Ford Rangerin vuodet, joita kannattaa välttää – parhaat ja huonoimmat vuodet

Ford Ranger

Ford Motor Company kuuluu maailman johtaviin automerkkeihin. Perustamisestaan vuonna 1903 lähtien Ford on luonut markkinoiden luotettavimpia ja kestävimpiä autoja. Se tarjoaa myös erilaisia automerkkejä ja -malleja, joiden avulla ostajat voivat valita haluamansa auton.

Yksi markkinoiden merkittävimmistä Ford-malleista on Ford Ranger. Ford Ranger on ollut tuotannossa vuodesta 1982 tähän päivään asti. Jotkut Ford Ranger -mallit ovat saaneet palkintoja, kun taas toiset ovat olleet pettymys. Mutta mitkä ovat parhaat ja huonoimmat Ford Ranger -mallivuodet?

Parhaat Ford Rangerin mallivuodet ovat 1986, 2010, 2011 ja 2020. Toisaalta huonoimmat Ford Ranger -mallivuodet ovat mallivuodet 1999, 2002, 2004 ja 2019. Jos siis olet hankkimassa vanhaa tai käytettyä Ford Rangeria, on tärkeää valita oikea auto, jotta vältät viettämästä enemmän aikaa autotallissa kuin tien päällä.

Parhaat Ford Ranger -mallivuodet

1986

Vuoden 1986 Ford Ranger on yksi kaikkien aikojen luotettavimmista Ford Ranger -malleista. Tästä autosta on vaikea löytää valituksia, sillä siinä oli luotettava moottori ja se oli hyvin rakennettu. Lisäksi tämä auto on erittäin luotettava ja siinä on tehokas moottori.

2010

Toinen luotettava ja kestävä Ford Ranger -mallivuosi on Ford Ranger 2010. Kuten mallivuodesta 1986, tästäkään autosta ei ole valituksia, ja siitä on tullut klassikko. Lisäksi siinä on paljon nykyaikaista tekniikkaa, joka nostaa sen useimpien kilpailijoidensa yläpuolelle.

2011

Autojen luotettavuussivustot, kuten J.D. Power ja Consumer Reports, antoivat vuoden 2011 Ford Rangerille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat. Tämä auto kirjasi lähes nolla valitusta, ja sen huolto on erittäin edullista. Jos siis etsit laadukasta käytettyä Ford Rangeria, tämä on erinomainen vaihtoehto.

  Ford Fiesta Luotettavuus

2020

Vaikka vuoden 2020 Ford Rangerissa on muutamia valituksia, se on silti yksi markkinoiden luotettavimmista ja luotettavimmista keskikokoisista kuorma-autoista. Sen lisäksi siinä on paljon edistyksellisiä ominaisuuksia ja se on erittäin tehokas. Lisäksi se on turvallinen auto, mikä tekee siitä täydellisen auton perheelle.

Ford Rangerin huonoimmat vuosimallit

1999

Vuoden 1999 Ford Ranger on yksi Yhdysvaltojen huonoimmista keskikokoisista kuorma-autoista. Tästä autosta on yli 1000 valitusta, mikä on paljon. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita käsittelemään, ovat epätasainen moottorin mittaristo, ongelmat vaihteiden vaihtamisessa, vialliset tuulilasinpyyhkimet ja viallinen ovilukko.

2002

Vuoden 2002 Ford Ranger saa vuoden 1999 Ford Rangerin näyttämään paremmalta. Tämä johtuu siitä, että se on ongelmallisempi ja vaarallisempi. Renkaista moottoriin, turvavöihin, vaihteistoon ja jopa turvatyynyihin tämä auto on hyvin ongelmallinen. Muita yleisiä ongelmia ovat sähköongelmat, moottorin sammuminen, vialliset jäähdytysjärjestelmät ja paljon muuta. Vältä tätä autoa niin paljon kuin mahdollista.

2004

Vuoden 2004 Ford Ranger ei ehkä ole yhtä huono kuin vuoden 2002 Ford Ranger, mutta myös siinä on paljon ongelmia. Jotkin yleisimmistä liittyvät turvavöihin, jarruihin, takapenkkiin ja renkaisiin. Lisäksi moottori syttyy väärin ja saatat myös huomata liiallista rungon ruostumista.

2019

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, vuoden 2019 Ford Rangerissa on myös useita ongelmia. Näitä ovat muun muassa ovien puhjenneet kaiuttimet, viallinen takaovi, voimansiirron toimintahäiriö, ongelmia jarrujen kanssa, kova tuuliääni ja paljon muuta.

  Ford Bronco Sport Luotettavuus

FAQ

Ovatko vanhat Ford Ranger -mallit luotettavia?

Kyllä, useimmat vanhat Ford Ranger -mallit ovat luotettavia. Tämä voi kuitenkin vaihdella omistajasta toiseen, sillä myös huollon taso ja ajotavat vaihtelevat. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla Ford Rangerit voivat kuitenkin kestää yli 250 000 kilometriä.

Sen lisäksi, että hankit käytetyn tai vanhan Ford Rangerin, jota on huollettu hyvin, on myös tärkeää valita vanha vuosimalli, jossa ei ole paljon ongelmia, kuten vuosimalli 2004 tai 2019.

Onko Ford Rangerin huolto kallista?

Kaikki tekijät huomioon ottaen Ford Ranger on halpa ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että sen osat ovat halvempia ja samoin huoltokustannukset. Keskimäärin Ford Rangerin ylläpito maksaa vuosittain noin 615 dollaria. Tämä saattaa olla hieman enemmän kuin keskikokoisen kuorma-auton keskimääräiset (548 dollaria) ylläpitokustannukset, mutta se on halvempi kuin useimmat henkilöautot ja niiden kilpailijat.

Mitä eroa on Ford Rangerin 2.2- ja 3.2-moottoreiden välillä?

Tärkein ero 2,2- ja 3,2-litraisen moottorin välillä on se, että edellinen on polttoainetehokkaampi kuin jälkimmäinen. Päinvastoin, jälkimmäinen on parempi kuljettajille, jotka etsivät tehokasta autoa, jolla on parempi vetokyky. Kuitenkin 2,2-litrainen moottori tekee myös käsiteltävyydestä helppoa ja se on reagoivampi.

Mikä on Ford Rangerin korkea ajokilometrimäärä?

Useimmissa kuorma-autoissa alkaa olla ongelmia jo 80 000 mailin kohdalla. Jos kuitenkin huollat Ford Rangerisi kunnolla, ongelmia voi alkaa esiintyä vasta sen jälkeen, kun autolla on ajettu yli 100 000 kilometriä. Mutta on myös tärkeää tietää, että vakavia ongelmia alkaa ilmaantua, kun kilometrejä on yli 200 000. Ford Rangerissa 200 000 kilometriä on siis paljon kilometrejä.

  Ford Ecosport ongelmat

Jos aiot ostaa käytetyn Ford Rangerin, pysy kaukana huonosti huolletusta autosta tai autosta, jossa on yli 200 000 kilometriä. Niiden ylläpito voi osoittautua kalliiksi.

Miksi Ford Rangerit ovat suosittuja Yhdysvalloissa?

Ford Ranger on yksi Amerikan monipuolisimmista, tehokkaimmista, luotettavimmista ja suorituskykyisimmistä lava-autoista. Tämä keskikokoinen kuorma-auto on suosittu kehittyneiden turvallisuusominaisuuksiensa, edullisen hinnoittelunsa, luotettavuutensa ja alhaisen polttoaineenkulutuksensa vuoksi. Vaikka Ranger on keskikokoinen kuorma-auto, se on riittävän suuri toimimaan täysikokoisena kuorma-autona.

Bottom line

Käytetyn tai vanhan Ford Rangerin ostaminen on halvempaa kuin uusimman mallin ostaminen, mutta siihen liittyy myös useita riskejä. Ja yksi parhaista tavoista välttää joutumasta uhriksi ja päätymästä huonoon tai ongelmalliseen Ford Rangeriin on tietää, mitkä vuosimallit ovat hyviä ja mitkä eivät.

Ford Ranger -mallivuodet 2011 ja 2020 ovat parhaita mallivuosia, kun taas Ford Ranger -mallivuodet 2002 ja 2019 kuuluvat huonoimpiin. On siis elintärkeää valita viisaasti, jotta vältyt tulevilta kuluilta ja voit ajaa autollasi rauhassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z