Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Teslasta on tullut sähköauton synonyymi, sillä tämä yritys käynnisti yhden suurimmista vallankumouksista koko autoteollisuudessa. Tesla Model 3 on suosituin ja todennäköisesti paras Tesla-sähköauto, jonka voit ostaa, mikä nostaa sen sähköautopelin huipulle. Monet muut autonvalmistajat seurasivat kuitenkin pian omilla sähköauton versioillaan.

Hyundai on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista, mikä on melko ilmeistä, sillä se pumppaa jatkuvasti uusia autoja vasemmalle, oikealle ja keskelle. Yksi mielenkiintoisimmista Hyundain valmistamista autoista on Ioniq 5. Siitä lähtien, kun Ioniq 5 tuli markkinoille, ihmiset ovat nopeasti vertailleet sitä Tesla Model 3:een. Hyundai Ioniq 5 vs. Tesla Model 3 – kumpi on parempi?

Tesla Model 3 ja Hyundai Ioniq 5 ovat suoranaisia kilpailijoita kompaktista keskikokoiseen luksussähköautojen markkinoilla. Tesla Model 3 on näistä kahdesta urheilullisempi auto, ja sitä on saatavilla muutamana eri versiona, kun taas Hyundai Ioniq 5:n valikoima on siihen verrattuna hieman yksinkertaisempi. Molemmat autot näyttävät todella futuristisilta ja silmiä hiveleviltä sekä sisältä että ulkoa.

Myös luotettavuus on näiden kahden auton välillä todella samanlainen, mutta Tesla Model 3:lla on ollut vaikeampi alku. Teslassa on suurempi tavaratila ja enemmän tilaa edessä, kun taas Ioniq 5 tarjoaa paremman näkyvyyden ja enemmän tilaa takana. Jos haluat tietää, miksi sinun kannattaa ottaa toinen, lue tämä artikkeli!

Tesla Model 3

Tesla Model 3:n hinnat alkavat noin 49 000 dollarista, ja siinä on melko paljon vakiovarusteita, mikä tarkoittaa, että sinun ei todellakaan tarvitse käyttää paljon rahaa lisävarusteisiin. Voimansiirron osalta voit valita kolmen akkukoon välillä alkaen pienemmästä 50-60 kWh:n akusta, keskitason 75 kWh:n akusta tai huipputason 82 kWh:n akusta.

  Hyundai Azera yleiset ongelmat

Teho vaihtelee 283 hv:stä aina huipputason suorituskykyisen mallin 513 hv:iin asti. AWD on vakiovarusteena korkeamman hintaluokan malleissa, ja Long Range Plus -mallilla voit ajaa täydellä latauksella jopa 358 kilometriä. Tesla voi ladata jopa 250 kW:n nopeudella, jolloin akun varausaste on lähes 80 prosenttia vain noin 30 minuutissa.

Model 3:n muotoilu vastaa muun Teslan malliston muotoilua pehmeiden rypytysten ja kuplamaisen matkustamon ansiosta. Sisätilat ovat niin minimalistiset kuin vain voi olla, sillä Model 3:ssa ei ole edes mittaristoa. Model 3:een on kuitenkin tarjolla runsaasti hyödyllisiä ja kikkailunhaluisia teknisiä ominaisuuksia.

Luotettavuus on J.D. Powerin mukaan noin 75/100, mikä tarkoittaa, että uudemmat Model 3 -mallit ovat paljon parempia kuin aiemmat. Käytännöllisyys on riittävä, sillä Model 3:ssa on suuri tavaratila, mutta sen takapään tilat kärsivät hieman.

Hyundai Ioniq 5

Noin 42 000 dollarin lähtöhinnallaan Ioniq 5 on muutaman tuhannen dollarin halvempi kuin Model 3, mutta siinä ei ole yhtä paljon vakiovarusteita, mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän rahaa Teslan spekseihin verrattuna. Ioniq 5 on saatavana kahdella akkukoolla, pienemmällä 58 kWh:n akulla tai suuremmalla 77 kWh:n akulla, ja tehot vaihtelevat 170 ja 306 hv:n välillä.

Ioniq 5:n vakiovarusteena on FWD, kun taas AWD on saatavana lisävarusteena. Ioniq 5:n enimmäiskantama on 303 mailia, ja suurin latausnopeus on rajoitettu 350 kW:iin, mikä tarkoittaa, että Ioniq 5 voi latautua 0-80 prosenttiin vain 18 minuutissa. Monet sanovat kuitenkin, että Ioniq 5:n maksimilatausteho on 230 kW ja se latautuu 0-80 %:iin suunnilleen samassa ajassa kuin Tesla.

  Hyundai Ioniq 5 electric Luotettavuus

Muotoilullisesti Ioniq 5 näyttää todella autenttiselta retrotyylillään, joka varmasti herättää huomiota. Sisätilat ovat paljon vilkkaammat kuin Teslassa, mikä tarkoittaa, että se tuntuu tavalliselta autolta. Luotettavuus on hieman huonompi, 73/100 J.D. Powerilla, mutta Hyundain mukaan uudemmat Ioniq 5 -mallit ovat paljon luotettavampia.

Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä Ioniq 5:ssä on paljon tilaa takana, mutta tavaratilan osalta se jää Teslan jälkeen.

Tuomio – Tesla Model 3 on parempi.

Tesla Model 3 tarjoaa enemmän valinnanvaraa voimansiirtojen osalta, etenkin jos pidät suorituskykyisistä autoista. Model 3:n Performance-versio jättää Ioniq 5:n jalkoihinsa yli 500 hevosvoiman ansiosta, mutta Model 3 on myös yleisesti ottaen miellyttävämpi auto ajaa.

Vaikka Ioniq 5 tarjoaa huomattavan teknisen paletin, Model 3:ssa on kehittyneempi autonomisen ajamisen tekniikka ja se on yleisesti ottaen teknisesti monipuolisempi auto. Model 3:ssa käytetään myös pehmeämpiä sisustusmateriaaleja, ja se tuntuu kaiken kaikkiaan premium-luokan autolta.

Toisaalta perus-Ioniq 5 on tehokkaampi kuin perus-Model 3, ja se tarjoaa myös mielenkiintoisemman muotoilun sekä sisältä että ulkoa.

UKK-osio

Onko Tesla Model 3 turvallisempi kuin Hyundai Ioniq 5?

Sekä Tesla Model 3 että Hyundai Ioniq 5 saivat IIHS:n ”Top Safety Pick Plus” -palkinnon, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi sähköautoa ovat markkinoiden turvallisimpia sähköautoja. Tesla saa muutaman plussapisteen kehittyneiden turvallisuusominaisuuksiensa, kuten Sentry-tilan, takia, jotka ovat saatavilla vain Teslan autoihin.

  Pystytkö käynnistämään Teslan?

Onko Tesla Model 3 parempi perheauto kuin Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 5 saattaa olla käytännöllisempi perhekäyttöön paremman näkyvyyden ja helpomman autoon pääsyn ansiosta. Toisaalta Model 3 on todennäköisesti se, jos haluat, että lapsesi viihdyttävät sinua pitkällä matkalla. Lopputulos on, että molemmat näistä ovat täydellisiä perhekäyttöön, etkä voi tehdä tässä väärää päätöstä.

Voivatko Hyundain sähköautot käyttää Teslan Superchargeja?

Joissakin paikoissa ympäri maailmaa Hyundain omistajat voivat käyttää Teslan Superchargers-verkkolatureita. Useimmissa tapauksissa et kuitenkaan voi käyttää Tesla Superchargers -latureita muiden autojen kanssa, koska niissä on erilaiset laturit ja erilaiset enimmäiskW-latausnopeudet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z