Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Kun on kyse turvallisuudesta, Volvo on ensimmäinen automerkki, joka kannattaa ottaa huomioon. Mutta luotettavuuden osalta Volvo on markkinoiden vähiten luotettavien luksusautojen joukossa. Siitä huolimatta, hajoavatko Volvot usein?

Kyllä, Volvot hajoavat paljon, kun ne vanhenevat. Kolmen vuoden omistusajan jälkeen Volvoissa alkaa esiintyä enemmän ongelmia kuin niiden kilpailijoissa. Tämän lisäksi autosta tulee vähemmän luotettava ja se hajoaa usein. Siksi vanhan Volvon ostaminen ei ole hyvä idea.

Volvon ostajalla on 3 ensimmäisen omistusvuoden aikana vähemmän ongelmia ja huoltoa. Mutta 3 vuoden omistusajan jälkeen ongelmat lisääntyvät. Ongelmat kuitenkin vaihtelevat myös Volvon eri malleissa. Siksi ennen kuin maksat käytetystä tai uudesta Volvo-mallista, ota selvää sen luotettavuudesta.

Vähiten luotettava Volvo-malli on XC90, kun taas luotettavin Volvo-malli on S60/V60-malli. XC90 sijoittuu markkinoiden vähiten luotettavien luksusmaastureiden joukkoon. Toisaalta Volvo S60/V60 sijoittuu luotettavuudeltaan hieman keskimääräistä korkeammalle.

Miksi Volvot hajoavat usein?

Tärkein syy siihen, miksi Volvot hajoavat tavallisia autoja useammin, on niiden mukana tulevat lisäominaisuudet. Sitä paitsi Volvot ovat kehittyneempiä ja niissä on paljon huipputeknisiä ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että ne voivat hajota nopeammin ja helpommin kuin perinteiset autot.

Tämä selittää myös sen, miksi Volvon edistyksellisin automalli (XC90) on myös Volvon malliston epäluotettavin auto. Sitä vastoin yksinkertainen ja edullinen S60 on Volvo-malliston luotettavin malli. Tämä on samanlaista kuin useimmilla luksusautomerkeillä, kuten Audilla, BMW:llä, Porschella ja Mercedeksellä.

  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Kuinka pitkän ajan kuluttua Volvo hajoaa?

Pieniä ongelmia pitäisi alkaa esiintyä, jos Volvosi on ajanut 70 000 kilometriä. Kaiken kaikkiaan useimmissa Volvoissa ei esiinny suurempia ongelmia ennen kuin ne ovat täyttäneet 3 vuoden käyttöiän. Tämä ei kuitenkaan ole yllätys, sillä monissa luksusautoissa ilmenee ongelmia 3 vuoden käytön jälkeen.

Jos Volvo kuitenkin huolletaan ja kunnossapidetään asianmukaisesti, se voi ajaa jopa yli 300 000 kilometriä. Se, kuinka kauan Volvo kestää, riippuu muun muassa kuljettajan ajotottumuksista, auton hyvästä huollosta, asuinpaikkasi ilmastosta ja automallista.

Ihmiset, jotka yleensä ajavat autollaan holtittomasti, kokevat enemmän ongelmia kuin ne, jotka ajavat varovaisesti. Lisäksi äärimmäisen kuumassa ja kylmässä ilmastossa asuvat autot kuluvat nopeammin kuin leudossa tai kohtuullisessa ilmastossa asuvat autot. Esimerkiksi auton moottorin käynnistäminen erittäin kylmällä säällä kuluttaa enemmän virtaa akusta, joten moottori kuluu nopeammin.

Kuinka luotettavia Volvot ovat?

Kun vertaat Volvoa muihin luksusautomerkkeihin ja -malleihin, huomaat, että Volvo on hieman luotettavampi. Useimmat luotettavuusluokituslaitokset antavat Volvolle paremmat pisteet kuin Audille, Porschelle, BMW:lle, Mercedekselle, Land Roverille ja Volkswagenille.

Itse asiassa vähiten luotettavien autojen listan kärjessä olevat luksusautot ovat Land Rover, Jaguar, Audi ja BMW. Lisäksi näissä autoissa on Volvoa kalliimpia osia, mikä nostaa huoltokustannuksia.

Tämä on kuitenkin ymmärrettävää, koska Volvo on keskiluokan luksusauto verrattuna useimpiin näistä huippuluokan luksusautomerkeistä. Volvo vertautuu läheisesti Volkswageniin ja Cadillaciin, jotka ovat kolmea tärkeintä luksusautomerkkiä alempana: Audi, BMW ja Mercedes.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

FAQ

Ovatko Volvot kalliita huoltaa?

Volvot ovat kalliita ja halvempia ylläpitää. Jos verrataan Lexuksen tai Infinityn ylläpitokustannuksia Volvoon, huomaat, että Volvon ylläpito on melko kallista. Jos kuitenkin verrataan Volvon ja BMW:n korjauskustannuksia, huomaat, että Volvon ylläpitokustannukset ovat halvemmat.

Jos siis verrataan Volvon ylläpitokustannuksia perinteisen auton ylläpitokustannuksiin; kyllä, Volvon ylläpito on kallista. Mutta jos verrataan Volvon ylläpitokustannuksia muiden luksusautojen ylläpitokustannuksiin, Volvon ylläpito on halvempaa.

Miksi Volvot ovat niin epäluotettavia?

Volvot ovat niin epäluotettavia niiden kehittyneiden ominaisuuksien ja hienostuneen tekniikan vuoksi. Niinpä pieni ongelma sen tekniikassa tai kehittyneissä ominaisuuksissa voi tehdä autosta ajokelvottoman. Siksi määräaikaishuollot ovat hyväksi Volvon ja muiden luksusautojen omistajille.

Mitkä ovat yleisiä Volvo-ongelmia?

Volvo valmistaa joitakin kestävimpiä ja turvallisimpia keskiluokan luksusautoja. Mutta odotetusti niillä on myös ongelmia, joita niiden käyttäjät joutuvat käsittelemään. Yleisiä Volvo-ongelmia ei kuitenkaan ole olemassa, sillä ne vaihtelevat automalleittain. Seuraavassa on joitakin yleisiä Volvo-ongelmia eri Volvo-automalleissa:

  • Volvo S60:ssä on yleensä ohjaustehostimen vuoto.
  • Volvo V70:n vaihteisto-ongelmat
  • Huono jäähdytystuuletin Volvo XC60:ssä
  • Volvo 240 -mallissa sulake, joka on mennyt veteen

Kuinka kauan Volvo kestää?

Volvot eivät ole vain turvallisia autoja, vaan ne voivat myös kestää pitkään, kun niitä huolletaan oikein. Volvojen keskimääräinen käyttöikä on noin 200 000 kilometriä tai 20 vuotta, riippuen siitä, kumpi tulee ensin. Jos siis huollat Volvo-malliasi hyvin, voit ajaa jopa yli 300 000 kilometriä.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

Jos haluat Volvosi lukittuvan yli 300 000 mailin, varmista, että auto huolletaan ja korjataan Volvon huoltokeskuksessa. Ne ovat luotettavampia kuin Volvosi vieminen yleiseen autoliikkeeseen korjattavaksi. Vaihda lisäksi vaurioituneet Volvon osat Volvon OEM-osiin. Lopuksi, pitäydy oikeissa ajotavoissa.

Johtopäätös

Kuten useimmat luksusautot, Volvotkin hajoavat usein. Volvot ovat kuitenkin hieman luotettavampia kuin muut suuret luksusautomerkit, kuten BMW, Audi ja Mercedes. Vaikka Volvot hajoavat usein, Volvon huolto- ja korjauskustannukset ovat myös paljon halvemmat kuin useimpien luksusautojen.

Jos haluat minimoida Volvo-huollossa tai -korjaamossa käyntisi, noudata hyviä ajotapoja ja varmista, että Volvosi on huollettu asianmukaisesti. Valitse lisäksi luotettavampi Volvo-malli, kuten Volvo S60/V60, vähemmän luotettavan Volvo-mallin, kuten XC90-maasturin, sijaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z