Hyundai i30N:n yleiset ongelmat

Hyundai i30N

Hyundai i30N on suosituin Hyundain kuuma viistoperä, mikä tarkoittaa, että siinä yhdistyvät kaikki viistoperältä odotettavissa olevat edut, räväkkä moottori sekä hyvin viritetty urheilujousitus ja alusta. i30 N esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 osana kolmannen sukupolven i30-mallia. Siitä lähtien i30 N on ollut todella suosittu.

Luotettavuuden osalta Hyundai i30 N onnistuu olemaan yhtä luotettava kuin perusmallinsa i30. Tämä on uskomattoman hyvä tulos, sillä i30 on yleisesti ottaen todella luotettava. Oli miten oli, yksikään auto ei ole täydellinen, ja aiomme nyt luetella kaikki Hyundai 30N:n yleiset ongelmat. Kerromme, mihin sinun on keskityttävä, jos olet kiinnostunut ostamaan i30N:n käytettyjen autojen markkinoilta.

Ensinnäkin i30N kärsii erilaisista sähköongelmista, jotka ovat melko yleisiä monissa Hyundai-malleissa. Muita ongelmia ovat muun muassa ongelmat erilaisissa aktiivisissa turvajärjestelmissä, polttoainepumpun ongelmat sekä mahdolliset ongelmat rakentamisen laadussa ja sisätilojen kolinassa ja vinkumisessa.

Kaiken kaikkiaan i30N on erittäin luotettava auto, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Vaikka i30N on kuuma viistoperä, se on silti melko edullinen ajaa. Näin ollen käytettyjen i30 N -mallien ostaminen ei pitäisi olla kovinkaan suuri ongelma, jos tiedät, mitä etsit.

Hyundai i30N – Sähköongelmat

Aloittaaksemme tämän luettelon, meidän on ensin mainittava erilaiset sähköongelmat, jotka yleensä vaivaavat i30N:ää. Infotainment-järjestelmän tiedetään häiriintyvän tai menevän täysin tyhjäksi. Tämä voidaan korjata käynnistämällä auto uudelleen, mutta joskus järjestelmä on joko päivitettävä tai nollattava kokonaan. Myös ilmastointilaite voi rikkoutua, tarkemmin sanottuna ilmastointilauhdutin.

  Hyundai Elantra Luotettavuus

Muista myös kiinnittää huomiota kaikkiin sisätilojen lisävarusteisiin, painikkeisiin ja kytkimiin, sillä ne voivat vioittua vanhemmissa i30 N -malleissa. Akussa ja vaihtovirtageneraattorissa ei esiinny ongelmia usein, mutta kun niitä ilmenee, tällaiset ongelmat ovat yleensä vakavia. Muista siis tarkastaa myös nämä.

Hyundai i30N – Aktiivisten turvajärjestelmien ongelmat

Nykyaikaisissa Hyundai-malleissa on kaikissa nykyaikaiset aktiiviset turvajärjestelmät, jotka on suunniteltu pitämään sinut aina turvassa. Jotkut näistä järjestelmistä ovat parempia kuin toiset. Aktiivista kaistalla pysymisen avustinjärjestelmää ei voi kytkeä kokonaan pois päältä joillakin markkinoilla, mikä on harmillista, varsinkin jos järjestelmä alkaa aiheuttaa ongelmia.

Muutamat omistajat valittivat, että i30N vetää jommallekummalle puolelle, mikä voi olla stressaavaa pitkällä moottoritiellä. Muut turvallisuusjärjestelmän ongelmat liittyvät liian herkkiin pysäköintiantureihin, jotka voivat kytkeytyä päälle, vaikka lähellä ei olisi yhtään fyysistä kohdetta.

Hyundai i30N – Polttoainepumppuongelmat

Näyttää siltä, että monet omistajat ovat raportoineet i30N:n kärsivän joskus polttoainepumppuongelmista. Jos huomaat vinkuvia ääniä, räiskyviä ääniä kiihdytyksessä, ongelmia moottorin käynnistämisessä tai auton pysähtymistä käynnistettäessä, on hyvin todennäköistä, että polttoainepumppu on syyllinen. Nämä polttoainepumput ovat kuluvia, mikä tarkoittaa, että joudut todennäköisesti vaihtamaan ne jossain vaiheessa.

Lisäksi polttoainesuodatin on myös tunnettu siitä, että se tukkeutuu. Parasta tässä vaiheessa on testata polttoainepumpun paine pumpun molemmilta puolilta. Voit myös kuulla polttoainepumpun aina, kun kytket sytytysvirran päälle. Jos kuulet pumpun toimivan, on todennäköistä, että polttoainepumppusi toimii niin kuin sen pitäisi ja että ongelma johtuu jostain muusta.

  Hyundai i10:n yleiset ongelmat

Hyundai i30N – Rakentamisen laatuongelmat ja sisätilojen kolinat ja vinkuminen

Sanoimme jo, että i30N on todella luotettava auto, mutta se ei tarkoita, että se huokuu laatua sisätiloissa. i30 N maksaa noin 43 000 dollaria, mikä on paljon rahaa i30:stä, mutta ei liikaa rahaa kuumasta viistoperästä. Joka tapauksessa, 43 000 dollarilla odottaisi auton sisältä löytyvän laadukkaampia materiaaleja.

Vanhemmat i30 N -mallit ovat vielä huonompia, sillä ne kärsivät yleensä erilaisista kolinoista ja vinkumista jo muutaman vuoden kuluttua ostosta. Ongelmaa pahentaa entisestään se, että niitä ei voi korjata helposti, koska koskaan ei voi olla 100-prosenttisen varma siitä, mikä ongelman aiheuttaa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai i30N?

Jos olet joku, joka tykkää ajaa viistoperällä, mutta pidät niitä äärimmäisen tylsinä, i30 N saattaa olla juuri sinulle sopiva auto. Räväkän nelisylinterisen moottorin, jännittävän moottoriäänen ja loistavan käsiteltävyyden ansiosta i30N on paljon terävämpi kuin tavallinen viistoperä, minkä vuoksi niin monet ihmiset rakastavat i30N:ää.

Toisaalta, jos olet tottunut ajamaan isommilla autoilla, i30N tuntuu sinulle hieman liian ahtaalta. Se ei myöskään ole kaikkein ylellisin auto, varsinkaan hintaansa nähden. Jotta voisit tehdä järkevän ostopäätöksen, sinun on päätettävä, mitä arvostat enemmän, premium-merkkiä, mukavuutta ja ylellisyyttä vai nopeutta, jännitystä ja käsiteltävyyttä.

  Hyundai Venue Luotettavuus

Kuinka kauan Hyundai i30N kestää?

On erittäin vaikeaa arvioida kunnolla, kuinka kauan jokin auto kestää, koska siihen vaikuttavat monet tekijät. Kun otetaan huomioon, että i30N on todella luotettava auto, ei ole mitään syytä ajatella, että yksi tällainen ei kestäisi vähintään 200 000 kilometriä. On kuitenkin otettava huomioon myös se, että i30N on suorituskykyinen auto.

Tämä tarkoittaa, että näillä autoilla ajetaan yleensä paljon aggressiivisemmin kuin tavallisilla i30-malleilla. Aggressiivisempi ajotapa vaatii useammin huoltoa, mikä tarkoittaa, että se voi vaikuttaa vakavasti minkä tahansa auton, erityisesti suorituskykyisen auton, pitkäikäisyyteen.

Onko Hyundai i30N perheauto?

Hyundai i30N:ää voi käyttää perheautona, mutta se ei todellakaan ole tämän auton ensisijainen tehtävä. Istuintilaa on suhteellisen vähän, varsinkin näin paljon rahaa maksavaksi autoksi. Jos sinulla on nuorempi perhe ja pidät suorituskykyisistä autoista, i30N voi riittää.

Jos sinulla on kuitenkin isompi perhe, sinun pitäisi jättää i30N väliin, sillä se ei ole yhtä mukava kuin monet muut tämän hintaluokan autot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z