Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Maailmalla keskitytään yhä enemmän sähköautoihin, mikä tarkoittaa, että kilpailu on sähköautoa kovempaa. Hyundai Ioniq 5 on ollut myynnissä jo vuoden tai kaksi, ja voimme huoletta sanoa, että se on yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista perhe-EV-autoista. Nissan on vasta alkanut tehdä tuloaan, minkä vuoksi se on asetettava Ioniq 5:tä vastaan.

Tässä artikkelissa vertailemme Hyundai Ioniq 5:tä vs. Nissan Ariya ja kerromme sähköautojen voimansiirroista, muotoilusta, tekniikasta, käytännöllisyydestä ja hinnasta kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää. Sinänsä, jos jompikumpi näistä kahdesta vaikuttavasta EV-autosta kiinnostaa sinua, muista pysyä täällä ja selvittää, kumpi on parempi ostos.

Molemmat näyttävät futuristisilta, mutta ne eivät käytä läheskään samaa muotokieltä. Siinä missä Ioniq 5 on retrofuturistinen ja laatikkomainen, Ariya käyttää virtaviivaisempaa ilmettä, jossa korostuvat herkät rypyt, jotka tekevät autosta veistoksellisen ja kieltämättä futuristisen näköisen, mahdollisesti Mercedes EQC:tä muistuttavan sähköauton.

Virallisia käytännöllisyyslukuja ei ole vielä julkaistu, mutta Ioniq 5 näyttää olevan kaiken kaikkiaan käytännöllisempi auto. Ioniq 5 painaa vähemmän kuin Ariya, mutta Ariya saa suuremman akun ja paljon enemmän suorituskykyä.

Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya – Voimansiirtojärjestelmä

Ioniq 5:een on saatavana kaksi akkukokoa, pienempi 55 kWh:n akku tai suurempi 77 kWh:n akku joko yhden tai kahden moottorin kokoonpanolla. Yksimoottoriset mallit tarjoavat 168 hv tai 225 hv, kun taas kaksimoottorinen versio tarjoaa 320 hv. Yksimoottorisiin variantteihin kuuluu RWD, kun taas kaksimoottorisiin variantteihin kuuluu yksinomaan AWD.

Ioniq 5:llä voi ajaa 220-303 kilometriä mallista riippuen, ja sen voi myös ladata 350 kW:n laturilla, joka täyttää Ioniq 5:n akun alle 20 minuutissa. Nissan Ariya puolestaan saa verrattain suuremmat 63 kWh:n tai 87 kWh:n akut. Näistä saa joko 238 hv pienemmän akun mallissa tai 390 hv isomman akun mallissa.

  Onko Hyundai Veracruz hyvä auto?

Toimintasäde on lähes identtinen Ioniq 5:n kanssa, sillä Ariya tarjoaa 265-304 kilometriä täydellä latauksella. Kuinka sähköinen huoltaja, Nissan tarjoaa pian myös Ariya e-4ORCEa, jossa on 92 kWh:n akku, 400hv ja 240 mailin toimintasäde.
DC-latausnopeus on rajattu 130 kW:iin. Tämä tarkoittaa, että Ariyan lataaminen kestää noin 35 minuuttia.

Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya – muotoilu ja ajaminen

Muotoilu on henkilökohtaisten mieltymysten asia, mutta meidän on kuitenkin huomautettava, että nämä kaksi lähestyvät muotoilua täysin eri tavalla. Ioniq 5 on saanut vaikutteita sekä menneisyydestä että tulevaisuudesta, kun taas Ariya on niin futuristinen kuin vastaavista sähköautoista vain voi olla. Molempien sisätilat ovat todella samankaltaiset kahdella suurella laajakuvanäytöllä ja yksinkertaisella kojelaudalla. Mitensähköautossa, Ariyassa on keskikonsoli, kun taas Ioniq 5:ssä sitä ei ole.

Ajokokemuksen osalta on vielä liian aikaista sanoa, miten Ariya kulkee, mutta sen ei pitäisi olla kovin erilainen kuin Ioniq 5:n, koska ne palvelevat samaa tarkoitusta.

Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya – Tekniikka

Tekniikan osalta Ioniq 5 on hyvin varusteltu trimmistä riippumatta lelectric carel, mikä tarkoittaa, että kaikissa malleissa on lannerangan tuki, lämmitettävät etuistuimet, Android Auto, Apple CarPlay ja kaksivyöhykkeinen ilmastointi. SEL-vaihtoehtoihin kuuluu myös langaton lataus, lämmitettävä ohjauspyörä, ambient-valot ja toisen rivin HVAC-venttiilit. Huippuluokan Limited-malleihin kuuluu hieronta, istuinmuisti, valtava peltikatto, Bose-äänentoistojärjestelmä ja viileä HUD.

  Nissan Rogue Sport Luotettavuus

Nissan Ariya on myös hyvin varusteltu tehtaalta, mikä tarkoittaa, että saat vakiona 6-kaiutinäänijärjestelmän, Apple CarPlayn, Android Auton, sähköisen nostoluukun ja over-the-air-ohjelmistopäivitykset. Evolve-varustetaso on seuraava, ja se saa peltikaton, HUD:n, moottoroidun keskikonsolin, muisti- ja sähkökäyttöiset istuimet, lämmitetyt istuimet edestä taakse ja langattoman laturin.

Howelectric carer, huippupään Platinum Ariya saa myös tuuletetut etuistuimet, sähkötoimisen ohjauspyörän, pidennetyn nahkaverhoilun ja Bose-äänentoistojärjestelmän.

Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya – Käytännöllisyys

Nissan Ariyan sisätilojen virallisia mittauksia ei ole vielä julkaistu, mikä tarkoittaa, että emme voi kunnolla arvioida, kuinka käytännöllinen se todella on. Ioniq 5 on yksi segmenttinsä käytännöllisimmistä EV-autoista kokonaisuutena ja samalla aivan kärkipäässä, kun kyse on sisätiloista ja tavaratilasta.

Ariyan tavaratilaksi on mitoitettu 16,5 kuutiometriä, kun taas Ioniq 5 tarjoaa 27,2 kuutiometriä. Tämä on luonnollisesti valtava ero näiden kahden välillä, ja sillä on suuri merkitys päätettäessä, kumpi niistä kannattaa hankkia.

Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya – Hinta

Ioniq 5 on saatavana SE (Standard range) -versiossa, joka maksaa 41 000 dollaria pienellä akulla ja 45 000 dollaria isommalla akulla. Keskitason malli on SEL, ja se alkaa 47 000 dollarista, kun taas huipputason Limited-malli alkaa 53 000 dollarista.

Toisaalta Ariya on saatavana neljänä trimminä sähköautona. Halvin nimeltään Venture+ maksaa 47 000 dollaria, Evolve+ 50 000 dollaria, Premiere 55 000 dollaria ja huipputason Platinum-versio 60 000 dollaria.

  Audi vs Hyundai luotettavuus - Kumpi on parempi

Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya – Tuomio.

Meidän on odotettava hieman ennen kuin voimme tehdä lopullisen tuomion, sillä Ariya ei ole vielä ulkona eikä sitä voi testata. Howelectric carer, kun otetaan huomioon hinnoittelu ja se, mitä rahalle saa, Ioniq 5 on edelleen tämän segmentin kuningas. Se on käytännöllisempi, kiistatta paremman näköinen, paremmin varusteltu ja edullisempi.

FAQ-osio

Milloin Nissan Ariya aletaan myydä?

Viimeaikaisten delectric-kehitysten mukaan Nissan Ariya tulee saataville loppusyksystä 2022, kun taas 2023 on vuosi, jolloin näitä todennäköisesti aletaan nähdä liikkeellä.

Onko Nissan Ariya suorituskykyinen sähköauto?

Ariya tulee saataville suorituskykyisessä muodossaan, minkä pitäisi tehdä siitä hauska auto ajettavaksi, sillä Nissan on tunnettu siitä, että se valmistaa autoja, joissa on hieno alustan viritys. Sinänsä Nissan osaa tehdä autosta hyvin käsiteltävän, mutta se ei ole 100-prosenttista Nissan EV:n kohdalla.

Onko Nissan Ariya turvallisempi kuin Hyundai Ioniq 5?

On lähes mahdotonta sanoa, kumpi näistä kahdesta on turvallisempi, sillä molemmissa on käytännössä kaikki tarvittavat turvajärjestelmät, joita voi odottaa 2022-luvun autolta. Valitsitpa kumman tahansa, olet varmasti todella turvassa riippumatta siitä, missä ajat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z