huoltopalveluja ja varaosia. Kaiken lisäksi se on polttoainetehokas, mikä tarkoittaa, että omistajat eivät kuluta paljon polttoaineeseen.

Miten voin ehkäistä Ford KA 1.2 -mallin moottoriongelmia?

Paras tapa ehkäistä Ford KA 1.2 -mallin moottoriongelmat on huolehtia autosta hyvin. Joitakin asioita, joita sinun tulisi tehdä, ovat säännölliset öljynvaihdot, ilmansuodattimen vaihtaminen sekä sytytystulppien ja sytytyskelojen tarkistaminen ja vaihtaminen tarpeen mukaan.

Lisäksi auto kannattaa tarkastuttaa ja diagnosoida ammattitaitoisella mekaanikolla vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Onko Ford KA sama kuin Fiat 500?

Ei, Ford KA ei ole sama kuin Fiat 500. Kyseessä on kuitenkin uudelleenvalmistettu Fiat 500, sillä niillä on monia yhtäläisyyksiä. Joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät näistä autoista samankaltaisia, ovat kytkinlaitteet, jotka sijaitsevat samassa paikassa molemmissa autoissa. Lisäksi niissä on samanlainen kojelauta, vaikka Ford KA:n kojelauta onkin uusittu.

  Ford 5.4 -moottorin yleiset ongelmat

On kuitenkin syytä huomata, että Fiat 500 on hieman kalliimpi ja hienomman näköinen kuin Ford KA.

Onko Ford KA 1.2 hyvä moottori?

Yleisesti ottaen Ford KA 1.2 on erinomainen moottori. Tämä johtuu siitä, että se on tehokas, luotettava ja halpa huoltaa. Lisäksi se tarjoaa kokoonsa nähden suuren suorituskyvyn, ja se on myös kestävä. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, kuten tehon puute, moottorin syttymishäiriöt, moottorin kolina, pään tiivisteongelmat ja moottorin tuulettimen jatkuva käynti.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Ford KA 1.2 on luotettava ja erinomainen kaupunkiauto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Se on myös kompakti ja tehokas, joten se sopii erinomaisesti kaupunkiajoon. Koska auto on pienikokoinen, sen pysäköinti julkisiin parkkihalleihin tai sen manöövrointi liikenteessä ei ole ongelma.

Mutta kuten kaikissa autoissa, myös Ford KA 1.2 -moottorissa on useita ongelmia, kuten moottoriongelmia, jäähdyttimen vuotoja, pään tiivisteongelmia ja tehon puutetta. Hyvällä hoidolla ja huollolla Ford KA 1.2 voi kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z