Hyundai Tucson vs. Nissan Rogue – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Kun kyse on kompaktista crossoverista, meillä on todella valinnanvaraa, sillä tässä segmentissä on kymmeniä ja taas kymmeniä malleja, jotka kaikki lupaavat tarjota jotain ainutlaatuista. Hyundai tarjoaa Tucson-crossoveria, kun taas Nissan tarjoaa Roguea. Molemmat näistä olivat aiemmin melko tylsiä ja tylsän näköisiä, mutta nyt ne todella yrittävät viedä asiat seuraavalle tasolle.

Hyundai Tucson vs. Nissan Rogue – kumpi on parempi? Sanoisin, että Hyundai Tucson voittaa hiukan, mutta kaikki riippuu siitä, mitä arvostat enemmän. Moottoreiden osalta nämä kaksi ovat todella samankaltaisia, sillä niiden lähtötason moottorit ovat yksinomaan bensiinikäyttöisiä ja tarjoavat alle 200 hv. Molempiin voi valita hybridivoimansiirron, mikä on kaiken kaikkiaan parempi valinta.

Muotoilu on henkilökohtaisen mieltymyksesi varassa, sillä molemmat katumaasturit näyttävät futuristisilta, varsinkin kun katsot valoja. Rogue on hieman karumpi ja utilitaristisempi vaihtoehto, mikä tarkoittaa, että Tucson on hieman sivistyneempi ja tieliikenteeseen suuntautuneempi. Sisätilojen suunnittelu on myös henkilökohtaisesta mieltymyksestä kiinni, mutta mielestäni Tucson vie voiton.

Hinnoittelukin on todella samankaltainen, mutta Rogue maksaa tuhatta tai kahta vähemmän lähes kaikissa luokissa. Käytännöllisyys on molemmissa erinomaista, sillä niihin mahtuu helposti jopa neljä aikuista sisälle ja paljon lastia taakse.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson alkaa nykypäivänä noin 27 000 dollarista, mikä tarkoittaa, että useimmat suhteellisen hyvin varustellut mallit maksavat todennäköisesti noin 35 000-37 000 dollaria tien päällä. Moottorin osalta voit valita joko pienemmän 1,6 litran 54-sylinterisen, 150 hv:n tehoisen mallin tai korkeamman hintaluokan hybridimallin, joka tarjoaa joko 235 hv tai 265 hv. MPG on 29MPG yhdistetty ja AWD on saatavana lisävarusteena.

  Hyundai Elantra Sport Luotettavuus

Muotoilullisesti Tucson näyttää todella mielenkiintoiselta suhteellisen pyöreän muotoilun ansiosta, mutta siinä on timanttisia suoria muotoilun yksityiskohtia, jotka nostavat autoa. Luultavasti mielenkiintoisimmat muotoilulliset piirteet on varattu auton valoille, sillä sekä ajovalot että takavalot näyttävät todella moderneilta ja aidoilta. Sisätilojen muotoilu on todella hienosti toteutettu suurilla näytöillä ja futuristisilla rihkamoilla, kuten ympäristön valaistuksella.

Luotettavuus on todella hyvä Tucsonissa, kuten useimmissa Hyundain katumaastureissa nykyään. Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä Tucson tarjoaa yhden tämän segmentin suurimmista tavaratiloista. Näkyvyys on todella hyvä, ja Tucsoniin nouseminen ja sieltä poistuminen on helppoa korkeamman ajokorkeuden ansiosta.

Nissan Rogue

Voit säästää muutamia satoja dollareita lähtötason Roguella, sillä sen lähtöhinta on hieman alle 27 000 dollaria, mutta korkeammin varustellut mallit maksavat yleensä 33 000-36 000 dollaria. Tarjolla olevat moottorit ovat hieman tehokkaampia kuin Tucsonissa, sillä lähtötason Rogue tarjoaa 184 hv:n nelisylinterisen bensiinimoottorin. Rogueen ei ole vielä saatavana hybridiä, mikä on varmasti haitta, mutta hybridi on tulossa todennäköisesti ensi vuonna.

Muotoilullisesti Nissan Rogue käyttää hieman karumpaa ja utilitaristisempaa lähestymistapaa, mikä tarkoittaa, että se pystyy kulkemaan maastossa, johon Tucson ei yksinkertaisesti pysty. Myös sisustus on todella hyvin suunniteltu, mutta se ei ole yhtä jännittävä kuin Tucsonissa. Muotoilu on henkilökohtaisesta mieltymyksestä kiinni, ja jotkut pitävät Nissanin tarjonnasta enemmän kuin Tucsonista.

  Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Roguen luotettavuus on erinomainen, sillä useimmat luotettavuustaulukot ja tutkimukset antavat sille 5 tähteä 5:stä. Kuluminen on hieman liioiteltua nykyisen Roguen kohdalla, mutta tämä muuttuu todennäköisesti lähestyvän uudistetun version myötä. Yksi Roguen etu on mahdollisuus valita vakio-Roguen tai Rogue Sportin välillä.

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä vakio-Rogue tarjoaa hieman enemmän istumatilaa kuin Tucson.

Tuomio – Hyundai Tucson on parempi.

Hyundai Tucson vie tämän voiton, koska siihen on saatavana hybridivoimansiirto ja Nissan Rogueen ei. Lisäksi sanoisin, että Tucson näyttää paremmalta sekä sisältä että ulkoa, mutta Nissan Rogue Sport on myös todella hyvännäköinen auto.

Rogue on utilitaristisempi katumaasturi, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa hieman vankemman rakenteen, joka kestää paremmin kolhuja. Hieman suurempi maavara mahdollistaa myös tien epätasaisuuksien ylittämisen helpommin. Toisaalta Tucson on tasaisella asfaltilla paremmin käyttäytyvä katumaasturi, mutta ei kovin paljon.

Sanoisin, että Tucson on nykyaikaisempi, enemmän tekniikkaa sisältävä katumaasturi, kun taas Rogue on klassisempi katumaasturi. Sinänsä ostopäätöksesi perustuu todennäköisesti siihen, missä sinulla on tapana yleensä ajaa ja kumpi näyttää paremmalta.

FAQ-osio

Onko Hyundai Tucson parempi maasturi kuin Nissan Rogue?

Hyundai Tucsonissa on tehtaalta lähtien FWD-järjestelmä, mutta voit valita AWD-mallin, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää lievään tai kohtalaiseen maastokäyttöön. Nissan Rogue on saatavana myös AWD-järjestelmällä, mikä tarkoittaa, että se pystyy samaan. Rogue on kuitenkin hieman järeämpi, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi selviytyä maastossa hieman paremmin.

  Hyundai Azera Luotettavuus

Tämä koskee vain tavallista Nissan Roguea, sillä Nissan Rogue Sport on melko samanlainen kuin Hyundai Tucson.

Onko Hyundai Tucson tehokkaampi kuin Nissan Rogue?

Voit odottaa Tucsonilta noin 29MPG yhdistettyä polttoainetta, kun taas Nissan Rogue pystyy tuottamaan noin 28MPG. Tehokkuusero on selvimmin havaittavissa maantienopeuksissa, joissa Rogue onnistuu päihittämään Tucsonin jopa 4MPG:llä.

Tucsonissa on kuitenkin hybridimoottori, mikä tarkoittaa, että kaupunkiajossa Tucson on paljon parempi. Uskottavien verkkolähteiden mukaan Tucsonin HEV-version pitäisi päästä jopa 40MPG:n yhdistettyyn kulutukseen.

Kuinka paljon Hyundai Tucsonin ja Nissan Roguen leasing maksaa?

Hyundai Tucson maksaa noin 250-260 dollaria kuukaudessa 26 kuukauden ajan, kun taas Nissan Rogue maksaa muutaman kymmenen dollaria enemmän. Kaikki riippuu tarjouksesta, jonka voit saada, mikä tarkoittaa, että nämä ovat siinä suhteessa todella samanlaisia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z