Hajoaako Tesla usein?

Hajoaako Tesla usein?

Vuosien varrella tapahtuneiden monien epäonnistumisten ja pettymysten jälkeen Tesla on nyt kasvanut yhdeksi maailman parhaista autonvalmistajista. Mutta vaikka sen huipputekninen ohjelmisto – Hajoavatko Teslan ajoneuvot usein?

Tesla-autot hajoavat. Toisin kuin polttomoottoriautot, Tesla-autosi ei kuitenkaan hajoa helposti. Voit ajaa Teslallasi yli 100 000 kilometriä ilman ongelmia. Näin ei ole polttomoottoriajoneuvoissa, jotka alkavat usein hajota jo 30 000 kilometrin jälkeen.

Mutta vaikka Tesla hajoaisi, voit rentoutua tietäen, että sinulla on 4 vuoden tai 50 000 mailin vakiotakuu ja 8 vuoden tai 100 000-150 000 mailin takuu, joka kattaa akun ja käyttöyksikön. Lisäksi useimmat Teslan rikkoutumiset ovat halvempia kuin bensiinikäyttöisten ajoneuvojen rikkoutumiset.

Mitkä ovat yleisiä Teslan vikoja tai korjauksia?

Vaikka Teslassa on vähemmän korjauksia ja rikkoutumisia kuin bensiinikäyttöisissä ajoneuvoissa, joudut silti jonkin ajan kuluttua vaihtamaan joitakin osia. Nämä korjaukset tai rikkoutumiset eivät kuitenkaan ole kovin yleisiä, ja niitä esiintyy todennäköisesti vasta muutaman vuoden kuluttua. Ne ovat myös halpoja korjata.

Yleisiä Tesla-ongelmia ovat mm:
Happianturi
Jarrusatula
Pyöränlaakeri
Ikkunamoottorin säädin
Tesla-mallistasi riippuen näiden osien korjauskustannukset vaihtelevat. Ero ei kuitenkaan ole kovin suuri. Saatat esimerkiksi joutua käyttämään 270-450 dollaria happianturin vaihtoon ja 320-400 dollaria pyöränlaakerin vaihtoon.

Mitä Tesla-huolto sisältää?

Kaikkien suurten automerkkien tapaan myös Tesla suosittelee huolto- tai kunnossapitoaikataulua. Tämä auttaa autoasi toimimaan optimaalisesti ja välttämään kalliit korjaukset. Toisin kuin useimmat automerkit, Tesla ei suosittele vuosittaista huoltoaikataulua, vaan se suosittelee tiettyjä huoltoja tarpeen mukaan.

  Onko Teslalla ajaminen halvempaa kuin kaasuautolla?

Seuraavassa on lueteltu Teslan suosittelemia määräaikaishuoltoja:

  • Renkaiden kierrätys – Teslan omistajien on kierrätettävä renkaat ja tasapainotettava linjaus 10 000 ja 12 000 kilometrin välillä.
  • Matkustamon ilmansuodatin – suodatin on vaihdettava joka toinen vuosi tai joka kolmas vuosi, jos kyseessä on korkean hyötysuhteen hiukkassuodatin (HEPA-suodatin).
  • Ilmastointihuolto – Teslan mallista riippuen tämä osa on huollettava 2-6 vuoden välein.
  • Jarrunesteen testaus – jokaisen Teslan omistajan on testattava jarruneste 2 vuoden välein ja vaihdettava se tarvittaessa.
  • Talvihoito – kylmissä ilmastoissa asuvien Teslan omistajien tulisi puhdistaa ja voidella autonsa jarrusatulat 12 kuukauden tai 12 500 kilometrin välein.

Millainen on Teslan 5 vuoden huoltosuunnitelma?

Koska Tesla on sähköauto, jossa on vähemmän liikkuvia osia kuin polttomoottoriajoneuvoissa, sen huoltosuunnitelma on edullinen eikä siihen kuulu paljon osia. Tässä on Teslan huoltosuunnitelman keskimääräiset kustannukset 5 vuoden ajalta:
Vuosi Huoltotyypit Kustannukset
1 Renkaiden kierto 100 dollaria
2 Täydellinen huolto ja ilmastointihuolto 520 dollaria
3 Renkaiden kierrätys 100 $
4 Täydellinen huolto ja jarrujen huuhtelu 580 dollaria
5 Renkaiden kierrätys 100 dollaria

Mikä on keskimääräinen korjauskustannus eri Tesla-malleissa?

Sen lisäksi, että tiedät, millaisia Teslan korjaus- ja huoltokustannuksia sinulle todennäköisesti aiheutuu, on myös tärkeää selvittää, mitä eri Tesla-mallien omistaminen maksaa vuosien mittaan. Tässä on kustannuksia, joita sinun tulisi odottaa eri Tesla-malleilla:

  • Tesla Model 3 – 80-1 200 dollaria.
  • Tesla Model X – 80-770 dollaria.
  • Tesla Model S – 80-4 100 dollaria.
    Edellä esitetyistä tiedoista on selvää, että Tesla Model X on halvin Tesla-malli, jota on vuosien mittaan ylläpidettävä, kun taas Tesla Model S on kallein.
  Mitä huonoja puolia Teslassa on?

FAQ

Mitä Teslan 8 vuoden tai 100 000-150 000 mailin takuu kattaa?

Monet ihmiset sekoittavat Teslan 8 vuoden tai 100 000 – 150 000 mailin akku- ja voimansiirtoyksikön takuun vakiotakuuksi. Tämä ei pidä paikkaansa. Teslalla on vakiotakuu, joka kestää 4 vuotta tai 50 000 mailia. Voit kuitenkin edelleen hankkia laajennetun takuun, joka kattaa auton eri osat vian tai vian sattuessa.

Onko Teslan korjaaminen rikkoutuessaan kallista?

Totuus on, että Teslan korjaaminen rikkoutuessaan on paljon halvempaa kuin muiden huippuluokan automallien, kuten BMW:n, Mercedes-Benzin ja Audin, korjaaminen. Esimerkiksi Tesla Model S:n vuosittaiset korjauskustannukset ovat noin 290 dollaria, kun taas Mercedes-Benz E250:n korjauskustannukset ovat noin 750 dollaria.
Tämä on merkki siitä, että Teslan ajoneuvot ovat pitkällä aikavälillä paljon halvempia korjata. Koska Tesla on sähköautomalli, niiden autot eivät tarvitse öljynvaihtoja tai polttoainetta toimiakseen. Niiden voimansiirrossa on myös vähemmän liikkuvia osia, mikä vähentää kustannuksia valtavasti. Jotkin korjaukset voivat kuitenkin olla kalliita.

Miksi Teslan omistajat naputtelevat autoa ennen latausta?

Tämä johtuu siitä, että Tesla-autot lukitsevat oletusarvoisesti ovensa, kun kävelet pois. Toisinaan ne avautuvat automaattisesti, kun kävelet niitä kohti, mutta joskus ne eivät avaudu. Jos et siis halua avata latausporttia auton sisältä, voit yksinkertaisesti napauttaa sitä, jolloin se aukeaa.
Tämä on yleistä myös muiden kuin Tesla-merkkisten kaapeleiden kanssa. Voit kuitenkin helposti avata latausportin auton sisällä olevan näytön kautta, sovelluksen kautta tai painamalla Teslan supercharger-kaapelissa olevaa painiketta, joka avaa luukun.

  Vaatiiko Tesla paljon huoltoa?

Mitä valituksia Teslan omistajat ovat tehneet?

Jos olet omistanut Teslan aiemmin, olet ehkä törmännyt johonkin näistä haasteista. Ensinnäkin Teslan superlatausverkostot ovat parantuneet paljon, mutta niitä ei ole joillakin alueilla. Jos siis aiot matkustaa pitkän matkan Teslallasi, voi edelleen olla haastavaa löytää paikka, jossa voit ladata sen.
Lisäksi Tesla viivästyttää seuraavien malliensa valmistusta. Esimerkiksi monet odottivat pitkään saadakseen Tesla Model ja Model 3 -mallinsa, kun niiden tuotanto alkoi. Jotkut Teslan käyttäjät ovat synonyymejä teknisistä ongelmista, kuten Model S:n tärisevistä inverttereistä.
Vaikka Tesla on ylellinen automerkki, sen sisätilojen istuvuus ja viimeistely eivät vastaa Mercedes-Benz Maybachin tai Rolls Royce Phantomin tasoa. Lisäksi Model S:n nahka, tikkaukset ja muut materiaalit eivät ole samalla tasolla kuin näissä kahdessa ylellisessä autossa.

Loppupäätelmät

Mitä tulee rikkoutumisiin, Tesla-ajoneuvot ovat luotettavimpia autoja, joita voit löytää. Ne hajoavat harvoin, mutta jos ne hajoavat, niiden huolto on halvempaa. Niiden laatu- ja luotettavuusluokitukset ovat kuitenkin myös alhaiset. Loppujen lopuksi Teslan omistamisen hyvät puolet ovat suuremmat kuin huonot puolet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z