Hyundai i20 Vältettävät vuodet

Onko Hyundai i20 hyvä auto?

Jos olet hankkimassa Hyundai i20 -mallia, on tärkeää tehdä tutkimusta ennen ostopäätöstä. Vaikka i20 on pääosin luotettava ja hyvin pakattu auto, tiettyihin vuosimalleihin on raportoitu ongelmia, ja ne ovat siksi huonompia kuin toiset.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin Hyundai i20:n huonoja vuosimalleja ja sitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota käytettyä i20:aa ostaessa. Tarkastelemme raportoituja ongelmia kunkin mallivuoden osalta ja annamme sinulle tietoa, jota tarvitset tietoon perustuvan päätöksen tekemiseen käytettyä i20:tä ostaessasi.

On tärkeää todeta, että nämä i20-mallivuodet eivät ole aina huono valinta, sillä useimmat näistä ongelmista liittyvät suoraan siihen, miten ihmiset huoltavat niitä. Aloittaaksemme tämän luettelon, vältettäviä Hyundai i20 -mallivuosia ovat 2010 Hyundai i20, 2011 Hyundai i20, 2012 Hyundai i20, 2015 Hyundai i20 ja 2016 Hyundai i20.

Useimmat näistä ongelmista eivät ole liian laajalle levinneitä, ja ne saattavat koskettaa vain pientä määrää omistajia. Jos kuitenkin harkitset käytetyn Hyundai i20:n ostamista joltakin näistä mallivuosista, on tärkeää tehdä tutkimuksia ja tarkastuttaa auto perusteellisesti ennen ostopäätöstä.

2010 Hyundai i20

Vuoden 2010 Hyundai i20 -mallissa oli useita raportoituja ongelmia, mukaan lukien moottoriongelmat, kuten sammuminen ja äkillinen tehon menetys. Näitä ongelmia raportoitiin lähinnä bensiinimoottorimalleista. Sakkausongelma johtui usein ajoneuvon tyhjäkäynnin säätöventtiilistä, joka säätelee moottorin tyhjäkäyntinopeutta.

Myös sähköongelmista, kuten auton akun ja vaihtovirtageneraattorin ongelmista, raportoitiin useita. Lisäksi jotkut vuoden 2010 i20-mallin omistajat raportoivat kytkinongelmista, kuten vaikeuksista vaihteiden vaihtamisessa, kytkimen lipsumisesta ja kytkinpolkimen ongelmista. Kaikki nämä tekevät vuoden 2010 i20:stä hieman ongelmallisemman kuin useimmat i20-mallivuodet.

  Hyundai kaksoiskytkin vaihteisto ongelmat

2011 Hyundai i20

Vuoden 2011 Hyundai i20:ssä oli samankaltaisia ongelmia kuin vuoden 2010 mallissa, ja joitakin raportoituja moottoriongelmia, kuten sakkaamista, tehon menetystä ja vaikeuksia moottorin käynnistämisessä. Näitä ongelmia esiintyi lähinnä bensiinimoottorimalleissa, ja ne liittyivät vialliseen polttoainepumppuun tai elektronisen kaasunohjausjärjestelmän toimintahäiriöön.

Lisäksi raportoitiin useista sähköongelmista, kuten auton akun ja vaihtovirtageneraattorin ongelmista, jotka vaikuttivat auton yleiseen suorituskykyyn. Lisäksi jotkut vuoden 2011 i20:n omistajat raportoivat vaihteisto-ongelmista, kuten vaikeuksista vaihteiden vaihtamisessa, narskuttavista äänistä ja kytkinongelmista, jotka kaikki veivät jonkin verran pohjaa muutoin melko miellyttävältä vaihteistolta.

2012 Hyundai i20

Polttoainejärjestelmäongelmat veivät 2012 i20:n kokemuksesta eniten, tarkemmin sanottuna polttoainevuoto- ja polttoainepumppuongelmat. Nämä ongelmat liittyivät pääasiassa vialliseen polttoainepumpun tiivisteeseen tai polttoaineen paineensäätimen toimintahäiriöön, mikä saattoi johtaa polttoainevuotoihin, polttoainetehokkuuden heikkenemiseen ja mahdollisiin moottorin sammumiseen.

Sähköongelmat, kuten generaattoriongelmat, oikosulut, lisävarusteongelmat ja käynnistinmoottoriongelmat, ovat valitettavasti myös yleisiä vuoden 2012 i20-mallissa.

2015 Hyundai i20

Vuoden 2015 Hyundai i20:ssä esiintyy vaihteiston/kytkimen kanssa ongelmia, kuten kytkimen lipsumista ja vaikeuksia vaihtaa vaihteita. Nämä kaksi johtuvat yleensä viallisista kytkinlevyistä ja kytkimen laakeriongelmista, jotka molemmat voidaan korjata vaihtamalla komponentit.

Vaihteisto-ongelmiin kuuluvat lisäksi karkea vaihtaminen ja vaihteen kytkeytymisen viivästyminen. Nämä ongelmat voivat liittyä vaihteiston ohjausmoduulin toimintahäiriöön tai vaurioituneeseen vaihteistoon, mikä voi johtaa kalliisiin korjauksiin, jos sitä ei korjata.

  Onko Hyundai Equus hyvä auto?

2016 Hyundai i20

Vuoden 2016 i20 jatkaa ikuista taistelua vaihteiston kanssa, mukaan lukien äkillinen voiman menetys ja vaikeudet vaihteiden vaihtamisessa. Äkillinen tehon menetys voi johtua vaihteiston ohjausmoduulin toimintahäiriöstä tai viallisesta vaihteiston nestepumpusta, mikä voi johtaa tehon ja kiihtyvyyden heikkenemiseen.

Vaihteiden vaihtamisvaikeudet voivat johtua useista tekijöistä, kuten vaihteistonestevioista, moduulivioista tai jopa vaihteistosta, joka on vaurioitunut sisältäpäin. Joissakin tapauksissa vaihteisto voi myös luistaa vaihteesta, jolloin ajoneuvon hallinta vaikeutuu. Kaikki nämä yhdessä tekevät vuoden 2016 i20:stä yhden niistä malleista, joita kannattaa välttää, sillä kaikki nämä vaihteisto-ongelmat ovat hankalia.

Lisää Hyundai i20:n ongelmista.

FAQ-osio

Kuinka hyvä Hyundai i20 on?

Kaiken kaikkiaan Hyundai i20:tä pidetään yleisesti luotettavana ja hyvin rakennettuna autona. Se tarjoaa hyvän polttoainetalouden, käytännöllisyyden ja mukavan ajonautinnon. i20:ssä on myös useita turvallisuusominaisuuksia, ja se on saanut hyvät törmäystestiluokitukset eri turvallisuusjärjestöiltä.

Lisäksi i20:ssä on tilava matkustamo ja kohtuullinen määrä tavaratilaa, joten se on käytännöllinen valinta perheille tai niille, jotka kuljettavat usein matkustajia tai rahtia. Se ei ehkä ole luksusauto, se ei ehkä myöskään ole erityisen halpa auto, se istuu jossain siltä väliltä ja näyttää liikkuvan yksiköitä melkoista vauhtia.

Kuinka kauan Hyundai i20 kestää?

Hyundai i20:n käyttöikä voi vaihdella eri tekijöistä, kuten huollosta, ajotottumuksista ja ympäristöolosuhteista riippuen. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla Hyundai i20 voi kuitenkin kestää jopa 200 000 kilometriä tai enemmän. Säännöllinen huolto, kuten öljynvaihdot, suodattimien vaihdot ja jarrujen tarkastukset, pidentävät auton käyttöikää.

  Hyundai Elantra Touring Luotettavuus

On tärkeää harkita vain sellaisten käytettyjen yksilöiden ostamista, joilla on kunnollinen huoltohistoria ja joilla ei ole ajettu liian aggressiivisesti. Kaiken kaikkiaan i20 on rakennettu kestämään, mutta vain jos annat sen tehdä niin.

Onko Hyundai i20 suurin Hyundai Hatchback?

Ei, Hyundai i20 ei ole Hyundain suurin viistoperä. Hyundai i20 on pienikokoinen viistoperä, joka kilpailee muiden luokkansa autojen, kuten Volkswagen Polon, Ford Fiestan ja Toyota Yarisin kanssa. i20 on suunniteltu käytännölliseksi ja kohtuuhintaiseksi arkikäyttöön tarkoitetuksi autoksi, jossa keskitytään polttoainetaloudellisuuteen ja ohjattavuuteen kaupunkialueilla.
Hyundai tarjoaa muita i20:tä suurempia viistoperämalleja, kuten Hyundai i30 ja Hyundai Elantra GT, jotka molemmat ovat kompakteja viistoperämalleja. Hyundai i30 on suosittu malli Euroopassa, ja se on hieman suurempi kuin i20, tarjoaa enemmän sisätilaa ja tehokkaamman moottorin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z