Ford Ranger ongelmat

Ford Ranger ongelmat

Ford Ranger on yksi parhaista keskikokoisista kuorma-autoista Amerikan teillä. Tämä auto tuntuu urheilulliselta, näyttää karulta, tyylikkäältä, luotettavalta ja tilavalta. Kuten useimmissa Ford-ajoneuvoissa, myös siinä on kuitenkin joitakin ongelmia, joihin ostajien tulisi olla valmiita vastaamaan. Mutta mitkä ovat Ford Rangerin yleisiä ongelmia?

Ford Rangerin yleisiä ongelmia ovat moottorin syttymishäiriöt, auton pysähtyminen tyhjäkäynnillä, korkea moottorin tyhjäkäynti, ohjausongelmat ja vaihteisto ongelmat. Huomaa, että jotkin ongelmat ovat yleisiä tietyissä Ford Ranger -mallivuosissa. Näin ollen ennen kuin investoit käytettyyn Ford Rangeriin, on tärkeää tietää, mitkä mallit ovat hyviä ja mitkä ovat ongelmallisia.

Mitkä ovat Ford Rangerin yleiset ongelmat?

Moottorin syttymishäiriöt

Monet Ford Rangerin kuljettajat ovat valittaneet moottorinsa syttymisestä. Jos huomaat, että Ford Rangerisi jumiutuu, menettää tehoa tai kärsii lievästä tärinästä, tämä on merkki moottorin syttymishäiriöstä. Joitakin tärkeimpiä syitä moottorin syttymishäiriöihin ovat viallinen sytytyksen ohjausmoduuli, tukkeutunut polttoaineen ruiskutus, vuotavat alipaineletkut, vuotavat tiivisteet, tukkeutunut polttoaineen ruiskutuslaite ja huono katalysaattori.

Hyvä uutinen on, että moottorin syttymishäiriön korjaaminen on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain paikantaa ongelma ja korjata se. Käy ammattitaitoisella mekaanikolla ongelman tunnistamiseksi ja korjaamiseksi.

Vaihteisto-ongelmat

Vaihteisto-ongelmat ovat yleisiä lähes kaikissa Ford Ranger -malleissa. Huonolle vaihteistolle on yleensä ominaista vaihteiden menetys, karkea vaihtaminen ja moottorin tarkastusvalon syttyminen. Ennen kuin yrität korjata vaihteiston, on erittäin tärkeää määrittää ongelma.

Vaihteisto-ongelmien tärkeimpiä syitä ovat vaurioituneet momentinmuuntimet, vähäinen tai saastunut vaihteistoneste ja kulunut vaihteisto. Huomaa, että useimmat vaihteisto-ongelmat ilmenevät sen jälkeen, kun auto on ajanut yli 100 000 kilometriä. Siitä huolimatta voit korjata vaihteiston tunnistamalla huonon osan ja vaihtamalla sen uuteen osaan.

  Onko Ford EcoSport hyvä auto?

On syytä huomata, että vaihteiston vaihtaminen voi olla kallista ja aikaa vievää. Mutta asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla useimmat vaihteisto-ongelmat voidaan välttää.

Auton pysähtyminen tyhjäkäynnillä

Useimmat Ford Ranger -kuljettajat ovat raportoineet, että heidän autoillaan on vaikeuksia käynnistyä kylmänä ja se myös epäröi tyhjäkäynnillä. Huomaa, että tästä ongelmasta ovat raportoineet 1990-2000-luvun Ford Rangereiden kuljettajat. Joitakin tämän ongelman tärkeimpiä syitä ovat vaurioitunut ilmanottolämpötila-anturi, viallinen moottorin jäähdytysnesteen lämpötila-anturi, viallinen EGR-venttiili ja viallinen MAP-anturi.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vietävä auto ammattitaitoisen mekaanikon tarkastettavaksi. Korjaa huono tai viallinen osa, jotta auto ei pysähtyisi tyhjäkäynnillä.

Ohjausongelmat

Tämä ongelma on yleinen vuoden 2007 Ford Rangerissa. Jotkut käyttäjät ilmoittivat, että he alkoivat kuulla ja tuntea ohjauskokoonpanon kolahtelevia ja naksuvia ääniä muutaman kilometrin ajamisen jälkeen. Tämän ongelman korjaamiseksi saatat joutua vaihtamaan vetotankokokoonpanon, ohjaustelineen ja väliakselin.

Moottorin korkea tyhjäkäynti

Huolimatta siitä, että useimmat Ford Ranger -mallit pysähtyvät tyhjäkäynnillä, joissakin malleissa on vielä vakavampi ongelma. Tämä johtuu siitä, että niiden moottorin tyhjäkäyntinopeus on korkeampi. Huomaa, että tämä ongelma on yleinen mallivuosissa 1990-2010.

Tämä ongelma ilmenee yleensä, kun manuaalivaihteiston kytkin on kytketty irti tai kylmäkäynnistyksen jälkeen automaattivaihteisissa autoissa. Ongelma voidaan kuitenkin korjata päivittämällä voimansiirron ohjausmoduulin (PCM) ohjelmisto.

  Ford Mustang Shelby GT350 Luotettavuus

FAQ

Onko Ford Ranger luotettava auto?

Vaikka kaikki Ford Rangerin vuosimallit eivät olekaan luotettavia, jotkut kestävät hyvin. Verrattuna useimpiin luokkansa autoihin Ford Ranger on paljon luotettavampi. Useimmat luotettavuuslaitokset antavat sille hieman keskimääräistä luotettavuutta paremman arvosanan, joka on erinomainen. On kuitenkin ratkaisevan tärkeää tietää, mitkä tietyt mallivuodet ovat luotettavia, jotta ei hanki Rangeria, joka on hankala.

Mikä on vähiten luotettava Ford Ranger?

Ford Rangerilla on sekä luotettavia että epäluotettavia mallivuosia. Ennen kuin investoit valitsemaasi mallivuoteen, on siis ratkaisevan tärkeää tietää, onko se luotettava vai ei. Vähiten luotettava Ford Ranger -mallivuosi on Ford Ranger 2002. Sitä seuraavat tiiviisti Ford Rangerin mallivuodet 2004, 2007 ja 2001. Näissä vuosimalleissa on enemmän ongelmia kuin muissa.

Kuinka pitkän ajan kuluttua Ford Rangerissa alkaa olla ongelmia?

Se riippuu siitä, miten hyvin huollat autoa. Jos huollat autosi yleensä hyvin, ongelmia voi alkaa esiintyä, kun olet ajanut vähintään 80 000 kilometriä. Joissakin Ford Ranger -malleissa ongelmia esiintyy kuitenkin jo 30 000 mailin kohdalla. Esimerkiksi jotkut vuoden 2014 Ford Rangerin omistajat ovat raportoineet moottorinsa pysähtyvän ja syttyvän väärin jo 30 000 mailin jälkeen.

Mikä on yleisin Ford Rangerin ongelma?

Ford Rangerissa on useita ongelmia, joita ovat muun muassa moottorin syttymishäiriöt, moottorin korkea tyhjäkäynti, ohjausongelmat, vaihteisto-ongelmat, auton pysähtyminen tyhjäkäynnillä ja paljon muuta. Yleisin ongelma, joka todennäköisesti esiintyy lähes kaikissa Ford Rangerin vuosimalleissa, on kuitenkin vaihteisto-ongelmat.

  Ford Focus Electric Luotettavuus

Kannattaako Ford Ranger ostaa?

Kyllä, Ford Ranger on yksi parhaista ostettavista keskikokoisista pickupeista tai kuorma-autoista. Se on kauniisti rakennettu ja erittäin tehokas. Kaiken lisäksi se ei ole liian suuri ja toimii erinomaisesti. Lisäksi sillä on poikkeuksellinen vetokyky ja se on suoraviivainen käsitellä.

Päinvastoin, jos etsit ylellistä ja erittäin kehittynyttä kuorma-autoa, tämä ei ole paras vaihtoehto sinulle. Tämä johtuu siitä, että sisätilat ovat melko puutteelliset, mikä on huolestuttavaa, sillä useimmissa sen kilpailijoissa on paljon paremmat sisätilat.

Loppupäätelmät

Ford Ranger voi olla luotettava keskikokoinen kuorma-auto, mutta siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tiedostaa. Jos siis olet ostamassa laadukasta käytettyä Ford Rangeria, on ratkaisevan tärkeää selvittää, onko kyseinen vuosimalli luotettava vai ei.

Huonoimmat Ford Rangerin mallivuodet, joita kannattaa välttää, ovat vuosimallit 2002 ja 2004. Parhaat vuosikerrat ovat mallivuodet 2011 ja 2020. Riippumatta siitä, minkä Ford Rangerin vuosimallin hankit, auton pitkäikäisyyden varmistamiseksi tarvitaan kuitenkin asianmukaista huoltoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z