Hyundai i40:n yleiset ongelmat

Hyundai i40

Hyundai i40 julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2011, ja se oli tuotannossa vuoteen 2019 asti. i40 julkaistiin ensisijaisesti Euroopan, Aasian ja Afrikan markkinoille, mikä tarkoittaa, että se ei koskaan tullut Yhdysvaltain markkinoille. i40 edustaa Hyundain autonvalmistuksen kyseenalaista aikakautta, sillä se ei onnistu olemaan yhtä luotettava kuin useimmat muut Hyundai-mallit.

Tässä artikkelissa puhumme luotettavuudesta ja kaikista Hyundai i40:n yleisimmistä ongelmista. Näitä ovat muun muassa DPF:n (dieselhiukkassuodatin) ongelmat, ohjausjärjestelmän ongelmat, sähköjen ongelmat sekä verhoiluun ja varusteisiin liittyvät ongelmat. Useimmat näistä voidaan ratkaista ennakoivasti, mutta ongelmana on, että ne toistuvat usein.

Kaikki ei kuitenkaan ole huonosti, sillä i40 ei ole erityisen kallis auto korjattavaksi. Se perustuu Hyundai-osiin, joita voi nähdä monissa muissakin Hyundai-malleissa, mikä tarkoittaa, että varaosia on helppo hankkia. Vaikka se ei olekaan yhtä luotettava kuin useimmat muut Hyundai-mallit, se on silti riittävän hyvä laajassa mittakaavassa.

Kaiken kaikkiaan i40:n kanssa ei kannata olla kovin huolissaan, jos huollat sitä säännöllisesti ja teet ennen ostoa ostotarkastuksen. Käytettyjen autojen markkinoilla on runsaasti valinnanvaraa, joten i40:n saa todella helposti.

Hyundai i40 – DPF-ongelmat (dieselhiukkassuodatin)

Nykyaikaiset autot on varustettu niin sanotulla DPF-suodattimella, joka on komponentti, joka on suunniteltu huolehtimaan useimmista haitallisista aineista, jotta auto läpäisee nykyaikaiset päästömääräykset. DPF on usein kipeä kohta monissa dieselautoissa, koska se on monimutkainen laite, joka voi tukkeutua tai pettää kokonaan.

  Hyundai Veracruzin yleiset ongelmat

Jotta näin ei tapahtuisi, sinun pitäisi ajaa i40-autollasi jatkuvasti moottoritietä, jotta hiukkassuodatin voi regeneroitua. Jos sammutat i40:n hiukkassuodattimen regeneroinnin ajaksi, järjestelmä voi nostaa öljytasoa vähitellen, mikä voi vahingoittaa moottoria. Muista siis kiinnittää tarkkaa huomiota hiukkassuodattimeen i40:tä ostaessasi.

Hyundai i40 – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Hyundai i40 kärsii myös tietyistä ohjausjärjestelmään liittyvistä ongelmista, kuten ohjauspylväästä tulevista oudoista koputus- ja naksutusäänistä. Ohjaustehostinjärjestelmän kokoonpano on päällystetty joustavalla kumiliitoksella, joka voi ajan mittaan rappeutua ja aiheuttaa erilaisia outoja ääniä, jotka kuulostavat todella huolestuttavilta.

Vaikka tämä ei todennäköisesti aiheuta mitään ongelmia järjestelmän suorituskyvyn kannalta, se vaikuttaa ehdottomasti yleiseen mukavuuteen ratin takana. Hyundai julkaisi tämän ongelman vuoksi huoltotiedotteen, jossa ei mainita erityisesti i40:ää. Hyundai teki sen kuitenkin siksi, että i40 ei ole saatavilla Yhdysvalloissa, ei siksi, että se ei kärsisi tästä ongelmasta.

Hyundai i40 – Sähköongelmat

Eri Hyundai-malleilla on taipumus kokea ongelmia sähköjärjestelmissä, kuten ongelmia ulkovalaistuksessa ja ongelmia tietyissä sähköllä toimivissa sisätilojen lisävarusteissa. Hyundai julkaisi huoltotiedotteen vuonna 2012, jolloin se totesi, että takajarruvalot voivat pettää, erityisesti malleissa, joissa on automaattivaihteisto.

Muita sähköongelmia ovat mahdolliset ongelmat sähkötoimisten ikkunoiden kanssa sekä mahdolliset ongelmat auton radion ja ilmastointilaitteen kanssa. Muista käydä nämä järjestelmät läpi, jos olet markkinoilla käytetyn i40:n kanssa, sillä et halua, että nämä ongelmat lisääntyvät, koska niiden korjaaminen voi maksaa paljon rahaa.

  Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Hyundai i40 – Verhoilu- ja varusteongelmat

Myöskään verhoiluun ja varusteisiin liittyvät ongelmat eivät ole harvinaisia monissa Hyundai-malleissa, eikä i40 ole poikkeus. Vaikuttaa siltä, että ohjauspyörän nahka on altis halkeilemaan jonkin ajan kuluttua, erityisesti autoissa, jotka ovat olleet usein alttiina auringolle. Muita ongelmia ovat muun muassa ongelmat vaaleiden sisätilojen kanssa, jotka voivat värjäytyä ajan myötä, joskus jopa niin paljon, että tietyt osat on vaihdettava.

Kattoluukulla varustettujen mallien tiedetään joskus vuotavan huonolaatuisten tiivisteiden kautta. Hyundai kuitenkin toteaa, että nämä ongelmat johtuvat useimmiten siitä, että ihmiset eivät puhdista ikkunatiivisteitä usein. Oli miten oli, muista käydä läpi myös nämä osat, sillä et halua veden pääsevän matkustamoon ja aiheuttavan kaikenlaisia ongelmia.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai i40?

Hyundai i40:llä on melko paljon etuja, kuten tilavat sisätilat, suhteellisen alhainen hinta, alhaiset käyttökustannukset, korkea turvallisuustaso ja kunnollinen luotettavuus. Tämä tarkoittaa, että i40 on kokonaisuudessaan hyvä paketti, eikä siinä ole mitään suuria ongelmia, jotka olisivat täysi punaista lippua. Kuitenkin i40:ssä esiintyy ongelmia useammin kuin useimmissa Hyundai-malleissa, mikä on ongelma.

Jos olet tottunut viettämään paljon aikaa jossakin premium-merkillä varustetussa autossa, i40 tuntuu selvästi huonommalta, sillä se ei ole erityisen uusi eikä ylellinen. Joka tapauksessa, jos pidät Hyundaista ja haluat säästää rahaa käytettyyn autoon, i40 voi kelvata useimmille.

  Hyundai Genesis yleiset ongelmat

Miksi Hyundai i40 ei ole saatavilla Yhdysvalloissa?

Hyundai i40:tä ei koskaan ollut saatavilla Yhdysvalloissa, mikä ei ole Hyundain kohdalla kovinkaan yleistä, sillä Yhdysvallat on luultavasti niiden tärkein markkina-alue koko planeetalla. Syynä siihen, miksi i40 ei koskaan tullut Yhdysvaltoihin, on se, että se ei ole erityisen hyvä auto ja että siinä on tiettyjä ilmeisiä päällekkäisyyksiä Hyundai Sonatan kaltaisten autojen kanssa.

Myöhemmin Hyundai lopetti i40:n myynnin muualla maailmassa vuoteen 2020 mennessä eikä koskaan tuonut sitä takaisin. On myös erittäin epätodennäköistä, että Hyundai tarjoaa uutta i40:ää lähiaikoina.

Onko Hyundai i40 hyvä perheauto?

Hyundai i40:ssä on tiettyjä elementtejä, jotka sopivat perhekäyttöön todella hyvin. Esimerkiksi i40:n farmariversio tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi tilaa useimmille perheille. i40 on myös todella turvallinen auto, sillä se on voittanut monia turvallisuusluokituksia. Toki siinä ei ole kaikkia uusimpia aktiivisia turvatekniikoita, mutta niitä ei ollut edes saatavilla i40:n ilmestyessä.

Lisäksi i40 on myös kohtuullisen mukava ja helppokäyttöinen. Se ei ole läheskään tämän segmentin paras perheauto, mutta hintatasoltaan siitä ei todellakaan voi valittaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z