Ford KA Plus -mallin yleiset ongelmat

Ford KA Plus

Ford KA Plus on pieni pienikokoinen kaupunkiauto, jossa on erinomaiset ominaisuudet. Se on myös luotettava, tehokas ja halpa ylläpitää. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mitkä ovat siis yleisiä Ford KA Plus -ongelmia?

Ford KA Plussan yleisiä ongelmia ovat moottori ei käynnisty, moottorin kolina, moottorin syttymishäiriöt, tyhjäkäynnin säätöventtiiliongelma ja vikaantunut lämpötila-anturi. Lisäksi jotkut omistajat ovat raportoineet takajarruongelmista, etujarruletkun kiinnijäämisestä ja akun valvontajohdon hiertymisestä.

Mitkä ovat Ford KA Plus -mallin yleisiä ongelmia?

Moottori ei käynnisty

Tämä on yksi suurimmista ongelmista, joita Ford KA Plus -omistajien tulisi olla valmiita käsittelemään. Useat omistajat valittivat, että moottori ei suostunut käynnistymään ja se alkoi ylikuumentua. Suurin syyllinen tämän ongelman takana on jäähdytysjärjestelmän lämpötila-anturin rikkoutuminen.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on käytävä ammattitaitoisen mekaanikon luona. Varmista, että mekaanikko vaihtaa viallisen lämpötila-anturin ongelman korjaamiseksi.

Moottori syttyy väärin

Toinen yleinen ongelma Ford KA Plus -mallissa on moottorin syttyminen väärin. Monet Ford KA+:n omistajat ovat valittaneet, että moottori syttyy väärin ja antaa korkeaa vinkunaa auton käydessä tyhjäkäynnillä. Huomaa, että tämä ongelma johtuu yleensä viallisesta sytytyskelapaketista, joka ei yleensä aktivoi moottorinhallintavaloa rikkoutuessaan.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen sytytyskelapaketti. On ihanteellista, jos palkkaat ammattitaitoisen mekaanikon korjaamaan sen.

Moottorin kolina

Vaikka tämä ongelma ei ole kovin yleinen, useat Ford KA:n omistajat ovat myös raportoineet moottorin kolinasta. Monet käyttäjät valittivat, että he kuulivat moottorin kolisevan äänen ajon aikana. Jotkut valittivat, että heidän autonsa menetti tehonsa. Suurin syyllinen tähän ongelmaan on vaurioituneet tai kuluneet nokkapyörät.

  Kaikki vuoden 2023 Ford Ranger Wildtrakista

Ongelman ratkaisemiseksi sinun on vaihdettava vaurioituneet tai kuluneet nokkapyörät.

Tyhjäkäyntinopeuden säätöventtiilin ongelma

Tyhjäkäyntinopeuden säätöventtiili tunnetaan myös nimellä ilman ohitusventtiili, ja se sijaitsee imusarjaan. Kun joutokäyntinopeuden säätöventtiilissä on vikaa, se voi johtaa sakkaamiseen risteyksissä ja karkeaan tyhjäkäyntiin. Tärkein ongelma, joka aiheuttaa tyhjäkäynnin säätöventtiiliin ongelmia, ovat hiili- ja öljykertymät, jotka tukkivat venttiilin.

Jos joutokäyntinopeuden säätöventtiili on tukkeutunut eikä se ole vaurioitunut, se kannattaa puhdistaa ja poistaa hiilisaostumat. Mutta jos se on vaurioitunut, se on vaihdettava.

Vikaantunut lämpötila-anturi

Tämä ongelma on yleinen vanhemmissa Ford KA Plus -malleissa. Jäähdytysjärjestelmän lämpötila-anturi on altis vikaantumaan. Vaikka lämpötila-anturi yleensä sammuttaa ylikuumenevan moottorin, se ei anna auton käynnistyä tai pysähtyä, jos se on rikki.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava rikkoutunut lämpötila-anturi.

Takajarrun ongelmat

Tämä on yksi niistä ongelmista, jotka pakottivat Fordin vetämään takaisin joitakin Ford KA -malleja. Havaittiin, että takajarrun takalevyn pultteja ei ehkä ollut kiristetty vaadittuun momenttiin. Jos takalevyn pultti putoaa jarrurumpuun, jarrupäällysteet voivat vaurioitua tai pyörä voi lukkiutua.

Huomaa, että Ford kutsui kyseiset mallit takaisin, ja ongelma ratkaistiin.

Etujarruletkun kiinnitys

Toinen ongelma, jonka vuoksi Ford joutui kutsumaan takaisin useita Ford KA Plus -malleja, johtui etujarruletkun kiinnitysongelmasta. On mahdollista, että etujarruletku voi likaantua ja hankautua etupyörän vanteeseen, mikä voi johtaa jarrunestevuotoon ja mahdolliseen jarrutustehon heikkenemiseen.

  Ford Fiesta Ecoboost ongelmat

Akun valvontajohdon hankautuminen, kun akkua ei ole suojattu.

Tämä ongelma havaittiin vuosina 2017-2019 valmistetuissa Ford KA Plus -malleissa. Valmistaja havaitsi akun valvontalangan sulattamattoman johtimen hankautumisen. Tämä ongelma voidaan korjata tarkastamalla BMW:n johto ja vaihtamalla se, jos se on vaurioitunut. Käytä kankaista teippiä BMS-johdon käärimiseen ja asenna johtosarjan pidätysklipsi kaikkiin autoihin.

FAQ

Onko Ford KA Plus luotettava?

Kyllä, Ford KA Plus on luotettava auto. Monet omistajat ovat kertoneet ajaneensa useita kilometrejä ennen kuin he ovat havainneet pieniä ongelmia. Lisäksi tämän auton ylläpito on halvempaa kuin joidenkin sen kilpailijoiden. Lisäksi sillä on turkistähti Euro NCAP -turvallisuusluokitus, joka on melko hyvä.

Kuinka monta kilometriä Ford KA Plus kestää?

Se riippuu siitä, miten hyvin hoidat autoa. Hyvällä hoidolla ja kunnossapidolla Ford KA Plus kestää vähintään 200 000 kilometriä. Jotkut Ford KA Plus -omistajat, jotka eivät ole pitäneet autostaan hyvää huolta, ovat ajaneet yli 100 000 kilometriä, mikä tarkoittaa, että tämä auto on erittäin luotettava.

Onko Ford KA Plus kallis ylläpitää?

Kuten useimmat valtavirta-autot, Ford KA Plus ei ole kallis ylläpitää. Sitä paitsi huoltohinnat ovat kilpailukykyiset molemmille bensiinimoottoreille, eikä dieselyksikkö ole merkittävästi kalliimpi käyttää. Keskimäärin Ford KA Plus -mallin omistajan tulisi käyttää noin 210 dollaria auton vuosittaiseen huoltoon.

  Ford Focus ST luotettavuus

Onko Ford KA Plus polttoainetehokas?

Ford KA Plus on taloudellinen auto, vaikka sitä tarjotaankin kahtena tehovaihtoehtona. 1,2-litrainen bensiinimoottori on tehokkain, sillä se pystyy pienimmillään jopa 48,7 kilometriin tunnissa. Toisaalta hyötysuhde laskee huippuversioissa, ja Active-versiossa hyötysuhde on jopa 43,5 mpg.

Mitä eroa on Ford KA:n ja Ford KA Plussan välillä?

Ford KA on kolmiovinen kaupunkiauto, joka jakaa mekaanisen perustan Fiat 500:n kanssa. Uudempi Ford KA Plus taas perustuu Fiestaan, mutta on lyhyempi ja sisätiloiltaan paljon tilavampi kuin vanha auto. Sitä paitsi Ford KA on melko paljon pidempi kuin Ford KA Plus.

Yhteenveto

Ford KA Plus voi olla erinomainen kaupunkiauto, jossa on paljon upeita ominaisuuksia, mutta siinä on myös useita ongelmia. Joitakin ongelmia, joita omistajien tulisi olla valmiita käsittelemään, ovat moottoriongelmat, takajarruongelmat, tyhjäkäyntinopeuden säätöventtiiliongelmat ja vikaantuvat lämpötila-anturit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z