Hyundai Santa Fe – yleiset ongelmat

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe on eteläkorealainen keskikokoinen katumaasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. Kun otetaan huomioon, että viime vuosikymmenellä maasturien suosio on kasvanut voimakkaasti, Santa Fe:stä tuli myös yksi koko Hyundai-malliston tärkeimmistä malleista. Siksi viimeisimmissä malleissa on nähtävissä valtava laatupoikkeama verrattuna kahteen ensimmäiseen sukupolveen.

Luotettavuuden osalta uusi Santa Fe onnistuu olemaan yksi segmentin luotettavimmista autoista. Hyundai onnistuu tekemään Santa Fe:stä uskomattoman suositun auton nykypäivän markkinoilla, sillä sen luotettavuusluokitus on 5 tähteä. Jopa viiden tähden luokituksen saaneet autot ovat kuitenkin alttiita ongelmille, ja jaamme kanssasi Hyundai Santa Fen yleisimmät ongelmat.

Ensinnäkin Santa Fen moottori kuluttaa tunnetusti paljon öljyä, ja se voi joskus jumiutua ja päästää outoja ääniä. Myös jarrujen tiedetään aiheuttavan ongelmia sekä uudemmissa että vanhemmissa Santa Fe -malleissa. Uusimmissa malleissa esiintyy yleensä myös tiettyjä sähköongelmia. Varusteisiin liittyvät ongelmat ovat yleisiä kaikissa uusissa Hyundai-malleissa, myös Santa Fessä.

Kaiken kaikkiaan Santa Fe on todella luotettava katumaasturi, varsinkin kun sitä verrataan paljon kalliimpiin ja monimutkaisempiin katumaastureihin tässä segmentissä. Tämän vuoksi Hyundai onnistuu myymään niitä valtavasti ja siksi uusin Santa Fe -sukupolvi on yksi maailman johtavista katumaastureista, kun puhutaan suoramyynnistä.

Hyundai Santa Fe – Moottoriongelmat

Useimpien verkkokyselyjen ja -taulukoiden mukaan eniten valitusta saaneet Santa Fen ongelmat liittyvät kaikki moottoriin. Tämä vaikuttaa aluksi huolestuttavalta, sillä moottori on minkä tahansa auton sykkivä sydän, mutta näyttää siltä, että nämä ongelmat johtuvat useimmiten huonosta huollosta ja ovat helposti ratkaistavissa. Moottorin sammuminen ajon aikana on yleinen valitus, samoin kuin liiallinen öljynkulutus.

  Hyundai Elantra Touring Luotettavuus

Moottorin kampiakseli näyttää olevan suunniteltu erikoisella tavalla, mikä voi aiheuttaa laakereiden liiallista kulumista. Moottorin sisällä olevien yhdystankojen tiedetään kuluvan ennenaikaisesti, ja ne ovat syynä siihen, että Santa Fen moottori kärsii usein koputusäänistä. Parasta, mitä voit tehdä, on viedä Santa Fe jälleenmyyjälle aina, kun havaitset jotakin näistä.

Hyundai Santa Fe – Jarrut ongelmat

Vuosina 2015-2020 valmistetut Hyundai Santa Fe -mallit näyttävät kärsivän jarruihin liittyvistä ongelmista, ja mallivuosi 2017 on niistä pahin. Näyttää siltä, että yleisin jarruihin liittyvä ongelma johtuu viallisesta ABS-moduulista (lukkiutumattomat jarrut), jolla on taipumus katkaista virta ja joka voi aiheuttaa pyörien lukkiutumisen jarrutuksen aikana.

Tämän lisäksi jotkut omistajat ovat jopa raportoineet, että tämä ABS-ongelma johti tulipaloon, joka joissakin tapauksissa jopa tuhosi auton. Hyundai palautti Santa Fe -mallin tämän ongelman vuoksi, mikä tarkoittaa, että korjaus pitäisi olla maksuton, joten tarkista, onko tämä ongelma korjattu katsomassasi autossa.

Hyundai Santa Fe – Sähköongelmat

Nykyaikaiset Hyundai-mallit eivät ole vieraita erilaisille sähköongelmille, ja sama juttu koskee myös Santa Fe:tä. Jotkut ovat raportoineet ongelmista auton vaihtovirtageneraattorin/akkujärjestelmän kanssa, toiset taas ovat raportoineet ongelmista, jotka liittyvät erilaisiin auton sähköisiin lisävarusteisiin, kuten infotainment-järjestelmän pettämiseen tai siihen, että puhelinyhteyssarja ei toimi tarkoitetulla tavalla.

Uusimmat Santa Fe -mallit voivat kärsiä langattoman puhelinlaturin tyynyn ylikuumenemisesta, mikä tarkoittaa, että puhelinta ei voi ladata kuin muutaman minuutin kerrallaan. Polttoainemittarin tiedetään antavan väärää tietoa polttoainetasosta, mutta onneksi tämä ongelma on useimmiten varattu vanhempiin vuosimalleihin 2006-2009, eikä sitä esiinny uusimmissa malleissa.

  Hyundai Elantra Sport Luotettavuus

Hyundai Santa Fe – Varusteisiin liittyvät ongelmat

Santa Fessä voi esiintyä myös pieniä auton varusteisiin liittyviä niksejä. Eräs omistaja totesi, että auton vasen tuulilasi ei ole kovinkaan erityisen tehokas ja heikentää siten yleistä näkyvyyttä sateella. Jotkut sanoivat, että auton ajovalot eivät myöskään ole erityisen hyvin säädetyt, koska niiden tiedetään peittävän maata huonosti.

Lopuksi, luultavasti pahin ongelma, joka Santa Felle voi yleensä sattua, on se, että kattoluukku räjähtää pään yli ilman näkyvää syytä. Hyundai kutsui takaisin useita malleja tämän ongelman vuoksi, mutta näyttää siltä, että monet uudemmat Santa Fe -mallit ovat edelleen kärsinyt tästä ongelmasta.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Santa Fe?

Hyundai Santa Fe on todella suosittu keskikokoinen perhemaasturi monista eri syistä. Se on edullinen, hyvin varustettu, todella turvallinen, suhteellisen mukava, tilava ja luotettava. Se kattaa siis kaikki tärkeimmät seikat, joita nykyajan päivittäinen kuljettaja tarvitsee. Siksi on täysin järkevää harkita Santa Feä seuraavaksi uudeksi autoksesi.

Jos taas tulet luksussegmentistä, huomaat varmasti alhaisemmat käyttökustannukset ja halvemman huollon. Huomaat kuitenkin myös, että Santa Fe ei ole luksusmaasturi.

Onko Hyundai Santa Fe maastoauto?

Kaukana ovat ne ajat, jolloin maasturi oli suunniteltu maastoajoon, sillä useimmat nykyiset maasturit eivät ole sitä. Hyundai Santa Fe on saatavana älykkäällä 4WD-järjestelmällä, mutta se ei ole missään nimessä maasturi. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sitä lievään maastoajoon, kuten lumen, soran tai ruohon ajamiseen, mutta kaikkea muuta ei suositella.

  Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Tämä ei oikeastaan ole yllätys, sillä useimmat Santa Fen ostamisesta kiinnostuneet ihmiset käyttävät sitä yleensä enemmän kaupungissa kuin missään muualla.

Onko Hyundai Santa Fe suurin Hyundai-maasturi?

Hyundai Santa Fe oli aiemmin Hyundain suurin katumaasturi, mutta se kruunu menee nyt Hyundai Palisadelle, joka ei ole vain Hyundain suurin katumaasturi, vaan Hyundain suurin henkilöauto yleensä. Joillakin maailman markkinoilla ei edes saa Palisadea (Euroopassa), jossa Santa Fe on edelleen suurin ja tilavin Hyundai SUV, jonka voi saada.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z