Hyundai i30 vs. Ford Focus – kumpi on parempi?

Viistoperäautojen maailma on täynnä vaihtoehtoja, mikä tarkoittaa, että mahdollisilla ostajilla on monia malleja valittavana. Voit ostaa premium-luokan hatchbackeja, joissa on huipputeknologiaa, ylellisiä ominaisuuksia ja jopa yli 400 hv:n moottoreita, jotka voivat kilpailla vanhempien superautojen kanssa. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita tämäntyyppisistä hatchbackeista, koska ne ovat sekä kalliita että epämukavia.

Paras yhdistelmä etuja ja haittoja, jotka tyypillisesti löytyvät perheen hatchback-segmentistä, olivat Hyundai i30:n ja Ford Focuksen kaltaisten autojen sääntö kukkoilla. Hyundai i30 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt neljä eri sukupolvea. Uusin i30-malli esiteltiin vuonna 2020, ja se tarjoaa valtavan päivityksen edelliseen malliin verrattuna.

Ford Focus on yksi tämän segmentin pitkäikäisimmistä viistoperäisistä autoista, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1998, ja se on ollut siitä lähtien jatkuvassa tuotannossa. Viiden eri sukupolven jälkeen Focus on kokenut paljon muutoksia, ja nyt se on lähempänä premium-segmenttiä kuin koskaan aiemmin.

Tässä artikkelissa vertailemme näitä kahta viistoperää ja kerromme, kumpi niistä kannattaa ostaa. Hyundai i30 vs. Ford Focus – kumpi on parempi?

Hyundai i30

Hyundai i30:n lähtöhinta on alhaisempi kuin Ford Focuksen, mutta korkeamman hintaluokan i30-mallit, kuten i30 N, maksavat enemmän kuin Focuksen huippumallit. Voit valita kahdesta eri moottorista, joista pienempi on 1,0 litran 3-sylinterinen 120 hv:n moottori tai suurempi 1,5 litran 4-sylinterinen 160 hv:n moottori. Kaikki i30-mallit ovat nelivetoisia, manuaalivaihteisto on vakiona ja automaattivaihteisto lisävarusteena.

  Hyundai Tucson vs. Mazda CX 5 - kumpi on parempi?

Muotoilullisesti i30 näyttää todella modernilta, ja monet luulevat sitä premium-malliksi. Myös i30:n sisätilat ovat todella hyvin varustellut, mutta alempien spesifikaatioiden mallit näyttävät kyllä paljon huonommilta. Hyundai i30 N näyttää sisältä ja ulkoa paljon tarkoituksenmukaisemmalta, varsinkin jos määrität sen kirkkaammilla väreillä ja kontrastisilla verhoiluilla.

Hyundai i30:n luotettavuus on todella hyvä, kuten useimpien nykyaikaisten Hyundai-mallien kohdalla. Ajokokemus on melko tavanomainen kaikissa i30-malleissa lukuun ottamatta i30 N:ää, joka tuntuu kuitenkin paljon dynaamisemmalta. Käytännöllisyys on samaa tasoa kuin useimmissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa, että i30:een mahtuu neljä aikuista ilman ongelmia.

Ford Focus

Ford Focuksen lähtöhinta on yleensä hieman korkeampi kuin i30:n, mutta i30 N on ylivoimaisesti kallein malli. Moottorivaihtoehtojen osalta Focus on yksi segmenttinsä parhaista autoista, sillä siinä on kaksi bensiinimoottoria ja jopa dieselmoottori. Pienempi 1,0 litran 3-sylinterinen bensiinimoottori tarjoaa joko 100, 125 tai 150 hv.

Suurin 2,3 litran 4-sylinterinen moottori, joka löytyy suorituskykyisestä Focus ST -mallista, tarjoaa 280 hv, ja se on tehokkain Focus, jonka nykyään voi saada. Muotoilullisesti uudessa Ford Focus ST:ssä on LED-ajovalot ja paljon terävämmät kasvot, jotka muistuttavat hieman i30-mallia. Myös sisätilat ovat todella modernit ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet, jotta viihdyt pitkällä matkalla.

Luotettavuuden osalta Ford Focus onnistuu olemaan suhteellisen vapaa vakavista vioista, mutta se ei ole yhtä hyvä kuin i30:ssä. Käytännöllisyys on todella hyvä, koska Ford on tunnettu hyvästä sisätilojen hallinnasta. Myös tavaratila on useimmille enemmän kuin riittävä, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää perheen viikonloppureissuilla.

  Ford ei käynnisty - syyt ja niiden korjaaminen

FWD on vakiovaruste Focusissa, ja koska Focus RS:ää ei enää valmisteta, et voi ostaa AWD-Focusta. Manuaalivaihteisto on vakiovaruste, kun taas automaattivaihteisto on lisävaruste.

Tuomio – Ford Focus on parempi.

Ensinnäkin on todettava, että molemmat viistoperät ovat todella hyviä siinä, mitä ne tekevät, mikä tarkoittaa, että valitsitpa kumman tahansa, et tee virhettä. Ford Focus voittaa kuitenkin tämän kilpailun, koska siinä on enemmän moottoreita, joista valita, ja ne ovat kaikki yllättävän tehokkaita ja hienostuneita.

Focukseen saa vielä dieselmoottorin, joka on todella hyvä lisä niille, jotka ajavat paljon maantiellä. Sisätilat ovat Focusta hieman tilavammat, mutta i30 tarjoaa 3 litraa enemmän tavaratilaa.

Focuksen ajotapa on mahdollisesti suurin erottava tekijä näiden kahden mallin välillä, sillä Focuksen alusta on todella hienostunut. Focus kärsii vähemmän tiemelusta, erityisesti maantienopeuksissa, mikä tekee siitä hieman mukavamman tuntuisen. Lopuksi on myös mainittava, että Focus tarjoaa intuitiivisemman ja nykyaikaisemman infotainment-järjestelmän.

Toisaalta i30:n ohjaamo on hieman vähemmän moderni, mutta i30 vie voiton luotettavuudessa.

UKK-osio

Onko Hyundai i30 tehokkaampi kuin Ford Focus?

Tehokkuudessa i30 päihittää Ford Focuksen, mikä ei ole kovin suuri yllätys, sillä i30:ssä on pienemmät ja tehottomammat moottorit. i30:llä voi odottaa saavuttavansa enintään 45MPG, kun taas Focuksella on vaikeuksia päästä 40MPG:hen.

  Hyundai Veracruz Luotettavuus

On kuitenkin mainittava, että Focuksessa on myös dieselmoottori, joka on kaikista tehokkain moottori, sillä se saavuttaa jopa 57MPG.

Onko Hyundai i30 turvallisempi kuin Ford Focus?

Turvallisuuden kannalta molemmat viistoperät ovat Euro NCAP:n viiden tähden luokituksen saaneita autoja, mikä tarkoittaa, että tässä ei ole mitään hätää. Focus päihittää i30:n turva-avustinjärjestelmien, jalankulkijoiden turvallisuuden ja lasten matkustajien turvallisuuden osalta, kun taas i30 on parempi aikuisten matkustajien turvallisuuden osalta.

Molempiin on saatavana lukuisia kehittyneitä turvallisuusominaisuuksia, joista useimmat ovat osa kalliita lisävarustepaketteja.

Onko Hyundai i30 N parempi kuin Ford Focus ST?

i30 N:n DCT-vaihteisto tekee i30:stä nykyaikaisemman ja kyvykkäämmän hatchbackin, joka tekee siitä noin puoli sekuntia nopeamman 0-100 km/h-sprintissä. i30:ssä on kuitenkin 10 hv vähemmän, mikä tarkoittaa, että se ei pärjää Focukselle yläkierroksilla.

Suoraan sanottuna molemmat viistoperät ovat upeita, mutta i30 N tuntuu yksinkertaisesti suorituskykyisemmältä versiolta, koska Ford Focus RS oli ennen Focuksen huippumalli.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z