Hyundai i10 vs. Kia Picanto – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Jos olet etsimässä pientä viistoperää, sinulla on todellakin vaihtoehtoja. Voit valita taloudellisen hintaluokan viistoperän tai hakeutua premium-segmenttiin. Voit ostaa pienikokoisen viistoperän tai hankkia itsellesi perheen viistoperän. Jos todella pidät viistoperäisistä autoista, voit valita jopa kuuman viistoperän ja nauttia siitä jopa radalla.

Tässä artikkelissa keskitymme kahteen pienikokoiseen viistoperäiseen autoon, jotka näyttävät olevan yhä suositumpia. Hyundai i10 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea, jotka kaikki ovat valtavia parannuksia vanhempiin malleihin verrattuna. Kia Picanto julkaistiin vuonna 2003, ja se sai hiljattain mittavan päivityksen.

Tämän artikkelin tarkoituksena on asettaa nämä kaksi pientä autoa vastakkain ja kertoa, miksi sinun pitäisi valita jompikumpi. Vertailemme niitä monissa eri kategorioissa, kuten saatavilla olevien voimansiirtojen, tehokkuuden, muotoilun, varustetason, käytännöllisyyden, arvon, luotettavuuden ja ajotuntuman perusteella.

Ennen kuin syvennymme tähän vertailuun, meidän on kerrottava, että sekä Hyundai i10 että Kia Picanto ovat todella hyviä autoja hintaansa nähden. Näin ollen on todella vaikea tehdä tässä asiassa väärää päätöstä. Oli miten oli, vain toinen näistä voi olla todellinen voittaja. Hyundai i10 vs. Kia Picanto – kumpi on parempi?

Hyundai i10

Hyundai i10 on yksi halvimmista autoista, joita voi ostaa tässä segmentissä, minkä vuoksi niin monet ihmiset ovat kiinnostuneita siitä. Yksi tapa, jolla Hyundai onnistui pitämään hinnan niin alhaisena, on se, että i10:een on saatavilla vain kaksi moottoria, jotka kaikki ovat puhtaasti bensiinikäyttöisiä. Pienempi 1,0 litran 3-sylinterinen moottori tarjoaa joko 67 hv tai 100 hv.

  Onko Hyundai Santa Fe hyvä auto?

Suurempi 1,2 litran 4-sylinterinen moottori tarjoaa 87 hv. Kaikki Hyundai i10 -mallit ovat tiukasti FWD-malleja, eikä AWD-vaihtoehtoja ole tarjolla. Manuaalivaihteisto on vakiovaruste, mutta voit vaihtaa sen automaattivaihteistoon. Muotoilullisesti i10 on parantunut huomattavasti edelliseen malliin verrattuna, sillä se näyttää nyt todella modernilta sisältä ja ulkoa. Sisätilat ovat todella kauniisti sisustetut, joten niitä on helppo käyttää ja ymmärtää.

Ajokokemus on sitä, mitä tämän kokoiselta autolta voi odottaa, eli se on ripeä, mutta ei liian jäykkä. Luotettavuudessa Hyundai todella onnistuu, ja siksi i10 on luotettavimpien pienikokoisten viistoperäisten autojen kärjessä. Käytännöllisyys on luokassaan hyvä, koska tavaratila on suuri ja akseliväli on suhteellisen pitkä, joten istuintilaa on paljon.

Kia Picanto

Kia Picanto maksaa noin tuhat euroa/dollaria vähemmän i10:een verrattuna, mutta vertailukelpoisesti varustellut mallit ovat hintatasossa niskan päällä. Moottoriteknisesti Picanto jakaa voimansiirtonsa i10:n kanssa, mikä tarkoittaa, että siinä on 1,0 litran 3-sylinterinen moottori, joka tarjoaa joko 67 hv tai 100 hv.

Picanto oli saatavana myös edellä mainitulla 1,2 litran 4-sylinterisellä moottorilla, joka löytyy myös i10:stä, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että 1,2 litran yksikköä ei enää tarjota i10:n kanssa. Molemmilla on sama voimansiirto ja vaihteistovaihtoehdot, mikä tarkoittaa FWD, vakiona manuaalivaihteisto tai valinnaisena automaattivaihteisto.

  Kia Stinger Luotettavuus

Kia Picanto ajaa melko samalla tavalla kuin i10, koska ne perustuvat samaan alustaan. Ulkomuotoilu on myös muuttunut jonkin verran nykyisessä faceliftatussa mallissa, kun taas sisätilat tarjoavat enemmän tai vähemmän samat toiminnot kuin i10:ssä, mutta jotkut ovat innokkaasti huomauttaneet, että Picanto näyttää sisältä hieman halvemmalta.

Luotettavuus on niin hyvä kuin olla voi, sillä Picanto on enemmän tai vähemmän sama kuin i10. Käytännöllisyys on luokassaan hyvä, lukuun ottamatta takaistuimia, jotka eivät ole kovin tilavat.

Tuomio – Hyundai i10 on parempi.

Kun on kyse siitä, kumpi näistä kahdesta on parempi, antaisin pienen etulyöntiaseman Hyundai i10:lle. Ensinnäkin voimansiirtovaihtoehdot ovat samat. Picantoon ei saa 1,2-litraista yksikköä, mutta se sai sitä vuosi tai kaksi sitten. Muotoilullisesti Hyundai i10 tuntuu jotenkin ulkoisesti hieman paremmin kootulta, kun taas sisätilat ovat i10:ssä paljon paremmat, varsinkin jos valitset korkeamman varustuksen mallin.

i10 voittaa myös takapenkkien tilavuuden osalta, sillä Hyundai näyttää hoitaneen tilan hieman paremmin. Picanton tavaratila on hieman syvempi, mutta i10:n tavaratila näyttää olevan hieman pidempi. Picanto vaikuttaa hieman dynaamisemmalta ja miellyttävämmältä ajettavuudeltaan, mutta i10 on kokonaisuutena parempi paketti.

UKK-osio

Onko Hyundai i10 tehokkaampi kuin Kia Picanto?

Voit odottaa saavasi i10:llä noin 48MPG yhdistettyä kulutusta, mikä on valtavan hyvä tulos mille tahansa bensiinimoottorilla varustetulle autolle. Vaikka Kian pitäisi teknisesti olla sama, muutamat testit ovat osoittaneet, että Picanto on noin 2MPG huonompi, mikä tekee siitä noin 46MPG, mikä on myös todella hyvä tulos.

  Hyundai Tiburon Luotettavuus

Hiilidioksidipäästöt ovat i10:ssä vaikuttavat 109 g/km, kun taas Picanto on hieman huonompi, 139 g/km.

Onko Hyundai i10 turvallisempi kuin Kia Picanto?

Molemmat näistä kahdesta pienestä hatchbackista ovat enemmän kuin riittävän turvallisia, mikä tarkoittaa, että molemmat ovat viiden tähden autoja. Passiivinen törmäyssuojaus on todella hyvä, kun taas aktiivisia turvajärjestelmiä on runsaasti molemmissa malleissa. i10:ssä on tehtaalta yksi tai kaksi järjestelmää, kun taas Kia on paljon pidättyväisempi tässä kategoriassa.

Onko Hyundai i10 mukavampi kuin Kia Picanto?

Vaikka näiden kahden auton välillä ei ole mitään massiivisia eroja, Hyundai i10 tuntuu mukavammalta, etenkin maantiellä. Sanoimme jo, että Picanto tuntuu hieman mukaansatempaavammalta ajaa, mikä on luultavasti syy siihen, miksi i10 tuntuu mukavammalta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z