Hyundai Getz – yleiset ongelmat

Hyundai Getz

Hyundai Getz esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2002, ja se oli tuotannossa vuoteen 2011 asti. Se on pienikokoinen kolmi- tai viisiovinen kaupunkiauto, jota oli saatavilla lukuisilla markkinoilla ympäri maailmaa nimillä Getz, Click, Getz Prime, Hyundai TB tai Inokom Getz. Getz korvattiin Hyundai i20:lla vuonna 2012.

Mitä tulee Hyundai Getzin yleisimpiin ongelmiin, niitä on melko vähän ja niistä kannattaa keskustella. Niitä ovat muun muassa ongelmat voimansiirrossa, sähköongelmat, jousitusongelmat, jarruongelmat ja auton pysähtyminen. Jotkut näistä ongelmista ovat vakavampia kuin toiset, mutta kaikki ovat suhteellisen yleisiä.

Kaiken kaikkiaan Hyundai Getz suunniteltiin ja valmistettiin aikakaudella, jolloin Hyundain luotettavuus ei ollut samalla tasolla kuin nyt. Tämä tarkoittaa, että Getzin ei kannata odottaa olevan yhtä luotettava kuin i20, mutta sen ei myöskään kannata odottaa olevan epäluotettava kokonaisuutena.

Oli miten oli, nyt on aika mennä syvällisempään tarkasteluun Getzin luotettavuudesta. Jos siis olet ostamassa Getziä, muista lukea tämä artikkeli!

Virransyöttöongelmat

Hyundai Getzin kiihtyvyyteen ja tehonsiirtoon liittyviä ongelmia on raportoitu melko vähän. Nykivä kiihtyvyys on yksi niistä tapauksista, joissa sytytystulpat on tarkastettava, sillä ne voivat usein aiheuttaa syttymishäiriöitä ja vaikuttaa siihen, kuinka hyvin auto pystyy toimittamaan voimaa pyörille. Myös kaasuläppäkotelon tiedetään aiheuttavan vastaavia ongelmia, joten muista puhdistaa tai vaihtaa se tarvittaessa.

  Hyundai Ioniq 4 yleiset ongelmat

Jos Gets-järjestelmästäsi kuuluu outoja tikittäviä ääniä, mutta se ei myöskään pysty tuottamaan paljon tehoa, on todennäköistä, että jossakin napaisimessa on ongelma. Ennen kuin teet mitään, tarkista moottoriöljyn taso, sillä myös sen tiedetään aiheuttavan samanlaisia ongelmia.

Sähköongelmat

Hyundai Getsissä on useita mahdollisia sähköongelmia, jotka alkavat takaikkunoista, joiden tiedetään epäonnistuvan melko usein. Syynä tähän on kulunut ikkunan säädin, joka on vaihdettava. Muita sähköongelmia ovat muun muassa ongelmat etuikkunoiden sekä radion kanssa.

Muita sähköongelmia ovat muun muassa käynnistysmoottorin, ulkovalaistuksen ja mahdollisesti jopa virtalukkojen ongelmat. Kaiken kaikkiaan voit odottaa, että näitä ongelmia esiintyy useammin Getz-malleissa, joiden ajokilometrit ovat korkeammat, koska joillakin näistä komponenteista on taipumus kulua jo varhain.

Jousitusongelmat

Hyundai Getzin jousitus on toinen kiinnostuksen kohde, sillä myös sillä on taipumus kärsiä monenlaisista ongelmista. Hyvin dokumentoitu Hyundai Getzin jousitusongelma on sellainen, jossa etupään pudotuslenkit vioittuvat. Nämä voi helpoimmin huomata kummallisista kolahtelevista äänistä, jotka tulevat kahdesta etupyöräkotelosta.

Kun ajetaan karkeilla pinnoilla ja nopeuskuoppien yli, näiden pitäisi myös olla paljon selvemmin havaittavissa. Muita jousitusongelmia ovat mahdollinen voimansiirron kulumisesta johtuva vinoutuminen sekä suhteellisen harvinaiset, mutta vakavat jousien ja iskunvaimentimien ongelmat.

Jarrujen ongelmat

Hyundai Getzin jarrujärjestelmä on nykyään kokonaisuudessaan varsin luotettava, sillä järjestelmän suurin ongelma liittyi Hyundain Getzille syyskuussa 2003 tekemään takaisinkutsuun. Ongelma oli se, että vesi saattoi päästä ABS-koteloon ja syövyttää johdot siinä määrin, että ABS-järjestelmä saattoi pettää kokonaan.

  Kaikki vuoden 2023 Hyundai Palisadesta

Tämä on todella vakava ongelma, minkä vuoksi se johti välittömään takaisinkutsuun. Jos siis huomaat, että ABS-järjestelmän merkkivalot syttyvät, tarkista ABS-järjestelmän sisäpuoli ja katso, onko sen sisällä jälkiä vedestä.

Auton pysähtymisongelmat

Hyundai Getzin suhteellisen yleinen ongelma on myös se, että auto pysähtyy usein heti käynnistyksen jälkeen. Nämä ovat tavallisia kylminä aamuina, erityisesti kylmäkäynnistyksen yhteydessä. Monet Getzin omistajat ovat raportoineet, että auton tiedetään aaltoilevan ja pysähtyvän välittömästi, eikä se anna sinun käynnistää sitä.

On sanottu, että tämä ongelma johtuu huonosti ohjelmoidusta vaihteiston ohjausmoduulista (TCM), joka onneksi voidaan useimmissa tapauksissa ohjelmoida uudelleen. Jos näin ei ole, on ostettava uusi.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Getz?

Jos etsit käytettyä pienikokoista kaupunkiautoa, Hyundai Getz on todellakin todella mielenkiintoinen valinta. Se ei ehkä ole ylellisin, tilavin tai mukavin kaupunkiauto, mutta se riittää tarjoamaan luotettavan kokemuksen pisteestä A pisteeseen B, mikä on juuri sitä, mitä useimmat ihmiset haluavat kaupunkiautolta.

Oli miten oli, jos et ole tottunut ajamaan pienillä autoilla, joissa on pystyasento, et todennäköisesti pidä Getzistä, sillä monien mielestä sitä ei ole tehty pitkiä henkilöitä varten ja yli 180-senttiset joutuvat kamppailemaan sekä edessä että takana.

Onko Hyundai i20 parempi kuin Hyundai Getz?

Kun Hyundai toi markkinoille i20:n, se jätti Getzin varjoonsa kaikin tavoin, sillä se on kaikin puolin paljon parempi auto. Se tarjoaa paremmat moottorit, enemmän tehoa ja enemmän tilaa, ja i20 on paljon vakaampi ja mukavampi, vaikka kokonaisjalanjälki ei olekaan muuttunut kovin paljon.

  Onko Hyundai Veracruz hyvä auto?

Hyundai Getzissä ei todellakaan ole mitään parempaa verrattuna i20:een, paitsi ehkä hinta, joka on odotettavissa, koska Getz on paljon vanhempi ja paljon vähemmän suosittu auto.

Aikooko Hyundai tehdä uuden Getzin?

Mahdollisuudet siihen, että Hyundai tekisi uuden Getz-mallin, ovat olemattomat, koska sille ei todellakaan ole tarvetta. Hyundai tarjoaa nyt muutamia pienempiä autoja i-sarjasta, mutta he tarjoavat myös muutaman uuden sähköisen kaupunkiauton, mikä on enemmän kuin tarpeeksi.

Lisäksi pienet kaupunkiautot eivät ole yhtä suosittuja tai tarpeellisia kuin kompaktit crossoverit ja pienet maasturit, minkä vuoksi useimmat merkit tekevät mieluummin Hyundai Konan kaltaisia autoja, koska markkinat haluavat niitä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z