Hyundai Nexo – yleiset ongelmat

Hyundai Nexo yleiset ongelmat

Hyundai Nexo on maailman ensimmäinen sarjatuotannossa oleva vetypolttokennokäyttöinen katumaasturi ja vain yksi kahdesta valtavirran polttokennoautosta, joita voit ostaa juuri nyt. Tämä tarkoittaa sitä, että Nexo on Hyundain jonkinlainen projekti, jonka avulla se pyrkii selvittämään, onko tällä teknologialla tulevaisuutta massasovelluksissa ja onko vetyautojen kehittämisessä ylipäätään järkeä.

Aina kun jokin merkki tekee jotain täysin erilaista kuin mihin olemme tottuneet, voimme odottaa, että siihen liittyy paljon luotettavuusongelmia. Hyundai Nexo vaikuttaa kaiken kaikkiaan melko luotettavalta autolta, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua tarkemmin. Uudet teknologiat tuovat mukanaan uusia ongelmia, ja sama pätee lähes kaikkiin uusiin autoihin.

Sinänsä luultavasti pahin ongelma, jonka Nexossa voi kokea, on vuotava vetypolttoainesäiliö, joka on myös syy siihen, että Hyundai kutsui Nexon takaisin. Muita ongelmia ovat muun muassa jarrujen ongelmat, jotka voivat menettää jarrutuskykynsä ja vaikuttaa suuresti auton pysähtymismatkaan.

Nexo on saatavana vain Kaliforniassa, mikä voidaan myös nähdä ongelmana, jos et ole Kaliforniasta. Vetyauton ajamiseen liittyy myös omat haasteensa. Eläminen tämäntyyppisen auton kanssa on vaikeaa, koska vetyasemia ei ole juuri nyt paljon, ja voimansiirron vikojen korjaaminen on vaikeaa, koska useimmilla mekaanikoilla ei ole hajuakaan.

Hyundai Nexo – Vetypolttoainevuodot ovat ongelma.

Pahin luotettavuusongelma, jonka voit kokea Nexon kanssa, on vuotava polttoainesäiliö. Vaikuttaa siltä, että ongelma on epoksiliimattu suodattimen prototyyppi, koska suodatin voi irrota tankkauksen jälkeen ja aiheuttaa auton vuotamisen. Suodatin on laserhitsattava, jotta se pitää polttoaineen suojattuna sisällä. Valitettavasti tämä aiheutti polttoainevuotoja, jotka aiheuttivat jopa valtavan tulipalon.

  Hyundai Genesis Coupe Luotettavuus

Juuri tästä syystä Hyundai kutsui takaisin kaikki Nexo-mallit korjatakseen tämän ongelman, mikä oli monille asiakkaille melkoinen painajainen, koska se vei melko paljon aikaa. On hieman turhauttavaa, kun ostat upouuden auton ja joudut palauttamaan sen jälleenmyyjälle, jotta se ei enää syttyisi liekkeihin.

Hyundai Nexo – jarruongelmat

Toinen Nexon merkittävä ongelma liittyy auton jarrujärjestelmään, jossa jarrujen tiedetään lakanneen toimimasta kunnolla ja pidentävän auton pysähtymismatkaa. Kun näin painava auto on varustettu paineistetulla vedyllä, et halua sen kaatuvan, sillä se voisi olla valtava katastrofi.

Juuri tästä syystä Hyundai kutsui jälleen kerran Nexon takaisin, sillä nämä jarrujärjestelmän ongelmat voivat päättyä katastrofaalisesti. Tämä ongelma on itse asiassa todella yleinen monissa Hyundai-malleissa, ja se johtuu integroidusta elektronisesta jarrujärjestelmästä, joka tulkitsee syöttösi väärin ja reagoi siten arvaamattomasti ja suorastaan vaarallisesti.

Hyundai Nexo – saatavuusongelmat

Tämän artikkelin johdannossa mainitsimme, että Nexo on saatavilla vain Kaliforniassa, koska Hyundai katsoo, että Kalifornia on ainoa paikka maailmassa, jossa ihmiset todella haluavat elää ja omistaa vetyautoja. Tämä on melko turhauttavaa niille, jotka haluavat auton, mutta eivät asu Kaliforniassa eivätkä siksi voi ostaa sitä.

Tämä ongelma on vielä kärjistetympi, sillä vetyautoja, joita voi ostaa, ei ole yleisesti ottaen kovin montaa. Toyota Mirai on maailmanlaajuisesti myytävä vetyauto, koska Toyota uskoo, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus käyttää vaihtoehtoista auton käyttövoimaa.

  Onko Hyundai Nexo hyvä auto?

Hyundai Nexo – vetyauton kanssa elämisen haasteet

Nyt on puhuttava Nexon kaltaisen auton mahdollisesti suurimmista ongelmista. Ensinnäkin auto maksaa 60 000 dollaria, mikä on todella korkea hinta Hyundailta. Toiseksi, Yhdysvalloissa ei ole paljon vedyn tankkausasemia, eikä Kaliforniassa ole paljon parempi tilanne. Kolmanneksi tämänkaltaisen auton vakuutus- ja käyttökustannukset ovat aina liioiteltuja, koska se on niin harvinainen.

Viimeisenä ja mahdollisesti jopa merkittävimpänä ongelmana on se, että tällaisen auton korjaaminen voi olla painajainen. Kyllä, voit mennä jälleenmyyjän kautta, mutta se on usein tuomittu valtaviin jonotuslistoihin, jotka jättävät sinut tyhjän päälle. Vetyauton vieminen takapihan mekaanikolle on kuin veisi avaruussukkulan Jiffy Lubeen, se ei vain onnistu.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Nexo?

No, jos asut Kalifornian ulkopuolella, sillä ei ole edes väliä, koska Nexoa ei voi ostaa mistään muualta kuin Kaliforniasta. Toiseksi, tällaisen auton ostamisessa ei ole juuri mitään järkeä monestakaan syystä. Ensinnäkin 60 000 dollarin hintalappu on jo itsessään vaikea niellä, mutta 60 000 dollaria Hyundaista, jota tuskin kukaan haluaa ostaa, on vielä vaikeampi niellä.

Et ole oikeastaan tietoinen kaikista yksityiskohdista, mitä tällaisen auton omistaminen vaatii, ja mikä tärkeintä, mitä sen ylläpitäminen vaatii. Vetytankkausasemia on vaikea löytää, käytettyjen vetyautojen markkinoita ei ole olemassa, ja poistoja on uskomattoman vaikea laskea. Kaikki nämä syyt huutavat – älä osta tätä autoa.

  Hyundai Tucson luotettavuus

Miksi Hyundai Nexoa ei voi ostaa Kalifornian ulkopuolella?

Hyundai uskoo, että Kalifornia on ainoa osavaltio Yhdysvalloissa ja yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa infrastruktuuri todella tukee vetyauton asumista ja omistamista. Siitä huolimatta olemme nähneet joukon vetypuutteita ja muita niihin liittyviä ongelmia, jotka ovat tehneet vetyauton kanssa elämisestä vaikeaa myös Kaliforniassa.

Olipa asia miten tahansa, vetyautot eivät yksinkertaisesti ole massakäytössä. Maailma on kääntynyt kohti klassisia sähkö- ja hybridiautoja, ja vetyautot eivät saa lainkaan huomiota.

Miksi vetyautot epäonnistuvat?

Koska vetyautoilla ei yksinkertaisesti voi tehdä rahaa. Polttoaineasemat tekevät jatkuvasti tappiota, minkä vuoksi yksityinen aloite ei todennäköisesti koskaan seuraa. Sähkö- ja hybridiautot ovat seuraava suuri juttu, mikä tarkoittaa, että vetyautot voidaan unohtaa ainakin vähäksi aikaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z