Hyundai Accent yleiset ongelmat

Hyundai Accent yleiset ongelmat

Hyundai Accent on korealainen pienikokoinen sedan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1994. Accent on nyt viidennessä sukupolvessa, joka esiteltiin vuonna 2017. Se on yksi tärkeimmistä Hyundain valmistamista autoista, sillä sitä myydään kaikkialla maailmassa, ja se on myös yksi myydyimmistä Hyundai-malleista siitä lähtien, kun tuotemerkki syntyi.

Luotettavuuden osalta Hyundai onnistuu tekemään kaiken kaikkiaan melko luotettavia autoja, eikä Accent poikkea tästä. Monet luotettavuustaulukot ja tutkimukset antavat nykyiselle Accentille vähintään 90 prosentin pistemäärän, mikä asettaa sen 10 prosentin joukkoon luotettavimmista autoista, joita nykyään voi ostaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Accent olisi virheetön, sillä kaikissa autoissa on ongelmia, jopa luotettavimmissa.

Sinänsä yleisimmät Hyundai Accentin ongelmat liittyvät auton varusteisiin, turvatyynyihin, kiihdytyksen aikana ilmeneviin ongelmiin, vaihteistoon ja erilaisiin auton sähköjärjestelmiin. Osa näistä voi olla painajaismaisia, kuten ulkopeilien ruostuminen, kun taas toiset ovat pieniä niksejä, jotka voidaan hoitaa helposti.

Kaiken kaikkiaan Hyundai Accent on melko luotettava auto, eikä sen ostamisesta kannata huolehtia liikaa. Joka tapauksessa, jos olet ostamassa käytettyä, muista tarkastaa auto perusteellisesti, sillä tällainen luotettavuus voi säilyä vain, jos autoa huolletaan jatkuvasti asianmukaisesti.

Hyundai Accent – varusteongelmat

Todennäköisesti pahimmat ongelmat, joista Accentilla on taipumus kärsiä, liittyvät erilaisiin varusteisiin. Ensinnäkin monet omistajat valittivat, että ulkopeilit ruostuvat, jotkut huomattavasti enemmän kuin toiset. Tämä voidaan korjata kahdella eri tavalla. Ensinnäkin, jos ruostekohdat ovat pieniä, voit hioa ne pois, käsitellä ne ja maalata.

  Hyundai Tucson luotettavuus

Toisaalta, jos ruoste on huomattavampaa, sinun on joko hitsattava tai vaihdettava peili kokonaan. Muita varusteisiin liittyviä ongelmia ovat esimerkiksi veden pääsy tavaratilaan kuluneiden tiivisteiden vuoksi. Jotkut omistajat ovat myös raportoineet ongelmista, jotka liittyvät tiettyihin sisätilojen painikkeisiin ja kytkimiin, jotka voivat huonontua aivan liian nopeasti.

Hyundai Accent – Turvatyynyongelmat

Oikein toimivat turvatyynyt ovat todennäköisesti tärkeimmät turvajärjestelmät, joita autossa voi olla, mikä tarkoittaa, että niiden on toimittava tarkoitetulla tavalla. Näyttää siltä, että monet Accent-sukupolvet kärsivät turvatyynyihin liittyvistä ongelmista, sillä internetissä on satoja ja taas satoja erilaisia turvatyynyvalituksia.

Hyundai jopa kutsui Accentin takaisin vuonna 2015 useiden turvatyynyongelmien vuoksi, mikä vahvistaa entisestään, että Accent ei ole tunnettu laadukkaista turvatyynyistä. Joka tapauksessa, jos tunnet, että turvatyynyt eivät toimi niin kuin niiden pitäisi, sinun pitäisi viedä autosi luotettavalle mekaanikolle.

Hyundai Accent – Hidas kiihtyvyysongelmat

Muutamat omistajat ovat raportoineet muutamista ongelmista, jotka saavat auton kiihtymään tai hidastumaan oudosti ja arvaamattomasti. Näyttää siltä, että suurin syyllinen tähän ongelmaan on kaasun asentoanturi (TPS), joka tulkitsee syöttösi väärin ja antaa moottorille enemmän tai vähemmän polttoainetta, mikä voi aiheuttaa auton kiihtymisen tai hidastumisen ilman, että edes haluat sitä.

Tämä voi olla myös turvallisuuskysymys, sillä tällaiset ongelmat voivat tehdä autosta vaarallisen ajaa. Muista käydä läpi TPS, jos olet kiinnostunut ostamaan tai jopa myymään Accentin, sillä tällaiset ongelmat on ratkaistava välittömästi.

  Hyundai Elantra GT Luotettavuus

Hyundai Accent – Vaihteistoasiat

Kun on kyse auton olennaisista mekaanisista ominaisuuksista, Accentin tarjoamat moottorit vaikuttavat todella hyviltä, mutta vaihteisto voi joskus olla riesa. Vanhemmissa Accent-malleissa käytettiin voimansiirtoa, joka ei tuntunut todellakaan sulavalta tai hienostuneelta, minkä vuoksi monet omistajat valittivat karkeista vaihdoista, sakkaamisesta tai joskus jopa täydellisestä vaihteiston rikkoutumisesta.

Uudemmat Accent-mallit ovat tässä suhteessa huomattavasti parempia, mutta tämä asia oli pakko mainita, koska sen korjaaminen voi maksaa paljon rahaa.

Hyundai Accent – auton sähköongelmat

Kaiken kukkuraksi on mainittava myös erilaiset sähköongelmat, jotka toisinaan vaivaavat Accentia. Sähköikkunoiden tiedetään joskus menevän epäkuntoon, ja myös virtalukot voivat pettää, mutta useimmiten vanhemmissa autoissa. Muita sähköongelmia ovat esimerkiksi ongelmat puhelimen yhdistämisessä Bluetooth-yhteyden kautta, infotainment-järjestelmän liian hidas toiminta tai joskus jopa kaatuminen sekä satunnaiset ongelmat ulkovalojen kanssa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Accent?

Hyundai Accent on aina ollut todella suosittu auto, koska se tarjoaa melko paljon vastinetta rahalle. On turvallista sanoa, että ihmiset, jotka ostavat tavallisia Hyundai Accent -malleja, haluavat tyypillisesti A-to-B-tyyppisen auton, mikä tarkoittaa, että he eivät oikeastaan välitä suorituskyvystä, ylellisyydestä tai muusta vastaavasta.

Jos tämä olet sinä, olet täysin tyytyväinen Accentiin. Jos kuitenkin kaipaat elämässäsi jotakin enemmän, etkä vain A-to-B-konetta, Accent ei välttämättä sovi makuusi kovinkaan hyvin. Oli miten oli, kukaan ei voi kiistää sitä, miten kyvykäs Accent on ja miten hyvin se suoriutuu omistamisen monista eri osa-alueista.

  Hyundai Elantra Touring Luotettavuus

Onko Hyundai Accent halpa ajaa?

Hyundai Accent on auto, joka on halpa ostaa, halpa käyttää ja halpa tankata. Tämä on todella tärkeä joukko etuja nykyajan ostajille, kun hinnat nousevat pilviin. Accent on todella monipuolinen, hyvin valmistettu auto, joka ei hajoa usein, mikä myös alentaa kokonaiskustannuksiasi.

Taloudellisesta näkökulmasta Accent on todella hyvä auto, sillä sen kanssa ei ole oikeastaan mitään sellaisia kuluja, joita ei voisi perustella.

Kuinka kauan Hyundai Accent kestää?

Hyundai Accentin pitäisi helposti kestää 100 000-200 000 kilometriä ilman suurempia peruskorjauksia. Puhuimme jo siitä, kuinka luotettava Accent on ja kuinka hyvin se toimii taloudellisella puolella, mikä tarkoittaa, että vaikka se hajoaisi, ihmiset todennäköisesti korjaavat sen, koska Accentiin on paljon varaosia.

Kaiken kaikkiaan Accent kestää huomattavan pitkään, jos olet omistaja, joka pitää siitä huolta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z