Hyundai i10 vs. Ford Fiesta – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Hyundai i10 ja Ford Fiesta ovat kaksi pienikokoista hatchbackia, jotka on suunniteltu ensisijaisesti kaupunkien väliseen käyttöön. Tämä ei tarkoita, etteivätkö nämä pystyisi tekemään moottoritie- ja muunlaisia pitkän matkan matkoja, mutta useimmat ihmiset eivät yleensä käytä niitä sillä tavalla. Näin pienellä tilavuudella pienikokoinen hatchback on edullinen, tehokas, helppokäyttöinen ja yleensä todella suosittu.

Hyundai i10 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea. Viimeisin i10 esiteltiin vuosina 2019/2020, mikä tarkoittaa, että se ei ole kaikkein nykyaikaisin Hyundai-malli. Ford Fiesta esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1976, ja siitä on sittemmin syntynyt seitsemän eri sukupolvea.

Tässä artikkelissa kerromme, miten nämä kaksi pientä autoa vertautuvat toisiinsa ja miksi sinun kannattaa valita jompikumpi. Vertailemme niiden moottoreita, muotoilua, luotettavuutta, ajokokemusta, arvoa, käytännöllisyyttä, turvallisuutta, tehokkuutta ja sitä, kuinka mukavia ja ”ylellisiä” ne ovat.

Niin tai näin, voimme jo nyt sanoa, että molemmat autot ovat hyviä siinä, mitä ne tekevät, etkä voi oikeastaan tehdä väärää päätöstä tässä asiassa. Hyundai i10 vs. Ford Fiesta – kumpi on parempi?

Hyundai i10

Hyundai i10 asuu Hyundain edullisimmassa hatchback-segmentissä, mikä tarkoittaa, että i10 on Hyundain lähtötason Hyundai yleensä. Moottoripuolella voit valita kahden eri voimansiirron välillä, jotka kaikki ovat bensiinikäyttöisiä. Alkutason malli saa 1,0 litran 3-sylinterisen moottorin, jossa on joko 67 hv tai 100 hv, tai suuremman 1,2 litran 4-sylinterisen, joka tarjoaa 84 hv.

  Hyundai Nexo Luotettavuus

Muotoilullisesti i10 ei ole mitään erikoista, mutta se on odotettavissa useimmille tämän segmentin autoille. Uusin i10 näyttää kyllä paremmalta kuin aiemmat i10-sukupolvet, mutta näin pieneltä autolta ei todellakaan voi odottaa mitään erityistä muotoilun suhteen. Sisätilat ovat hyvin varustellut, mutta eivät myöskään mitään kehuttavaa.

Ajokokemus on helppo, rentouttava ja melko suoraviivainen, sillä i10 ei yritä olla lainkaan dynaaminen. Luotettavuus on erinomainen, kuten useimmilla Hyundain nykyisillä markkinoilla olevilla malleilla. Niiden arvot pysyvät yleensä pitkään vahvoina, sillä i10 ei heikkene yhtä nopeasti kuin jotkut suuremmat Hyundai-viistoperät.
Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa, että näitä ei ole suunniteltu kuljettamaan matkustajia kovinkaan usein. On myös mainittava, että i10 on tiukasti FWD-auto ja että useimmat niistä tulevat manuaalivaihteella, kun taas automaattivaihteisto on saatavana lisävarusteena.

Ford Fiesta

Ford Fiesta maksaa muutamia tuhansia dollareita enemmän kuin Hyundai i10 lähes jokaisessa vaiheessa ja vertailukelpoisella varustetasolla, mutta Fiesta tarjoaa moottorivalikoimien osalta enemmän kuin i10. Voit valita pienemmän 1,0 litran 3-sylinterisen tai 1,1 litran 3-sylinterisen välillä, ja molemmissa on tarjolla 75 hv:n ja 125 hv:n välillä tehokkaampi EcoBoost-moottori.

Fiesta on kuitenkin saatavana myös suorituskykyorientoituneena ”ST”-mallina, jossa on 1,5 litran EcoBoost-nelisylinterinen moottori, joka tarjoaa vaikuttavan 200 hv. Kaikki Fiesta-mallit tulevat myös FWD-järjestelmällä ja manuaalivaihteistolla, kun taas automaatti on lisävaruste. Muotoilullisesti uusi Fiesta näyttää todella hyvältä hyvännäköisten kasvojensa ansiosta, mutta ei myöskään ole kokonaisuutena mitään erikoista.

  Onko Hyundai Sonata hyvä auto?

Uuden Fiestan sisätilat ovat mukavasti varustellut, ehkä jopa hieman paremmat kuin i10:ssä, mutta eivät silti mitään erikoista. Se, missä Fiesta tekee eroa, on ajokokemus, sillä jopa tavallinen Fiesta tuntuu melko dynaamiselta, saati sitten suorituskykyinen ST-malli.

Luotettavuus on myös todella hyvä, kun taas arvon aleneminen ei ole lainkaan paha. Käytännöllisyys on yhtä huono kuin i10:ssä, mikä tarkoittaa sitä, että näitä autoja ei ole kuitenkaan suunniteltu ihmisten kuljettamiseen.

Tuomio – Ford Fiesta on parempi

Syy, miksi valitsin Fiestan voittamaan tämän ottelun, on se, että se tarjoaa kokonaisuutena johdonmukaisemman kokemuksen. Ensinnäkin Fiestassa on jännittävämmät ja tehokkaammat moottorit. On myös mainittava, että Ford Fiesta pystyy kuluttamaan jopa 51MPG, kun taas i10 pystyy kuluttamaan jopa 48MPG muutaman uskottavan verkkolähteen mukaan.

Muotoilullisesti Fiesta tuntuu hieman jatkuvammalta, etenkin sisätiloissa, joissa tilaa on paljon enemmän kuin i10:ssä. Myös ajokokemus on Fiestassa parempi, ST-mallista puhumattakaan. Myös i10 on erinomainen auto, eikä näiden kahden välillä ole oikeastaan paljonkaan eroa.

i10 on luotettavampi auto, se on halvempi, siinä on vakiona enemmän turvavarusteita ja se tuntuu tietyissä vastaavissa varustetasoissa paremmin varustellulta.

UKK-osio

Onko Hyundai i10 ylellisempi kuin Ford Fiesta?

Tähän kysymykseen on hieman vaikea vastata, koska emme voi sanoa, että kumpikaan näistä kahdesta olisi ylellinen. i10 tuntuu toisinaan korkeamman hintaluokan tuotteelta, mutta hyvin varustellut mallit ovat melko samanlaisia. Sanoisin, että parasta mitä voit tehdä, on olla pitämättä kumpaakaan näistä millään tavalla tai muodossa ylellisenä.

  Ford Expedition luotettavuus

Nämä on suunniteltu kohtuuhintaisiksi, eikä tässä segmentissä ole oikeastaan yhtään todella ylellistä autoa, paitsi ehkä Audi A1.

Onko Hyundai i10 turvallisempi kuin Ford Fiesta?

Vaikuttaa siltä, että Hyundai i10 onnistuu olemaan turvallisempi auto Ford Fiestaan verrattuna, varsinkin kun jotkin tiedotusvälineet nimittävät Ford Fiestaa yleisesti melko turvattomaksi autoksi. Kaiken kaikkiaan Ford Fiesta on myös viiden tähden auto, mikä tarkoittaa, että se on kaiken kaikkiaan turvallinen, vaikka Ford Fiestan jotkin ominaisuudet eivät olekaan parhaat mahdolliset.

Toisaalta i10 on yksi tämän segmentin turvallisimmista autoista, ja siinä on myös kunnollinen turvavarustus tehtaalta.

Onko Hyundai 10 haluttavampi kuin Ford Fiesta?

Paikoissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa molemmat näistä ovat todella suosittuja, Ford Fiesta onnistuu myymään paljon paremmin, mikä tekee siitä kokonaisuutena haluttavamman. Myös i10 on yksi tämän segmentin myydyimmistä autoista, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin Fiesta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z