Hyundai ix20:n yleiset ongelmat

Hyundai ix20

Hyundai ix20 on tavallisen Hyundai i20:n hieman käytännöllisempi versio, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa hieman enemmän tilaa, pidemmän akselivälin ja hieman korkeamman ajoasennon. Tämä tekee autosta hieman käyttökelpoisemman perhekäyttöön kuin i20, joka on Hyundain pienin ja ahtain viistoperä.

i20x esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, ja sitä valmistettiin jatkuvasti lähes 10 vuotta ennen kuin sen tuotanto lopetettiin. Luotettavuudeltaan i20x on kunnossa, mutta monet Hyundai-mallit näyttävät pärjäävän paljon paremmin. Niin tai näin, tässä artikkelissa aiomme luetella kaikki Hyundai i20xin yleiset ongelmat.

Ensinnäkin i20x kärsii avaimiin liittyvistä ongelmista, sillä avaimen tiedetään rikkoutuvan uskomattoman usein. Ohjausjärjestelmässä on myös tiettyjä ongelmia, jotka liittyvät useimmiten verhoiluun ja joskus jopa ohjaustehostimeen. Joissakin malleissa esiintyy veden sisäänpääsyä, mikä on varmasti ongelma, koska vesi voi aiheuttaa valtavia vaurioita sisätiloihin.

Muita ongelmia ovat auton sähköjärjestelmiin liittyvät ongelmat ja manuaalivaihteistoon liittyvät ongelmat. Kaiken kaikkiaan ix20 on melko luotettava, mutta se ei ole yhtä hyvä kuin useimmat tämän aikakauden Hyundai-mallit. Joka tapauksessa, jos pidät siitä hyvää huolta, sen pitäisi palvella sinua pitkään.

Hyundai ix20 – Avaimenperään liittyvät ongelmat

Näyttää siltä, että monet omistajat valittavat, että ix20:n avainnippu on aivan liian hauras ja että se voi rikkoutua uskomattoman helposti. Ongelma on se, että tappi, joka pitää avaimen kiinni avainnipussa, on tehty todella huonosti ja sillä on taipumus rikkoutua jo pienimmälläkin rasituksella. Valitettavasti ei ole olemassa korjauksia, joilla avain voitaisiin korjata kokonaan, mikä tarkoittaa, että sinun on vaihdettava se.

  Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Avaimen vaihtaminen maksaa sinulle noin 100 dollaria, mutta sinun on myös vietävä se jälleenmyyjälle, jotta se voidaan ohjelmoida autoosi. Lisäksi on hyvä idea, että sinulla on aina useita avaimia käytössäsi, jotta voit käyttää autoasi, jos näin todella tapahtuu.

Hyundai ix20 – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Hyundai ix20:ssä käytetään aivan samaa ohjausjärjestelmää kuin tavallisessa i20:ssä, joten nämä voidaan korjata samalla tavalla. Ongelmana on, että ohjauspylväässä olevat hammaspyörät voivat muuttua riittämättömästi voidelluiksi, mikä tarkoittaa, että sinun on voideltava ohjausjärjestelmän hammaspyörät suhteellisen usein.

Toinen ohjausjärjestelmään liittyvä ongelma on, kun sähköinen ohjaustehostinmoottori pettää ylikuumenemisen vuoksi. Hyundai suunnitteli tämän järjestelmän niin, että ohjaustehostinmoottori kytkeytyy pois päältä aina, kun se saavuttaa korkean lämpötilan. Tämä on tarkoitettu turvatoiminnoksi, mutta se voi myös kytkeä ohjaustehostimen kokonaan pois päältä.

Hyundai ix20 – Veden sisään tunkeutuminen

Tämä on todennäköisesti pahin ongelma, joka Hyundai ix20:ssä voi ilmetä, ja se liittyy useimmiten aikaisempiin ix20-malleihin. Ongelmana on, että etutuulilasia ja ovia ympäröivät tiivisteet heikkenevät nopeasti ja päästävät näin vettä sisätiloihin. Aluksi ikkunat peittyvät kondenssiveden alle, mutta myöhemmin vesi pääsee sisään.

Auton sisätiloihin pääsevä kosteus voi aiheuttaa monia ongelmia, kuten sähkövikoja, epämiellyttäviä hajuja, korin korroosiota ja jopa tiettyjä terveysongelmia. Näin ollen muista kiinnittää tähän asiaan erityistä huomiota, varsinkin jos omistat vanhemman ix20-mallin.

  Hyundai Nexo Luotettavuus

Hyundai ix20 – Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat nykyään suhteellisen yleisiä monissa Hyundai-malleissa, eikä ix20 ole siitä poikkeava. Näihin ongelmiin kuuluvat ongelmat sähköikkunoiden, tarkemmin sanottuna sähköikkunoiden moottoreiden kanssa. Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma tehokkaasti on yksinkertaisesti vaihtaa sähköikkunoiden moottorit ja toivoa, että tämä ei toistu.

Muita sähköongelmia ovat mahdolliset ongelmat virtalukkojen kanssa tai mahdolliset ongelmat tiettyjen ilmastointilaitteen osien, kuten lauhduttimen, kanssa. Kannattaa myös tarkistaa, pystyykö auto muodostamaan yhteyden puhelimeen, sillä liitäntäsarja on myös tunnettu vikakohta.

Hyundai ix20 – Manuaalivaihteiston ongelmat

Tämän luettelon lopuksi on syytä mainita, että ix20 kärsii myös tietyistä manuaalivaihteistoon liittyvistä ongelmista. Useimmat niistä liittyvät kytkimeen, jonka purupiste voi usein olla aggressiivinen tai se ei halua kytkeytyä kunnolla ollenkaan.
Koko vaihteiston tiedetään toisinaan olevan hermostunut ja todella vaikea vaihtaa tasaisesti. Muista tarkistaa vaihteistoöljy ja älä aja autolla aggressiivisesti, jos haluat säilyttää kytkimen terveenä.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai ix20?

Jos olet kiinnostunut ostamaan pienikokoisen, edullisen ja tehokkaan kaupunkiauton, joka pystyy hoitamaan myös perheen tehtävät, ix20 on varmasti hyvä valinta. Lisääntynyt käytännöllisyys tavalliseen i20:een verrattuna on varmasti hyvä lisä, sillä ix20:tä voidaan käyttää ja käytetäänkin joissakin Euroopan maissa taksina. Kun tähän yhdistetään alhaiset käyttökustannukset ja tehokkaat moottorit, se on täysin järkevää.

  Onko Hyundai Kona hyvä auto?

Jos olet kuitenkin tottunut ajamaan jollakin suuremmalla tai ylellisemmällä autolla, on mahdollista, että ix20 ei riitä sinulle.

Kuinka kauan Hyundai ix20 kestää?

On todella vaikeaa arvioida tarkasti, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, koska siihen liittyy yksinkertaisesti liian monta muuttujaa. Ensinnäkin se, miten huollat autoa, voi joko tehdä tai rikkoa sen, mikä tarkoittaa, että ix20 voi kestää vuosikymmeniä ja että se voi kestää muutaman vuoden riippuen siitä, miten hoidat sitä.

Myös ajotottumuksillasi, ajoympäristöilläsi ja ilmastolla on suuri merkitys auton pitkäikäisyyden määrittämisessä. Jos kuitenkin teet kaikkesi, jotta auto kestää, sen pitäisi helposti kestää 200 000 kilometriä tai jopa enemmän.

Kuinka mukava Hyundai ix20 on?

Hyundai ix20 ei ole mikään luksusauto, joten sinun ei kannata odottaa siltä mitään erityistä. Lisäksi se on myös melko pieni eikä siinä ole liikaa äänenvaimennusta, joten sellaisenaan voidaan sanoa, että ix20 on riittävän mukava, mutta ei mitään erityistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z