Hyundai i30 vs. Mazda 3 – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Autoteollisuuden nykyinen aikakausi tunnetaan lähinnä massiivisesta kiinnostuksesta crossovereita ja katumaastureita kohtaan, mikä on jonkin verran vähentänyt muiden segmenttien, kuten hatchback-segmentin, suosiota. Jos tähän yhdistetään se tosiasia, että viistoperät eivät koskaan olleet kovin suosittuja esimerkiksi Yhdysvalloissa, herää kysymys, onko viistoperä nykyään edes hyvä valinta.

Polttoaineiden hinnat ovat kuitenkin viimeisen vuoden aikana nousseet tasaisesti, minkä jälkeen tavaroiden ja palveluiden hinnat ovat inflaationneet voimakkaasti. Tämä vaikutti maailmanlaajuisiin automarkkinoihin, sillä ihmiset ovat nyt hieman halukkaampia harkitsemaan viistoperäautoa, koska nämä autot ovat yleensä polttoainetehokkaita ja halpoja käyttää.

Hyundai i30 ja Mazda 3 ovat edullisen hatchback-segmentin kaksi raskassarjaa, koska ne ovat todella suosittuja sekä varakkaiden että taloudellisten ostajien keskuudessa. Molemmat tarjoavat monia etuja, mutta eivät liikaa haittoja. Hyundai i30 vs. Mazda 3 – kumpi on parempi?

Molemmissa on tehokkaat ja tehokkaat moottorit, ne ovat kohtuullisen käytännöllisiä ja hyvännäköisiä. Sisätilatekniikka on markkinoiden uusimpien autojen tasolla, ja luotettavuus on niin vahva kuin vain voi olla. Kumpi on kuitenkin kokonaisuutena parempi valinta? Muista lukea artikkeli, ja ota selvää!

Hyundai i30

Noin 20 000 dollarin lähtöhinnallaan Hyundai i30 on ehdottomasti todella hyvä tarjous. Voit valita kahdesta eri moottorista, pienemmästä 1,0 litran 3-sylinterisestä rivimoottorista, jossa on 120 hv, tai suuremmasta 1,5 litran 4-sylinterisestä rivimoottorista, jossa on 160 hv. FWD on ainoa vaihtoehto, jonka i30:een saa, mutta voit valita 6-vaihteisen manuaalivaihteiston tai 7-vaihteisen DCT-automaatin välillä.

  Hyundai Tucson vs. Nissan Rogue - kumpi on parempi?

Jos olet todella tosissasi suorituskyvystä, kannattaa harkita myös i30 N -mallia, joka on i30:n huippumalli, joka tarjoaa jopa 275 hv. Muotoilullisesti tavallinen i30 näyttää suhteellisen kesyltä sekä sisältä että ulkoa, kun taas i30 N näyttää paljon vakavammalta, varsinkin jos ostat sen sen tunnusomaisessa sinisessä värissä kaikkine lisäosineen.

Luotettavuus on todella hyvä kaikissa i30-malleissa, sillä i30 on todella yksi tämän segmentin luotettavimmista autoista. i30 ajaa normaalisti, mikä tarkoittaa, että se ei ole mitään erikoista, paitsi tietysti i30 N -mallissa. Näiden arvot ovat vahvat useimmilla markkinoilla, koska ne eivät heikkene kovin nopeasti.

Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa tämän segmentin autoissa, mutta jotkut valittivat, että autosta puuttuu tilaa toisella istuinrivillä.

Mazda 3

Perusmallin Mazda 3:n lähtöhinta on suurin piirtein sama kuin i30:n, joten tässä ei ole yllätyksiä. Voimansiirron osalta voit valita 2,0 litran 4-sylinterisen bensiinimoottorin, jossa on 122-180 hv, tai 1,8 litran 4-sylinterisen dieselmoottorin, jossa on 116 hv. Vakiovaihteistona on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, mutta voit valita 7-vaihteisen automaattisen DCT-laatikon.

FWD on myös Mazda 3:n ainoa vaihtoehto, kuten Hyundai i30:n tapauksessa. Muotoilullisesti Mazda 3 näyttää todella autenttiselta, mikä jatkuu Mazda 3:n sisällä. Ajokokemus on urheilullisella puolella, mutta Mazda ei tarjoa Mazda 3:sta erityistä suorituskykyistä versiota.

  Mazda CX-3 Luotettavuus

Luotettavuus on erinomainen, i30:n tasolla. Käytännöllisyys on hieman rajallisempaa, sillä Mazda 3 tarjoaa peräti 100 litraa vähemmän tavaratilaa kuin i30. Kaiken kaikkiaan Mazda 3:n tilantarjonta ei ole aivan huono, mutta i30 on siinä suhteessa ehdottomasti parempi.

Tuomio – Mazda 3 on parempi.

Ensinnäkin nämä molemmat hatchbackit ovat loistavia siinä, mitä ne tekevät, koska ne eivät jätä mitään väliin. Molemmat ovat edullisia, hyvin varusteltuja, turvallisia, tehokkaita sekä suhteellisen mukavia ja käytännöllisiä. Mazda 3 vie kuitenkin voiton, koska se on paljon miellyttävämpi auto ajaa, ja sen sisätilat tuntuvat yksinkertaisesti paremmin rakennetuilta ja korkealuokkaisemmilta materiaaleilta.

Lisäksi ulkoinen muotoilu ei oikeastaan kilpaile, koska Mazdan uusi muotokieli sopii täydellisesti Mazda 3:n kokoon. Täytyy kyllä mainita, että Hyundaissa on tehokkaammat moottorit, mutta Mazdan moottorit ovat tehokkaampia, paitsi tietysti i30 N:ssä.

Hyundai on myös käytännöllisempi auto näistä kahdesta. Niin tai näin, tässä ei voi tehdä väärää päätöstä, sillä molemmat ovat erinomaisia.

UKK-osio

Miksi minun pitäisi ostaa Hyundai i30 Mazda 3:n sijaan?

Sinun kannattaa ostaa Hyundai i30 Mazda 3:n sijaan, jos haluat käytännöllisemmän auton, auton, jota on helpompi käyttää, ja auton, joka sopii paremmin perheesi tarpeisiin. i30 on tässä hieman uudempi auto, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa myös paremmat MPG-tulokset.

  Hyundai Tucson vs Subaru Forester - kumpi on parempi?

Hyundai i30 on auto, joka sopii useampiin käyttötapauksiin kuin Mazda 3, mutta Mazda 3 dominoi Hyundai i30:a tietyissä, hyvin tärkeissä tilanteissa.

Miksi minun pitäisi ostaa Mazda 3 Hyundai i30:n sijaan?

Jos arvostat suorituskykyistä ajotapaa, hyvää ulkonäköä, laadukkaita materiaaleja ja loistavaa käsiteltävyyttä, Mazda 3 on juuri sinulle sopiva auto. Muotoilullisesti Mazda 3 on yksinkertaisesti aidompi, eloisampi ja paljon tarkoituksenmukaisempi kuin i30. i30 on vain niin hyvä, että se näyttää melko tylsältä Mazda 3:n rinnalla.

Vahvemmat perusmoottorit, reagoivampi ohjaus, parempi vakiovarustelu ja enemmän valinnanvaraa – kaikki nämä syyt ovat syitä, miksi sinun kannattaa ostaa Mazda 3.

Onko Hyundai i30 turvallisempi kuin Mazda 3?

Sekä Hyundai i30 että Mazda 3 ovat viiden tähden autoja, kun on kyse kolarimääräyksistä. Tämä tarkoittaa, että et voi tehdä väärää päätöstä tässäkään asiassa. On kuitenkin mainittava, että sekä Mazda 3:ssa että Hyundai i30:ssä on myös paljon turvavarusteita suoraan tehtaalta.

Sinun on kuitenkin käytettävä enemmän rahaa, jos haluat, että nämä ovat mahdollisimman turvallisia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z