Hyundai Ioniq 5 vs. Ioniq 6 – Mitä eroa on?

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Vuonna 2021 Hyundai toi markkinoille Ioniq 5:n, ja on turvallista sanoa, että Ioniq 5 valloitti maailman. Kaikki sähköautoharrastajat puhuivat nopeasti siitä, miltä Ioniq 5 näyttää ja miten se voi varastaa paljon asiakkaita Tesla Model 3:n leiristä. Hyundai haluaa kuitenkin Ioniq-sarjan olevan paljon suurempi, minkä vuoksi se esitteli hiljattain Ioniq 6:n.

Hyundai Ioniq 6 näyttää olevan valtava ero Ioniq 5:een, sillä se näyttää paljon tyylikkäämmältä ja virtaviivaisemmalta, eikä niiden välillä ole liikaa yhtäläisyyksiä. Näin saattaa olla useimmissa Ioniq 6:n piirteissä, mutta ne jakavat silti saman eetoksen sisätilojen, voimansiirron ja valaistusjärjestelmien osalta.

Tärkeimmät erot Ioniq 5:n ja Ioniq 6:n välillä liittyvät ulkoasuun, aerodynamiikkaan, tehokkuuteen, kuljettajan apujärjestelmiin ja hintaan. Tässä artikkelissa käymme perusteellisesti läpi kaikki nämä erot ja kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tulevasta Ioniq 6:sta.

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi eivät ole niin erilaisia kuin miltä ne saattavat näyttää ulkoisesti, sillä suurin osa osista on yhteisiä näiden kahden välillä. Aikanaan tulemme näkemään myös Ioniq 7:n, joka tulee olemaan suuri, jopa seitsemänpaikkainen luksusmaasturi.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – muotoilu

Luultavasti ilmeisin ero näiden kahden mallin välillä on muotoilu. Ioniq 5 on jonkinlainen sekoitus viistoperää, crossoveria ja katumaasturia, mutta siinä on todella pitkä akseliväli, joka tekee Ioniq 5:stä ainutlaatuisen näköisen sekä muihin Hyundain malleihin että muuhun autoteollisuuteen nähden.

  Hyundai Tucson vs Subaru Forester - kumpi on parempi?

Ioniq 6 on tyylikäs 4-ovinen coupe, jonka veneen muotoinen takaosa pyrkii olemaan mahdollisimman virtaviivainen. Ioniq 5:lle ovat tyypillisiä myös voimakkaat rypyt ja terävät kulmat, kun taas Ioniq 6 on muotoilultaan paljon pehmeämpi. Sisätilojen muotoilu on jokseenkin identtinen lukuun ottamatta kameroita, jotka korvaavat taustapeilit Ioniq 6:ssa.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Aerodynamiikka

Aerodynamiikasta on tullut todella suosittu osa-alue nykyajan autoteollisuudessa, koska hyvä aerodynaaminen profiili johtaa parempaan tehokkuuteen, hiljaisempaan ajoon ja parempaan suorituskykyyn. Ioniq 5:n ilmanvastuskerroin on 0,288, kun taas Ioniq 6:n ilmanvastuskerroin on 0,21, mikä on yksi autoteollisuuden parhaista arvoista.

Vain Mercedes Benz EQS tarjoaa paremman aerodynaamisen profiilin kuin Ioniq 6, jonka aerodynaaminen kerroin on vaikuttava 0,20.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Tehokkuus

Paremman aerodynaamisen profiilin, hieman suuremman huippuakun, optimoidun ohjelmiston ja seuraavan sukupolven puolijohteiden ansiosta Ioniq 6:n toimintasäde on jopa 380 mailia, mikä on jyrkässä ristiriidassa nykyisen Ioniq 5 Long Range -mallin 303 mailin toimintasäteen kanssa.

Jotkut kuitenkin sanovat, että Ioniq 6:n toimintasäde on jopa yli 380 mailia, mutta se jää nähtäväksi.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – kuljettajan apujärjestelmät

Hyundai Ioniq 6 on eräänlainen jatko Ioniq 5:n kehitykselle, mikä tarkoittaa, että se perustuu moniin Ioniq 5:n myötä saavutettuihin oppeihin. Vaikka Ioniq 5:ssä on runsaasti vaikuttavia apujärjestelmiä, Ioniq 6 tarjoaa vielä enemmän.

  Hyundai Elantra Sport Luotettavuus

Ioniq 6 saa esimerkiksi kehittyneet kaistanvaihtotekniikat, risteyksen ylitystekniikat ja älykkään pysäköinnin etäkäytön, joita kaikkia ei ole saatavilla nykyisissä Ioniq 5 -malleissa.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Hinta

Viimeinen erottava tekijä näiden kahden sähköauton välillä on hinta, sillä Ioniq 6 maksaa todennäköisesti 3 000-5 000 dollaria enemmän kuin Ioniq 5. Täysin varusteltu Ioniq 6 maksaa jopa 10 000 dollaria enemmän kuin täysin varusteltu Limited-versioinen Ioniq 5.

Joka tapauksessa meidän on odotettava ja katsottava, sillä Ioniq 5 ei ole vielä ostettavissa. Monet uskottavat lähteet kuitenkin väittävät, että Ioniq 6 tulee olemaan kalliimpi kuin Ioniq 5 ja että Ioniq 7 tulee olemaan paljon kalliimpi kuin Ioniq 6.

UKK-osio

Onko Hyundai Ioniq 6 parempi kuin Hyundai Ioniq 5?

Se riippuu siitä, minkälaisesta autosta pidät enemmän. Jos olet kiinnostunut lähinnä käytännöllisistä, helppokäyttöisistä ja helposti ajettavista autoista, Ioniq 5 on todennäköisesti valintasi. Ioniq 6:lla on kuitenkin oma osansa eduista, joista osa on merkittäviä (toimintasäde ja tehokkuus).

Jonain päivänä Ioniq 6:sta saatetaan saada myös suorituskykyinen versio, joka kilpailee Tesla Model 3:n suorituskyvyn kanssa. Jos pidät urheilullisesta ajokokemuksesta, Ioniq 6 on todennäköisesti juuri sinulle sopiva auto.

Onko Hyundai Ioniq 6 käytännöllisempi kuin Hyundai Ioniq 5?

Vielä on epäselvää, kuinka käytännöllinen Ioniq 6 todella on, sillä asiakasautoja ei ole vielä saatavilla. Muotoiluprofiilin ja sen perusteella, miten Ioniq 6 hallitsee käytettävissä olevan tilan, voidaan kuitenkin sanoa, että Ioniq 5 tulee olemaan näistä kahdesta käytännöllisempi.

  Hyundai Equus Luotettavuus

Ioniq 6:n tavaratila voi osoittautua hyödyllisemmäksi sen muotoilun ansiosta ja koska se on syvempi kuin Ioniq 5:ssä.

Onko Hyundai Ioniq 6 luksusauto?

Hyundai Ioniq 6 ei ole luksusauto, sillä luksussähköautojen segmentissä on paljon kalliimpia ja nopeampia autoja. Jos haluat esimerkiksi neliovisen tyylikkään luksussähköauton sedanin, joudut todennäköisesti valitsemaan Audi E Tron GT:n tai Porsche Taycanin, jotka molemmat maksavat paljon enemmän rahaa kuin Ioniq 6.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z