Hyundai Konan yleiset ongelmat

Hyundai Konan yleiset ongelmat

Hyundai Kona on pienikokoinen crossover/SUV, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Kona on saatavana sekä polttomoottori- että sähkömoottoriversiona. Tämä pieni crossover asuu nykyään yhdessä suosituimmista segmenteistä, mikä tarkoittaa, että Hyundai on nähnyt paljon vaivaa, jotta Kona olisi kilpailukykyinen.

Luotettavuuden osalta Kona näyttää kestävän todella hyvin. Se ei ole luotettavin malli, jota Hyundai tarjoaa, eikä se ole myöskään vähiten luotettava malli, jota Hyundai tarjoaa. Se sijoittuu jonnekin keskelle, mikä on hyvä tulos, kun otetaan huomioon, että lähes kaikki Hyundai-mallit ovat yleensä luotettavia, jos niitä huolletaan oikein.

Yleisimmät ongelmat liittyvät moottoriin, ajoneuvon nopeudensäätimeen, kuolleiden törmäysten varoitusjärjestelmään, akkuun ja jarruihin. Näihin seikkoihin sinun kannattaa keskittyä, jos aiot ostaa Konan, varsinkin jos etsit käytettyä mallia.

Kaiken kaikkiaan Kona on todella mielenkiintoinen auto, ja se näyttää myyvän hyvin. Tämä johtuu osittain siitä, että se kuuluu uskomattoman suosittuun segmenttiin, mutta myös siitä, että se on monipuolinen auto. Jos haluat ostaa käytetyn Konan, muista tehdä ostoa edeltävä tarkastus, sillä se on lähes välttämätön kaikille käytetyille autoille, olivatpa ne kuinka luotettavia tahansa.

Hyundai Kona – Moottoriongelmat

Luultavasti suurin ongelma, jonka Hyundai on kohdannut merkkinä lähihistoriassa, on se, että monet sen autoista syttyivät tuleen moottorin valmistusvirheen vuoksi. Myös Kona kuului tähän joukkoon, ja näyttää siltä, että Hyundai kutsui takaisin yli 277 000 autoa pelkästään Yhdysvalloissa. Sekä kaasu- että hybridimallien 2,0 litran 4-sylinterinen on syynä huonosti lämpökäsiteltyjen männän öljyrenkaiden takia.

  Hyundai Santa Fe Luotettavuus

Nämä aiheuttavat öljyn vuotamisen ja joutumisen kosketuksiin kuumien osien kanssa, mikä voi lopulta johtaa moottoripaloon. Jos moottorin varoitusvalo syttyy ja auton etuosasta tulee savua, poistu välittömästi autosta, kävele poispäin autosta ja soita ensiapuhenkilöstölle, sillä autosi on todennäköisesti syttymässä tuleen.

Hyundai Kona – Ajoneuvon nopeudensäätöongelmat

Mukautuvasta vakionopeudensäätimestä on tullut nykyautojen synonyymi, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset ovat tottuneet tähän toimintoon eivätkä todellakaan halua elää ilman sitä. Jos asut vilkkaassa kaupungissa, jossa on paljon pysähtyvää liikennettä, tämänkaltaiset toiminnot ovat hengenpelastajia, sillä ne vähentävät tarvetta kiihdyttää ja jarruttaa jatkuvasti.

Kona on varustettu mukautuvalla vakionopeudensäätimellä, mutta järjestelmä ei tunnetusti pysty pitämään nopeuttaan yllä mistään tietystä syystä. Tämä voi olla ikävää, sillä ei ole mitään keinoa ennustaa, milloin näin tapahtuu. Tämä johti väistämättä useisiin onnettomuuksiin, kun auto yksinkertaisesti kieltäytyi pitämästä tiettyä nopeutta yllä. Nämä johtuvat viallisista antureista.

Hyundai Kona – kuolleen kulman avustinjärjestelmän ongelmat.

Maasturit, crossoverit ja henkilöautot ovat yhtä lailla tilaa vieviä eivätkä useinkaan ole parhaita, kun on kyse erityisestä tietoisuudesta ja näkyvyydestä. Paksut pilarit aiheuttavat kuolleita kulmia, erityisesti c-pilari autoissa, joissa on kalteva kattolinja. Tämä heikentää päivittäisiä ajomahdollisuuksiasi paljon, ja siksi on olemassa kuolleen kulman avustimen kaltaisia järjestelmiä, jotka kertovat sinulle, jos kuolleessa kulmassa on auto.

  Hyundai Ioniq 6:n yleiset ongelmat

Näyttää kuitenkin siltä, että Konalla on paljon ongelmia tämän järjestelmän kanssa, sillä järjestelmän tiedetään sammuttavan itsensä, kun autolla on ajettu noin 5 000 kilometriä.

Hyundai Kona – Akkuongelmat

Olemme jo puhuneet mahdollisesta tulipalosta, joka voi aiheutua 2,0 litran 4-sylinterisissä Kona-malleissa, mutta meidän on mainittava myös Kona EV:n kanssa tapahtuva mahdollinen tulipalo. Muutamat Kona EV -mallit ovat syttyneet tuleen ilman näkyvää syytä, mikä aiheutti shokkiaaltoja koko maassa, eivätkä monet omistajat olleet siitä iloisia.

Hyundai julkaisi ensin uuden akunhallintaohjelmiston asian hoitamiseksi, mutta kutsui myöhemmin kaikki Kona EV -mallit takaisin yleisen paheksunnan vuoksi.

Hyundai Kona – jarruongelmat

Hyundain kehittämä elektroninen jarrujärjestelmä lupasi paremman tavan hallita jarruja, mutta näyttää siltä, että tämä järjestelmä voi itse asiassa haitata jarrujen suorituskykyä todella turvattomassa määrin. Tämä järjestelmä voi usein tulkita väärin erilaisia syötteitä ja kieltäytyä toimimasta asianmukaisesti, kun käytät jarrua.
Tämä johti myös valtakunnalliseen takaisinkutsuun, jonka yhteydessä palautettiin lähes 10 000 yksikköä. Ei ole koskaan hyvä ajatus vaarantaa jarrujen suorituskykyä, sillä se on yksi auton tärkeimmistä järjestelmistä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Kona?

Jos olet kiinnostunut pienikokoisesta SUV/crossoverista, joka ei maksa liikaa rahaa ja joka täyttää kaikki päivittäiset ajotarpeesi, etsi Hyundai Kona. Tämä pieni, mutta kyvykäs auto voi toimia lähes kaikissa tilanteissa, sillä se on saatavana sekä sähkö- että polttomoottorikäyttöisenä.

  Hyundai Venue Luotettavuus

Toisaalta, jos et ole tämän segmentin fani etkä pidä siitä, mitä Kona tarjoaa täydellisenä pakettina, olet parempi ilman sitä. Se on auto, joka voi tyydyttää monia tarpeita harvoille, mutta vain vähän tarpeita monille.

Onko Hyundai Kona maastoauto?

Ei, Hyundai Kona ei todellakaan ole maastoauto, ja se on selvää heti, kun astut sen sisälle. Ihmisten on ymmärrettävä, että maastureita ja autoja, joissa on korkeampi maavara, ei ole enää suunniteltu maastoajoon, sillä se oli menneisyyttä.

Tällaiset autot ovat tulleet todella suosituiksi kaupunkikäyttöön, koska ihmiset pitävät niiden ulkonäöstä ja tunteesta, jonka ne antavat ratin takana istuessa. Siksi useimmat näistä eivät ole maastoautoja, eivät läheskään kaikki.

Onko Hyundai Kona EV turvallinen auto?

Hyundai Kona on varmasti todella turvallinen auto, sillä kaikki nykyaikaiset Hyundai-mallit ovat saaneet erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen. Tämä tarkoittaa, että Kona on hyvin suojattu kolareiden osalta, mutta myös suhteellisen hyvin varustettu aktiivisten ohjelmallisten turvajärjestelmien osalta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z