Halpenevatko sähköautot?

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan sähköautot tulevat lopulta paljon halvemmiksi kuin polttomoottoriautot. Joidenkin tutkimusten mukaan sähköautot ovat ennen vuotta 2035 huomattavasti edullisempia kuin hybridit tai polttomoottoriautot.

Tämä vaihtelee eri sähköautotyyppien välillä. Pienemmät ja halvemmat sähköautot tulevat todennäköisesti maksamaan saman verran kuin polttomoottoriautot ennen vuotta 2027, kun taas isommat ja kalliimmat sähköautot tulevat pian perässä. Vaikka tähän on suhtauduttava varauksella, on olemassa pari eri organisaatiota, jotka tukevat näitä väitteitä.

Nykyään keskikokoinen sähköauto maksaa noin 40 000 dollaria ennen veroja, kun taas keskikokoinen bensiiniauto maksaa noin 22 000 dollaria ennen veroja. Monet valmistajat eri puolilla maailmaa yrittävät kuroa umpeen kuilua polttomoottoriautojen ja sähköautojen välillä, ja jotkut niistä toimivat odotettua paremmin.

Halvat sähköautot – ovatko ne tarpeeksi hyviä?

Markkinoilla on tällä hetkellä pari suhteellisen edullista sähköautoa, kuten Mini Cooper SE, Nissan Leaf, Hyundai Ioniq Electric tai Chevy Bolt EV. Kaikki neljä näistä maksavat 30 000-38 000 dollaria, ja voit saada ne jopa halvemmalla, varsinkin jos ostat ne käytettynä.

Vaikka nämä autot eivät ole EV-teknologian lippulaivoja, ne ovat riittävän hyviä, jotta niitä voi suositella. Chevy Bolt EV ei ole markkinoiden paras auto 38 000 dollarilla, mutta se on yksi harvoista EV-autoista tässä hintaluokassa.

Kaikkien näiden autojen toimintasäde vaihtelee 110 ja 260 mailin välillä, ja Mini on huonoin ja Bolt EV paras. Monien muiden auton ominaisuuksien osalta ne ovat enemmän tai vähemmän vertailukelpoisia polttomoottorikäyttöisten vastaaviensa kanssa.

  Voivatko hybridiautojen akut räjähtää?

Jos haluat ylellisemmän, mutta ”edullisemman” sähköauton, paras vaihtoehto on 41 000 dollarin Tesla Model 3. Vaikka Tesla Model 3 tarjoaa hämmästyttäviä ominaisuuksia tällaiseen hintaan, Model 3 ei ole yhtä hyvin rakennettu kuin jotkut muut 40 000 dollarin autot.

Kalliit sähköautot – Ovatko ne rahan arvoisia?

Spektrin vastakkaisella puolella on monia ”luksus” sähköautoja markkinoilla juuri nyt. Autot, kuten 81 000 dollarin Tesla Model S tai samanhintainen Porsche Taycan, ovat todellisia luksussähköautojen lippulaivoja. Nämä autot ovat markkinoiden halutuimpia sähköautoja, ja on melko helppo ymmärtää, miksi.

Näiden kahden lisäksi myös 75 000 dollaria maksava Audi e-Tron GT ja äskettäin julkaistu 100 000 dollaria maksava Mercedes EQS ovat yhä halutumpia. Nämä autot on tehty tarjoamaan ylellisyyttä, suorituskykyä ja teknologiaa korkeimmalla tasolla, ja sellaisina ne ovat ehdottomasti hintansa arvoisia.

Mercedes, Audi ja Porsche ovat kaikki paljon Teslan yläpuolella laadun, muotoilun ja viimeistelyn osalta, mutta Tesla tarjoaa äärimmäisen kätevän latausverkostonsa ja ylivoimaiset autonomisen ajamisen teknologiat.

Suorituskyvyltään Tesla Model S Plaid on maailman toiseksi nopeimmin kiihtyvä auto, ja jää vain yli 2 miljoonaa dollaria maksavan Rimac Nevera -hyperauton taakse. On turvallista sanoa, että nämä autot ovat hämmästyttäviä, mutta niiden pitäisi olla hinnan huomioon ottaen.

Sähköautot vuonna 2021

  Kuka valmistaa luotettavimman turbomoottorin?

Vaikka sähköautot maksavat edelleen enemmän verrattuna polttomoottoriautoihin, ei ole huono ajatus investoida sellaiseen, jos voit hyödyntää EV-alustaa täysin. Jotkin automerkit, kuten Tesla, johtavat sähköautojen omistamisen mukavuuden sarjaa, mutta monet muut seuraavat pian perässä.

Joka ikinen uusi päivä esitellään uusi sähköauto, ja on turvallista sanoa, että elämme jännittäviä aikoja sähköautojen osalta. Vaikka ne kehittyvät jatkuvasti, jos et pysty hyödyntämään niitä täysin, sinun kannattaa jättää sähköautot toistaiseksi väliin.

Ajan myötä kunnollisen EV:n hankkiminen helpottuu, joten jos sinulla ei ole kiire, ei ole syytä hätiköidä. Jos kuitenkin haluat olla kuljetusteknologian huipulla, osta itsellesi ylellinen suorituskykyinen EV.

On vaikea päättää, mikä EV on markkinoiden paras, mutta Tesla Model 3 on luultavasti paras suhteellisen edullinen sähköauto, kun taas Audi E-Tron GT ja Porsche Taycan ovat parhaita alle 100 000 dollarin sähköautoja.

FAQ-osio

Ovatko sähköautot halvempia ylläpitää?

Tällä hetkellä sähköautot ovat todellakin halvempia ylläpitää, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia. Ne eivät myöskään käytä läheskään yhtä paljon nesteitä, joten öljynvaihdosta ei tarvitse maksaa silloin tällöin. Sähköautojen takuut kattavat yleensä akut jopa 100 000 kilometrin tai 8-12 vuoden ajan, jotka molemmat riittävät stressittömään sähköauton omistamiseen.

Akut maksavat kuitenkin rahaa, ja nykyään upouudesta akusta joutuu maksamaan keskimäärin 5500 dollaria.

  Miksi autoni haisee mädille munille?

Mitkä ovat sähköautojen haitat?

Sähköautojen on vaikea tarjota kantama-arvioita, jotka ovat verrattavissa tavallisiin polttomoottoriautoihin, joten sähköautot ovat yleensä huonompia pitkän matkan matkoilla. Sähköauton akun lataaminen vie paljon enemmän aikaa kuin pelkkä tankkaaminen bensiinillä.

Vaikka hyväksyisitkin, että vietät paljon aikaa latausasemilla, kuka tietää, pystytkö edes löytämään sellaisen, joka on käytettävissä. Hankalien latausongelmien lisäksi sähköautot maksavat enemmän rahaa, eikä markkinoilla ole vielä kovinkaan paljon sähköautoja, varsinkin jos haluat edullisemman.

Mitkä ovat sähköautojen edut?

Sähköautot ovat ympäristön kannalta parempia, koska sähkö on uusiutuva lähde, kun taas bensiini ei teoriassa ole. Vaikka sähköautot maksavat enemmän rahaa, ne vaativat vähemmän huoltokuluja, ja potentiaalisille uusille sähköautojen omistajille on tarjolla runsaasti valtion kannustimia.

Ne ovat hiljaisia ja rentouttavampia ajaa, koska ne tarjoavat ylivoimaiset autonomiset ajo-ominaisuudet. Lisäksi joissakin paikoissa eri puolilla maailmaa tarjotaan jopa erityisiä moottoritiekaistoja tai erityisiä pysäköintipaikkoja vain sähköautoille. Lisäksi auton lataaminen maksaa penniäkään verrattuna auton tankkaamiseen bensiinillä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z