Hyundai Azera yleiset ongelmat

Hyundai Azera yleiset ongelmat

Hyundai Azera on yksi koko Hyundai-malliston mielenkiintoisimmista autoista. Se on huippuluokan sedan, jolla ei ole huippuluokan merkkiä, mutta se tarkoittaa myös sitä, että sillä ei ole huippuluokan hintaa. Sinänsä Hyundai Azera tarjoaa paljon vastinetta rahoillesi, sillä moni muu auto tässä hintaluokassa ei pääse edes lähelle.

Luotettavuuden osalta Azera ei ole yhtä hyvä kuin useimmat Hyundai-tuotteet, mutta se on odotettavissa, kun otetaan huomioon, että Azera on monimutkaisempi auto, jossa on enemmän kaikkea. Azeraa myydään myös Grandeur-nimellä, ja sitä on nyt saatavilla vain Kiinassa, Etelä-Koreassa, Lähi-idässä ja Amerikassa.

Yleisimmät Hyundai Azeran ongelmat liittyvät ABS-ongelmiin, jyrsijöihin, jotka pureskelevat Hyundain oudon sojottavaa johdotusta, Infotainment-järjestelmän ongelmiin, räjähtävään panoraamakattoon sekä erilaisiin verhoilu- ja varusteongelmiin. Osa näistä voi muuttua varsin nopeasti varsin vakaviksi, kun taas toiset ovat enimmäkseen pieniä niksejä.

Kaiken kaikkiaan Azera/Grandeur on todella mielenkiintoinen auto, koska se lupaa kilpailla paljon kalliimpien autojen kanssa. Se on auto, joka näyttää hyvältä sisältä ja ulkoa, ja joka varmasti tyydyttää tavallista Hyundai-kuljettajaa.

Hyundai Azera – ABS-ongelmat

Hyundai Azera ja monet muut Hyundai-mallit kärsivät kahdesta vakavasta ABS-järjestelmään liittyvästä ongelmasta, joissa huonolaatuiset tiivisteet voivat aiheuttaa kaikenlaisia vuotoja ja lopulta johtaa katastrofaaliseen tulipaloon. Nämä tulipalot johtuvat oikosuluista sekä nesteiden saastumisesta ja korroosiosta. Ensimmäinen ongelma johtuu nesteen vuotamisesta ABS-järjestelmään ja tulipalon aiheuttamisesta.

  Hyundai Venue Luotettavuus

Toinen ongelma johtuu ABS-järjestelmän sisäpuolelta vuotavasta jarrunesteestä. Molemmat näistä voivat päättyä katastrofaalisesti, jolloin auto syttyy tuleen. Tarkista aina nämä järjestelmät kaikissa Hyundain uudemmissa autoissa ja erityisesti Azera/Grandeur-autoissa, koska niissä näitä ongelmia näyttää olevan eniten.

Hyundai Azera – Jyrsijät pureskelevat soijasta tehtyjä johtoja.

Kyllä, luit oikein. Hyundai itse asiassa käytti soijasta valmistettuja materiaaleja monien Hyundai-mallien, myös Azeran, johtojen eristämiseen. Ongelma on se, että Hyundai käytti tätä materiaalia peittämään joukon johtoja ympäri autoa, mikä tarkoittaa, että tästä voi seurata monia mahdollisia ongelmia. Jos jyrsijät alkavat pilkkoa autoasi, saatat joutua pian maksamaan muutaman tuhannen dollarin laskun.

Omistajat ovat raportoineet, että jyrsijät nauttivat erityisesti konepellin eristyksen, akun johdotuksen, moottorin suodatinkokoonpanojen, akun aluslevyjen ja monien muiden ympäröivien johtojen pureskelusta. Tämä aiheutti jopa suuren joukkokanteen Hyundaita vastaan, varsinkin kun nämä johdot on myöhemmin korvattu samoilla soijalla valmistetuilla johdoilla.

Hyundai Azera – Infotainment-järjestelmän ongelmat

Hyundai Azerassa on Hyundain ”edistyksellinen” Blue Link -infotainment-järjestelmä, joka tarjoaa kasan ominaisuuksia osana erilaisia tilaustarjouksia. Omistajat ovat raportoineet, että koko infotainment-järjestelmän tiedetään sammuvan, jos et maksa Hyundaille tiettyä maksua. Tämä ei ole yhtä paha asia kuin se, että järjestelmän tiedetään jatkavan tätä toimintaa myös maksun maksamisen jälkeen.

Pohjimmiltaan sinun on maksettava 500 dollaria, jos haluat tilata Blue Link -järjestelmän uudelleen, sillä uudelleen tilaaminen vaatii jopa joitakin laitteiston varaosia. Tämä aiheutti myös melko suuren joukkokanteen Hyundain kimppuun, joka ei ole vieläkään päättynyt.

  Hyundai Veloster N Luotettavuus

Hyundai Azera – räjähtävä panoraamakattoluukku

Aurinkokattoluukut ovat nykyään uskomattoman suosittuja kaikissa autoissa, ei vain luksusautoissa. Hyundai tarjoaa Azerassa suuren panoraamakattoluukun, mutta näyttää siltä, että pannukatto voi joskus räjähtää ilman ennakkovaroitusta. Tämä ei ole niin harvinaista kuin voisi luulla, sillä räjähtäviä kattoluukkuja on nähty koko autoteollisuudessa.

Hyundai ei tietenkään aluksi tunnistanut tätä ongelmaksi, mutta jälleen kerran suuri joukkokanne palkitsee korvauksia omistajille, jos näin todellakin joskus tapahtuu. Kaiken kaikkiaan tämä voi olla sekä vaarallista että erittäin epämiellyttävää.

Hyundai Azera – Varusteongelmat

Hyundai Azera kärsii myös kaikenlaisista varusteisiin liittyvistä ongelmista, erityisesti vanhemmissa malleissa. Kojelaudan verhoilun tiedetään halkeilevan, kaiuttimet voivat pettää, istuin ei suostu pysymään paikallaan, ja joidenkin sisätilojen kytkimien ja nuppien tiedetään heikkenevän todella nopeasti. Kaiken kaikkiaan suurin osa näistä on pikkujuttuja, mutta tämä ei sovi ”ylelliselle” autolle.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Azera?

No, jos asut Yhdysvalloissa, et ole onnekas, sillä Hyundai lopetti Azeran myynnin Yhdysvalloissa vuonna 2017. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että voit löytää käytettyjä esimerkkejä suhteellisen edulliseen hintaan, koska vuoden 2017 Azera on nyt 5 vuotta vanha auto. Tämä tarkoittaa, että arvonalennuskäyrä todennäköisesti pehmenee nyt hieman, ja auton voi saada todella tavoiteltavaan hintaan.

Jos olet kuitenkin tottunut ajamaan todellisilla luksusautoilla, et luultavasti pidä Azerasta, sillä se ei ole todellinen luksusauto. Oli miten oli, se on silti auto, joka voi tyydyttää useimmat asiakkaat, sillä se tarjoaa paljon tilaa, monia ominaisuuksia ja paljon kaikkea muuta.

  Hyundai Elantra GT Luotettavuus

Miksi Hyundai lopetti Azeran myynnin Yhdysvalloissa?

Kuluttajat eivät ole enää kiinnostuneita ostamaan täysikokoisia sedaneita, minkä vuoksi merkki, jota ei varsinaisesti tunneta niiden valmistuksesta (Hyundai), päätti lopettaa niiden myynnin. Lisäksi Azeran myynti on ollut jatkuvassa syöksykierteessä joka vuosi peräkkäin.

Azera on päällekkäinen monien muiden Hyundai-mallien, kuten Sonatan tai G80 Genesiksen kanssa.

Mitkä autot kilpailevat Hyundai Azeran kanssa?

Azeran sisäisiä kilpailijoita ovat Hyundai Sonata ja G80 Genesis, joka on hieman kalliimpi ja ylellisempi. Muita kilpailijoita ovat Ford Taurus, Chrysler 300, Toyota Avalon ja Buick LaCrosse. Kaikkia näitä ovat nyt syrjäyttämässä katumaasturit ja crossoverit, mikä tarkoittaa, että useimmat autonvalmistajat valitsevat näiden sedanien sijaan katumaasturit ja crossoverit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z