Hyundai Ioniq 5 vs. Polestar 2 – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Viime vuosikymmenen aikana sähköautojen suosio on kasvanut valtavasti, ja useimmat autonvalmistajat ovat tuoneet markkinoille omat versionsa sähköautoista. Teslalla on Model 3, Kialla sähköauto6, VW:llä.ID 4, Hyundailla Ioniq 5 ja Polestarilla Polestar 2. Tässä artikkelissa keskitymme vain Ioniq 5:een ja Polestar 2:een. Hyundai Ioniq 5 vs. Polestar 2 – kumpi on parempi?

Hyundai Ioniq 5 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2021, ja se yllätti maailman. Ensinnäkin Ioniq 5 näyttää upealta laatikkomaisen muotoilunsa ansiosta, jossa on aitoja muotoilun yksityiskohtia, jotka kohottavat kokemusta huomattavasti. Polestar oli aiemmin Volvon suorituskykyosasto, mutta myöhemmin se haarautui erilliseksi brändiksi, jolla on sähköautovisio, ja ensimmäinen Polestarin sarjatuotannossa oleva sähköauto on vuonna 2022 valmistuva Polestar 2.

Sekä Ioniq 5 että Polestar 2 ovat aivan kärjessä, kun puhutaan nykyisten markkinoiden myydyimmistä sähköautoista, koska molemmat tarjoavat tehoa, tehokkuutta, tilaa, turvallisuutta, teknologiaa ja haluttavuutta. Molempiin malleihin voi valita kahden akkukoon välillä, takaveto on vakiovaruste, mutta halutessasi voit valita myös AWD-ajon.

Muotoilu on täysin subjektiivista, mutta emme voi sanoa, etteivätkö nämä näyttäisi huonoilta. Ne vaikuttavat myös melko luotettavilta, mikä on odotettavissa sähköautolta. Hintatasoltaan Polestar 2 maksaa hieman vähemmän kuin Ioniq 5, mutta hyvin varustellut mallit eivät eroa toisistaan liikaa.

Hyundai Ioniq 5

Ioniq 5:n lähtöhinta on noin 42 000 dollaria, ja sitä saa kahdella eri akkukoolla, pienemmällä 58 kWh:n akulla ja suuremmalla 77 kWh:n akulla. Ensin mainittu tarjoaa joko 170hv tai 235hv riippuen siitä, valitsetko AWD:n vai et, kun taas jälkimmäinen tarjoaa joko 217hv tai 306hv, myös riippuen siitä, valitsetko AWD:n vai et. Ioniq 5:n voi odottaa kestävän enintään 303 kilometriä täydellä latauksella.

  Onko Hyundai Equus hyvä auto?

Hyundain mukaan Ioniq 5 tukee jopa 350 kW:n tasavirtalatausta, jolla Ioniq 5 voidaan ladata 0-80 %:sta vajaassa 18 minuutissa. Monet omistajat kuitenkin totesivat, että Ioniq 5:n maksimilataus on useimmiten 230 kW:n teholla ja että 350 kW:n latausta voidaan tukea todella lyhyen aikaa.

Muotoilullisesti Ioniq 5 on todella erinomainen, sillä se näyttää läpikotaisin aidolta. Sisätilat on sisustettu kauniisti, ja niissä on kaikki, mitä tarvitset Ioniq 5:stä nauttimiseen. Ajokokemus ei ole yhtä urheilullinen kuin Tesla Model 3:ssa tai joissakin muissa tämän segmentin urheilullisissa sähköautoissa, vaan kyse on enemmän mukavuudesta ja helppokäyttöisyydestä kuin kierrosajoista.

Luotettavuus on arvioitu 73/100, mikä on todella hyvä tulos, mutta ei paras mahdollinen sähköautolle. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä Ioniq 5:ssä on runsaasti tilaa takaistuimille, mutta tavaratila ei ole mikään kehuttava.

Polestar 2

Polestar 2 on 45 000 dollarin lähtöhinnallaan melko samanlainen kuin Ioniq 5. Moottorin osalta voit valita 225 hv:n moottorin ja 68 kWh:n akun, 408 hv:n moottorin ja 78 kWh:n akun tai 231 hv:n moottorin ja saman 78 kWh:n akun välillä. Polestar 2:n maksimietäisyys on noin 317 mailia, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat todella lähellä toisiaan.

Suurin pikalatausnopeus on rajoitettu 150 kW:iin, mikä on huomattavasti vähemmän kuin Ioniqin ”todellinen” latausnopeus, joka on useimmiten noin 230 kW. Tämä tarkoittaa, että Polestar 2:n voi ladata 0 prosentista 80 prosenttiin noin 30 minuutissa.

  Onko Hyundai Sonata hyvä auto?

Muotoilullisesti Polestar 2 on paljon yksinkertaisempi kuin Ioniq 5, sillä Polestar pyrkii tekemään Polestar 2:sta minimalistisen. Myös sisätilat ovat todella kauniisti sisustetut, ja niissä on paljon pehmeän tuntuisia materiaaleja, joiden tarkoituksena on nostaa ajokokemus luksusauton tasolle. Luotettavuus on 58/100, mikä on paljon huonompi kuin Ioniq 5:ssä.

Käytännöllisyys on todella hyvä, mutta Polestar 2 kaipaisi hieman suurempaa takaistuinta, sillä se on yksi luokkansa huonoimmista.

Tuomio – Hyundai Ioniq 5 on parempi.

Näillä kahdella valtavirran sähköautolla on paljon tarjottavaa, ja voittajan valitseminen tässä oli todella vaikeaa. Ensinnäkin Ioniq 5 on käytännöllisempi auto, jossa on enemmän istuintilaa, suurempi tavaratila ja parempi näkyvyys. Vaikka Polestar 2 on saatavana jopa 400 hv:n teholla, suorituskyvyssä ei ole oikeastaan mitään merkittävää etua.

Tämä johtuu siitä, että mikään näistä kahdesta ei ole suorituskykyinen sähköauto, ja se on melko ilmeistä. Ioniq 5:ssä on myös pidempi akseliväli, minkä ansiosta se on mukavampi kuin Polestar 2. Ioniq 5:ssä on myös tiettyjä turvallisuusominaisuuksia, kuten alamäkiavustin, vakiona, kun taas Polestar 2:ssa niitä ei ole.

Kaiken kukkuraksi Hyundai Ioniq 5 on huomattavasti luotettavampi auto, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi pystyä tarjoamaan sinulle paljon luotettavampi kokemus. Polestar 2 tuntuu sisältä premium-tuotteelta, mutta se on lähes ainoa asia, jossa Polestar todella voittaa Ioniq 5:n.

  Hyundai Ioniq 5 yleiset ongelmat

UKK-osio

Onko Hyundai Ioniq 5 turvallisempi kuin Polestar 2?

Hyundai Ioniq 5:ssä on vakiona tiettyjä turvallisuusominaisuuksia, kuten alamäki-avustin tai takapenkin muistutin, joita ei ole saatavilla Polestar 2:een. Ioniq 5:ssä on vakiona myös takatörmäysvaroitin, kun taas Polestarissa se on lisävaruste. Törmäyssuojauksen osalta molemmat ovat viiden tähden autoja.

Onko Hyundai Ioniq 5 ylellisempi kuin Polestar 2?

Ioniq 5 on näistä kahdesta autosta hieman mukavampi, mutta Polestar 2:ssa on laadukkaammat sisustusmateriaalit ja hieman hiljaisempi ajo. Molemmat ovat siis mukavia ja miellyttäviä, mutta jos pitäisi valita, kumpi on ylellisempi, sen on oltava Polestar 2.

Onko Hyundai Ioniq 5 parempi perheauto kuin Polestar 2?

Tällä alalla molemmat pärjäävät yleensä todella hyvin, mutta useimmille perheille on parempi valita Ioniq 5. Siinä on vain tiettyjä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua, jos kuljetat jatkuvasti useita ihmisiä. Polestar 2 saattaa tuntua miellyttävämmältä paikalta viettää aikaa, mutta Ioniq 5 tuntuu kokonaisuutena paremmalta paketilta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z