Hyundai i20:n yleiset ongelmat

Hyundai i20 yleiset ongelmat

Hyundai i20 on pieni kaupunkiluukku ja yksi markkinoiden edullisimmista Hyundai-luukkuautoista. i20 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja sen tuotanto on jatkunut siitä lähtien. Tänä aikana Hyundai on onnistunut myymään niitä valtavasti, koska ne ovat tehokkaita, edullisia ostaa, edullisia ajaa ja lisäksi niistä saa kaiken, mitä tämäntyyppiseltä autolta tarvitsee.

Luotettavuuden osalta i20 vaikuttaa myös melko hyvältä, mutta se ei todellakaan ole lähelläkään kärkeä. Monet muut Hyundai-mallit ovat huomattavasti parempia, kuten i10. Niin tai näin, yksikään Hyundai ei ole vailla vikoja, eikä i20 ole poikkeus. Tässä artikkelissa listaamme Hyundai i20:n yleisimmät ongelmat ja kerromme, mihin sinun on keskityttävä.

Sinänsä Hyundai i20:n yleisimmät ongelmat liittyvät erilaisiin sähköjärjestelmiin, ohjausjärjestelmään, veden sisäänpääsyyn, verhoiluun ja varusteisiin sekä moottoriin. On syytä mainita, että jotkut näistä ovat todella yleisiä, kun taas toiset eivät ole, mutta ovat erittäin vaarallisia tai kalliita korjata.

Oli miten oli, jos olet kiinnostunut Hyundai i20:n ostamisesta, muista tehdä ostoa edeltävä tarkastus. Ilman sitä olet vaarassa saada paljon ongelmia, jotka voivat pilata koko omistuskokemuksesi.

Hyundai i20 – Sähköongelmat

Näyttää siltä, että monet Hyundai-mallit ovat alttiita erilaisille sähköongelmille, eikä Hyundai i20 ole siitä poikkeava. Yksi puhutuimmista ja myös turhauttavimmista ongelmista liittyy murtuneeseen taittoavaimeen. Vaikuttaa siltä, että Hyundai ei ole nähnyt kovinkaan paljon vaivaa tukevan taittoavainmekanismin suunnitteluun, sillä i20:n taittoavain on tunnetusti heiveröinen ja altis putoamaan kokonaan.

  Onko Hyundai Genesis hyvä auto?

Kaiken kukkuraksi myös itse avaimenperä voi pettää. Sähköiset ikkunat ovat alttiita vikaantumaan lähes kaikissa i20-malleissa. Ulkovalaistus on hankala vanhemmissa i20-malleissa, kun taas uudemmissa i20-malleissa on joskus infotainment-järjestelmään liittyviä ongelmia.

Hyundai i20 – Ohjausjärjestelmään liittyvät ongelmat

Monet omistajat valittavat, että i20 kärsii äänekkäästä ohjauspylväästä, varsinkin jos ajat usein epätasaisemmilla teillä. Tämä ongelma johtuu kuitenkin enimmäkseen sisäisten hammaspyörien voitelun puutteesta, ja ne vaativat hieman hellästä rakkaudesta, jos haluat niiden hiljenevän. Sinun tarvitsee vain pitää ohjauspylväs voideltuna, niin kaikki on hyvin.

Valitettavasti tämä ei ole i20:n ohjauksen vakavin ongelma, sillä myös ohjaustehostimen tiedetään epäonnistuvan. Itse moottori voi ylikuumentua, ja siksi se lakkaa toimimasta, jotta se ei palaisi loppuun. Jos näin todellakin tapahtuu, sinun pitäisi viedä autosi jälleenmyyjälle, sillä vain heillä on tarpeeksi kokemusta tämän ongelman hoitamiseen.

Hyundai i20 – Veden sisään tunkeutuminen

Yksi turhauttavimmista ongelmista, joita voit kokea Hyundai i10:n kanssa, liittyy veden pääsemiseen auton sisätiloihin. Näyttää siltä, että tuulilasin ja ovien käsittelyt heikkenevät aivan liian nopeasti ja päästävät siten vettä sisään. Joskus tuulilasi vain kondensoituu hieman liikaa, mikä tarkoittaa, että vesi ei mene vielä läpi, mutta jossain vaiheessa se menee.

Toinen veteen liittyvä ongelma on se, että hansikaslokeron sisällä oleva juomajäähdytin alkaa vuotaa vettä etumatkustamon alle. Helpoin tapa korjata tämä on yksinkertaisesti sammuttaa hansikaslokeron jäähdytin.

  Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Hyundai i20 – Verhoilu- ja varusteongelmat

Vanhemmat Hyundai i20 -mallit kärsivät yleensä monista erilaisista verhoiluun ja varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten halkeilevista kojelaudoista ja kuluneista istuimista. Nämä näkyvät erityisesti autoissa, joissa on vaaleampi sisustus.

Muita varusteongelmia ovat esimerkiksi tietyt kuluneet sisätilan kytkimet tai vialliset takaluukun salvat. Melko lailla kaikki nämä liittyvät useimmiten vanhempiin Hyundai-malleihin, lukuun ottamatta ehkä kuluneita kytkimiä, joita on havaittavissa myös uudemmissa malleissa.

Hyundai i20 – Moottoriongelmat

i20:n moottori vaikuttaa melko luotettavalta, mutta on joitakin ongelmia, joihin kannattaa perehtyä tarkemmin. Ensinnäkin monet omistajat ovat valittaneet katalysaattoriongelmista, joiden korjaaminen maksaa paljon rahaa. Jotkut ovat valittaneet, että tiivisteestä vuotaa öljyä ja että se saattaa jopa vahingoittaa vaihtovirtageneraattoria.

Injektorit voivat joskus olla ongelma, samoin kuin sytytyskelat. Kaiken kaikkiaan hyvin huolletussa moottorissa ei pitäisi olla näitä ongelmia.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai i20?

Hyundai i20 on edullinen viistoperäauto, joka voi täyttää useimmat tarpeesi, kun haluat ostaa pienemmän perheauton. Lisäksi se on myös luotettava auto, joka on edullinen ajaa ja joka on erittäin tehokas. Näin ollen et oikeastaan uhraa mitään, jos valitset Hyundai i20:n.

Jos kuitenkin olet tottunut luksusautoihin tai suurempiin autoihin yleensä, arvostat varmasti alhaisempia kustannuksia, mutta i20 ei ole alan standardi mukavuuden, ylellisyyden, tekniikan ja tilan osalta.

  Hyundai Tiburon Luotettavuus

Mitkä autot kilpailevat Hyundai i20:n kanssa?

Hyundai i20 sijaitsee melko kilpaillussa segmentissä, jota hallitsevat lähes kaikki valtavirran taloudelliset autonvalmistajat. Tämä tarkoittaa sitä, että i20 kilpailee esimerkiksi Toyota Yarisin, Ford Fiestan, Honda Civicin, Kia Rion, Mazda 2:n, Mini Cooperin, Peugeot 208:n, Renault Clion ja Citroen C3:n kanssa.

Kaikkien näiden autojen suunnittelussa on samanlainen tavoite tarjota sinulle paljon vastinetta rahoillesi. Ne eivät ehkä ole kaikkien aikojen luksusautoja tai miellyttäviä tunteita herättäviä autoja, mutta jotkut ihmiset haluavat vain kuljetuslaitteita, ja nämä autot sopivat täydellisesti tällaisille ihmisille.

Onko Hyundai i20 saatavana N-versiossa?

Varmasti on. Edellisessä kysymyksessä sanoimme, että i20 on tylsä auto, mutta jos haluat piristää asioita kunnolla, kannattaa harkita i20 N:n ostamista. Vaikka i20 N maksaa paljon enemmän rahaa, se on sen arvoinen, sillä se säilyttää kaikki ne hyvät puolet, joita i20:stä yleensä saa, ja yhdistää ne yli 200 hv:n moottoriin, joka todella herättää miellyttäviä tunteita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z