Hyundai Equus yleiset ongelmat

Hyundai Equus yleiset ongelmat

Hyundai Equus on täysikokoinen ylellinen neliovinen sedan, joka pyrkii tarjoamaan todella ylellisen kokemuksen ilman, että se maksaa yhtä paljon kuin useimmat täysikokoiset luksusautot. Equus sai potkut mallivuodeksi 2017, kun Genesis tuli mukaan peliin ja alkoi valmistaa korkeamman hintaluokan luksusluokan Hyundai/Genesis-tuotteita. Tämä tarkoittaa, että Equus on yksi, ellei jopa ylellisin Hyundai-malli koskaan.

Näin korkean tehtävän myötä tuli myös korkea hintalappu, sillä monet huippumallit myytiin yli 70 000 dollarilla. Kyllä, kuulit oikein, Hyundai yli 70 000 dollarilla. Saattaa kuitenkin tuntua naurettavalta maksaa näin paljon rahaa autosta, jolla on Hyundai-merkki, mutta ne, jotka maksoivat, sanovat, että auto oli sen arvoinen, sillä siinä on asioita, joita ei saa edes Rolls Royceen.

Vaikka on äärimmäisen mielenkiintoista pohtia kaikkia Equuksen luksusominaisuuksia, keskitymme tässä artikkelissa luotettavuuteen. Equus ei sinänsä ole yhtä luotettava kuin alemman hintaluokan Hyundai-mallit, mutta se on paljon luotettavampi ja halvempi ajaa kuin lähes kaikki suuret saksalaiset sedanit.

Yleisimmät ongelmat liittyvät nokian johdotukseen, infotainment-järjestelmään, erilaisiin sähköongelmiin, jousitusongelmiin ja jarruihin. Kaiken kaikkiaan Equus on nykyään todella hieno auto, varsinkin kun sen saa nykyään hämmästyttävän edullisesti.

Hyundai Equus – Sojotetut johdotuksen ongelmat

Yksi oudoimmista ja turhauttavimmista ongelmista, joita monissa tämän aikakauden Hyundai-malleissa voi kohdata, johtuu siitä, että johdotusjärjestelmä on valmistettu soijapohjaisista materiaaleista. Ongelmana on, että jyrsijöillä on tapana löytää tiensä konepellin alle ja alkaa syödä johtoja. Tämä voi aiheuttaa ongelmia lukuisissa järjestelmissä.

  Hyundai Veracruz Luotettavuus

Tämäkään ei kuitenkaan ole suurin ongelma, sillä kun nämä vikaantuvat, Hyundai korvaa ne jälleen soijapohjaisilla johdoilla. Tästä Hyundai hyötyy, sillä jotkut näistä korjauksista voivat maksaa satoja, ellei jopa tuhansia dollareita, ja tietysti jyrsijöistä. Kaikki tämä johti lopulta ryhmäkanteeseen Hyundain ja joidenkin muiden autonvalmistajien osalta.

Hyundai Equus – Infotainment-järjestelmän ongelmat

Hyundai Equus saa tunnetun ja melko turhauttavan Blue Link -infotainment-järjestelmän, jonka tiedetään ärsyttävän monia omistajia. Ongelmana on, että Hyundai rajoittaa pääsyäsi tiettyihin toimintoihin, jos et maksa heille vuotuista tilausmaksua. Lisäksi sinun on maksettava 500 dollaria uudelleenasennuksesta ja jopa vaadittava tiettyjä laitteiston varaosia.

Kaikki tämä turhautti joukon Hyundain omistajia, jotka päättivät myös haastaa Hyundain oikeuteen. Ongelma tässä on se, että Hyundai ei kertonut asiakkailleen, että uudelleentilaus tulee maksamaan niin paljon rahaa kuin se maksaa. Kaiken kukkuraksi omistajat valittivat tuollaisen summan maksamisesta, mutta järjestelmä ei toiminut silloinkaan.

Hyundai Equus – Sähköongelmat

Nykyään on yleisesti tiedossa, että täysikokoisissa luksussedaneissa on ominaisuuksia, joita ei todellakaan näe halvemmissa autoissa. Hyundai Equus on yksi näistä autoista, koska se saa tonneittain ylellisyyttä, mukavuutta, turvallisuutta ja mukavuusominaisuuksia, mutta jotkut näistä ominaisuuksista ovat tunnetusti rikkoutuneet.

Equuksen kaiutinjärjestelmä voi pettää kokonaan ja lakata antamasta ääniä. Infotainment-järjestelmä voi häiriintyä tai jopa sammua itsestään. Peruutuskamera voi pettää, valot voivat pettää ja myös puhelinyhteyssarja voi pettää. Sähkötoimisten istuinten tiedetään joskus epäonnistuvan, kun taas virtalukot voivat myös epäonnistua.

  Onko Hyundai Accent hyvä auto?

Hyundai Equus – Jousitusongelmat

Hyundai Equus on todella mukava auto, kuten sen markkinasegmentti huomioon ottaen pitääkin olla. Näyttää kuitenkin siltä, että myös Equuksen jousitusjärjestelmä on joskus altis erilaisille ongelmille. Todennäköisesti pahin ongelma liittyy auton etupään putoamiseen maahan ilmajousitusjärjestelmän ongelmien vuoksi.

Kaiken kukkuraksi jotkut omistajat vaihtoivat nämä osat jopa kolme kertaa, mutta ongelma pysyi edelleen. Toiset raportoivat kolahdusäänistä, kun taas jotkut raportoivat ongelmista, jotka johtuivat jousien rikkoutumisesta.

Hyundai Equus – Jarrut ongelmat

Tämän listan huipuksi on mainittava, että Equusin tiedetään kärsivän jarrujärjestelmään liittyvistä ongelmista. Hydraulinen elektroninen ohjausyksikkö, joka valvoo jarrupoljinta, voi vioittua, jolloin auton pysäyttämiseksi on poljettava jarruja. Hyundai jopa kutsui Equuksen ja joitakin muita autoja takaisin samanlaisten jarrujärjestelmäongelmien vuoksi.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Equus?

Jos olet kiinnostunut ostamaan täysikokoisen luksusauton, jonka ostaminen tai ylläpito ei maksa paljon rahaa, Hyundai Equus on täydellinen auto sinulle. Kyllä, se on Hyundai, ja useimmat ihmiset eivät odota, että Hyundaita kutsutaan ”ylellisiksi” ja että ne maksavat yli 70 000 dollaria, mutta Equus oli loistava auto, kun se tuli markkinoille.

Hyvä uutinen on se, että niitä saa nyt vain 15 000-20 000 dollarilla, ja tuolla hinnalla Equus on sertifioitu luksusautohinta.

  Hyundai Ioniq hybrid Luotettavuus

Miksi Hyundai lopetti Equuksen valmistuksen?

Hyundai lopetti Equuksen valmistuksen, koska Hyundai lopetti korkeamman hintaluokan autojen valmistuksen. Se jätti sen Genesikselle, joka esitteli Genesis G90:n, joka on Equuksen henkinen seuraaja. Tämä tarkoittaa sitä, että Equus-nimi ei palaa lähiaikoina, sillä se jää todennäköisesti lopullisesti eläkkeelle.

Tämä tekee siitä tällä hetkellä todella mielenkiintoisen käytetyn auton, ja näyttää siltä, että monet pitävät ajatuksesta, sillä Equus on paitsi halpa myös melko harvinainen ja samalla luotettava.

Ovatko täysikokoiset sedanit laskussa?

Yhdysvaltain markkinoilla täysikokoisten sedanien myynti on laskenut tasaisesti vuosikymmenien ajan, mikä sai kolme suurta (Ford, GM ja Chrysler) luopumaan kokonaan täysikokoisten sedaniensa tarjonnasta. Ainoat merkit, jotka myyvät nykyään jatkuvasti täysikokoisia sedaneita, ovat Mercedes, Audi, BMW, Bentley ja Rolls Royce.

Kaikki merkit eivät kuitenkaan ole varmoja täysikokoisten sedanien loppumisesta, vaan jotkut niistä, kuten Lincoln ja sen uusi Continental, haluavat tuoda täysikokoisen sedanin takaisin. Kaiken kaikkiaan ne ovat vähenemässä, mutta ne eivät ole menossa mihinkään lähiaikoina.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z