Hyundai Nexo Luotettavuus

Hyundai täydentää jatkuvasti katumaasturilaivastoaan, ja lähes joka vuosi lanseerataan vaikuttavia autoja, joissa on lisäominaisuuksia. Hyundai Nexo on vetypolttokennolla varustettu crossover-auto. 5-ovinen SUV tarjoaa etumoottori- ja etuvetoa. Nexo on Hyundain ympäristöystävällisten autojen lippulaivamalli.

Yleiskatsaus

Hyundai Nexo on sähkömoottoriauto, joka saa käyttövoimansa vetypolttokennosta. Sähkömoottori kykenee tuottamaan 161 hevosvoimaa, joka kiihtyy 0-100 km/h vain 8,4:ssä, mitä voidaan pitää hyvänä sähkömoottorina. Sähkövoiman tuottamisensa vuoksi Nexo ei kuitenkaan vastannut sitä, mitä sitä hypetettiin sen lanseerauksen yhteydessä. Jos kuitenkin tarvitset vain sopivasti viritetyn katumaasturin, jossa on tasainen tuntuma, se voi silti olla pätevä valinta.

Luotettavuus

Polttokennosähköautoja pidetään yleensä yhtä turvallisina kuin tavallisia autoja. Ympäristöystävällisen Hyundai Nexon luotettavuuspisteiden ennustetaan kuitenkin olevan vain keskimääräistä paremmat verrattuna muiden merkkien uudempiin malleihin.

Turvallisuus

Ajoneuvon turvallisuus on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon ennen ostopäätöstä. Hyundai Nexo on erinomainen valinta, jos et halua tinkiä turvallisuusominaisuuksista ja -toimenpiteistä. IIHS:n mukaan Nexo on Top Safety Pick -luokituksessa kolmena peräkkäisenä vuotena vuosina 2019-2021. Nexo onnistui myös saamaan korkeimman mahdollisen arvosanan ajoneuvon ja ajoneuvon välisessä törmäysskenaariossa Superior.

Jälleenmyyntiarvo

Hyundai Nexo on kallis auto verrattuna merkin muihin katumaastureihin, kuten Konaan ja Tucsoniin. Vetyä käyttävä polttokennomoottori on tärkein syy katumaasturin korkeampaan hintalappuun. Autojen tulevaisuuden ennustetaan olevan yhteiskäyttöystävällisiä ajoneuvoja. Siksi Hyundai Nexo voi pitää arvonsa, sillä ne tulevat olemaan markkinoilla vielä monta lähivuotta.

  Aston Martin DBX Luotettavuus

Huolto ja korjaus

Kalliista hintalapusta huolimatta Hyundai onnistui alentamaan Nexon huoltokustannuksia houkutellakseen asiakkaita luotettavan SUV-mallinsa pariin. Hyundai Nexon arvioidut keskimääräiset huolto- ja korjauskustannukset ovat 138 dollaria.

FAQ

Onko Hyundai Nexo etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Hyundai Nexo on etuvetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Hyundai Nexossa on?

Hyundai Nexo on 5-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Pieni SUV 2WD

Kuinka paljon hevosvoimia Hyundai Nexossa on ja onko siinä turbo?

Hyundai Nexossa on 161 hevosvoimaa ja 291 lb-ft vääntöä. Polttoainejärjestelmä on: Vety.

Kuinka paljon maavaraa Hyundai Nexossa on?

6,4 tuumaa ( 16,26 cm )

Minkälaiset pyörät siinä on?

Hyundai Nexossa on 17 X 7 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 17 X 7 tuuman alumiiniset takavanteet.

Kuinka kauan vetypolttokenno kestää?

Polttokennopinot kestävät noin 150 000-200 000 kilometriä. Polttokenno poistetaan ajoneuvosta ja materiaalit kierrätetään sen käyttöiän lopussa.

Onko Hyundai NEXO vetyä?

NEXO, vetypolttokenno-maasturi, jolla on hämmästyttävä toimintasäde, yhdistää huipputeknologian ja futuristisen muotoilun.

Onko vety parempi kuin sähkö?

Niillä voidaan saavuttaa mallista riippuen 70-80 prosentin hyötysuhde kaivosta pyörään. Vetypolttokennokäyttöinen sähköauto (FCEV) sen sijaan on varsin säästeliäs, sillä sen hyötysuhde on noin 30-35 prosenttia. Sähköä tuotetaan eri tavalla, mikä tekee niistä erilaisia.

Miten Hyundai Nexo toimii?

Tässä on lyhyt katsaus Nexon toimintaperiaatteeseen. Auton lattiassa on vetypolttoaine säiliössä. Vetypolttoaine lähetetään polttokennopinoon, jossa se sekoittuu imuaukoista tulevan hapen kanssa sähkökemiallisessa reaktiossa, jolloin syntyy sähköä.

  Hyundai Santa Fe Luotettavuus

Mikä on vetyautojen ongelma?

Polttokennojen ja vetyajoneuvojen kaksi suurinta vaaraa ovat sähköiskun vaara ja polttoaineen syttyvyys. Yhdistämällä sähkökemiallisesti vetykaasua ja ilmasta saatavaa happea (O2) polttokennot muuttavat vetykaasun (H2) vedeksi (H20) ja sähköenergiaksi.

Ovatko vetyautot päästöttömiä?

Kyllä, ne eivät aiheuta muita päästöjä kuin vesihöyryä. Vety on myös myrkytöntä, joten päästöjä ei synny. Vety on kuitenkin erittäin räjähdysherkkää, kun se altistuu kuumuudelle, paineelle, kipinöille, kitkalle jne. FCV:t, kuten sähköautotkin, ovat päästöttömiä ajoneuvoja. Ne eivät aiheuta savusumuun liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Vetypolttoaineen tuotanto ja kuljetus voivat aiheuttaa päästöjä. Vetyä voi valmistaa jopa roskista!

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z