Ford Maverick yleiset ongelmat

Ford Maverick ongelmat

Ford Maverick on uusi tulokas Fordin kuorma-automallistossa, ja näyttää siltä, että Maverickistä on tulossa todella suosittu kuorma-auto. Syy siihen, miksi niin monet ihmiset ovat kiinnostuneita Maverickista, on se, että se on kompakti, mutta silti kunnolla varustettu ja kyvykäs kuorma-auto. Kevyet kuorma-autot ovat vuosien varrella kasvaneet voimakkaasti, ja markkinat tarvitsivat kompaktia kuorma-autoa.

Valitettavasti Maverickissa on ollut melko paljon ongelmia sen julkaisusta lähtien, mutta se on oikeastaan tavallista täysin uudelle mallille. Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista eivät ole kauheita eikä niiden pitäisi vaikuttaa Maverickin yleiseen käytettävyyteen. Voimme sanoa, että Maverick ei ole kaikkein luotettavin kompakti kuorma-auto, mutta se ei ole niin huono kuin jotkut luulevat.

Yleisimmät Ford Maverick -ongelmat liittyvät moottoriin, elektroniikkaan, polttoainejärjestelmään, tiettyjen turvavarusteiden ongelmiin ja vaihteiston ongelmiin. Ford on julkaissut muutamia takaisinkutsuja näiden ongelmien torjumiseksi, ja ajan myötä Maverickistä on hitaasti mutta varmasti tulossa yhä luotettavampi.

Takaisinkutsut ja alkuvaiheen ongelmat ovat yleensä vain takaiskuja upouudelle mallille. Tämä on yleinen käytäntö koko autoteollisuudessa, jopa huippuluokan autoissa, urheiluautoissa ja luksusautoissa.

Ford Maverick – Moottoriongelmat

Aloitamme isosta, eli moottorista. Moottori on jokaisen auton olennainen osa, ja jos moottori ei tee työtään virheettömästi, koko auton käytettävyys kärsii. Omistajat ovat raportoineet ongelmista katalysaattorin kanssa, varsinkin jos auto on käynnistetty kauko-ohjatusti.

  Ford Focus Ecoboost yleiset ongelmat

Syynä tähän on todennäköisesti se, että katalysaattoriin kulkee suoraan korkeajännitelinja, joka voi olla vaarallinen. Jotkut omistajat ovat ilmaisseet huolensa mahdollisista tulipalovaaroista, mutta näyttää siltä, että niitä ei ole tapahtunut, ainakaan vielä.

Ford Maverick – Sähköongelmat

Sähköongelmat näyttävät aiheuttavan eniten päänvaivaa Maverickin osalta. Omistajat ovat raportoineet erilaisista ongelmista auton infotainment-näytön ja erityisesti puhelinyhteyksien kanssa. Se, ettei radioasemaa voi ladata tai ettei puhelinta voi yhdistää Bluetoothin kautta, on vain jäävuoren huippu.

Jotkut omistajat ovat raportoineet, että myös erilaiset kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät ovat joko liian häiritseviä tai eivät toimi lainkaan. Muutamat omistajat ovat valittaneet, että kaistavahti on täysin viallinen. Sovellukset eivät toimi johdonmukaisesti, ja ääniohjauskomentojen kanssa on melko paljon ongelmia.

Ford Maverick – Polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat

Ford Maverick näyttää kärsivän valmistusongelmasta, jossa tavarantoimittaja onnistui vahingoittamaan polttoainesäiliöitä ennen kuin ne edes pääsivät Maverickiin. Kenenkään tuntemattomista syistä toimittaja onnistui poraamaan polttoainesäiliöön reikiä. Hyvä uutinen on se, ettei ole raportoitu onnettomuuksia, jotka liittyisivät suoraan tähän ongelmaan.

Huono uutinen on se, että Ford ei yksinkertaisesti voi ottaa tätä riskiä, ja siksi se antoi takaisinkutsun yli 5 000 Maverick-mallille. On melko helppo sanoa, kuuluuko Maverickisi tähän takaisinkutsuun, sillä jos se kuuluu, voit haistaa polttoaineen hajun jo kilometrin päästä.

Ford Maverick – Turvallisuusjärjestelmiin liittyvät ongelmat

Todennäköisesti merkittävin Ford Maverickin turvallisuuspalettiin liittyvä ongelma liittyy väärin kiinnitettyihin takaistuimen solkiin, jotka voivat irrota onnettomuustilanteessa ja aiheuttaa vammoja. Ford on myös julkaissut takaisinkutsun tämän ongelman vuoksi, sillä turvavyöongelmat ovat pahimpia ongelmia, joita voi esiintyä.

  Ford Mustang Shelby GT350 Luotettavuus

Olemme jo maininneet, että erilaiset kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät eivät toimi niin hyvin kuin useimmat meistä olivat toivoneet, mutta Ford todennäköisesti korjaa useimmat näistä ongelmista riittävän ajan kuluessa.

Ford Maverick – Vaihteisto-ongelmat

Ford Maverickistä löytyvä vaihteisto ei välttämättä ole huono yksikkö, koska sillä ei ole tapana vikaantua laajemmin. Jotkut omistajat ovat kuitenkin raportoineet ongelmista, jotka liittyvät vaihteistonesteen vuotoon, outoihin hajuihin, viivästyneisiin vaihteisiin, narskuviin ääniin vaihteita vaihdettaessa ja vanhaan kunnon vaihteiston varoitusvaloon.

Nesteen vuodot ovat näistä yleisimpiä, ja ne voivat vaikuttaa vaihteistoon melkoisesti. Siksi on aina hyvä tarkistaa vaihteiston kotelo, onko siinä vuotoja. Muista myös vaihtaa vaihteistoneste valmistajan suositusten mukaisesti.

UKK-osio

Kuinka paljon Ford Maverick maksaa?

Vuoden 2022 Ford Maverick alkaa hieman alle 20 000 dollarista, mikä on järjettömän hyvä hinta Ford-lava-autosta, joka todella on riittävän suuri useimmille ihmisille. Maverick Lariat on huippumalli, joka maksaa noin 27 000 dollaria, mikä on silti todella houkutteleva hinta ottaen huomioon, mitä saat rahoillesi.

On ymmärrettävää, että monet ihmiset ovat kiinnostuneita ostamaan Maverickin, koska se on itse asiassa käyttökelpoisempi kuin useimmat Fordin F-sarjan kuorma-autot. Maverick näyttää yhtä suurelta kuin F150 kymmenen tai kahden vuoden takaa, mikä osoittaa jälleen kerran, että kuorma-autot ovat kasvaneet huomattavasti vuosien varrella.

  Ford F-150 Raptor luotettavuus

Voiko Ford Maverick vetää?

Useimmat ihmiset olettavat, että alle 200 hv:n Maverick ei pysty vetämään mitään, mutta he ovat väärässä. Vaikka Maverick saa pienen moottorin, se pystyy silti vetämään noin 4 000 kiloa, mikä riittää useimmille ihmisille. Maverickin suurin hyötykuormakapasiteetti on myös 1 500 kiloa, mikä on muutama sata kiloa vähemmän kuin kevyillä kuorma-autoilla.

Jos tarvitset raskaan kuorma-auton, jolla on vakava vetokapasiteetti, et valitse Maverickia. Jos kuitenkin olet rento työmies ja sinulla on joskus tapana hinata, Maverick on hyvä valinta.

Pitäisikö minun ostaa Ford Maverick?

Uusi Ford Maverick on edullinen, taloudellinen, viihtyisä ja käyttökelpoinen kuorma-auto, joka ei loista muussa kuin ehkä polttoainetaloudessa. Tämä tarkoittaa, että Maverick ei ehkä ole harrastajien valinta, mutta se on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kuorma-auton, joka ei ole liian suuri ja joka pystyy 80 % siitä, mitä isompi kuorma-auto pystyy tekemään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z