Hyundai Tucson vs Subaru Forester – kumpi on parempi?

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Kompaktin crossoverin maailma on täynnä kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja, ja usein voi olla vaikea päättää, minkä niistä hankkii. Sekä Hyundai Tucson että Subaru Forester ovat tämän segmentin huippua, sillä ne myyvät yleensä todella hyvin useimmilla markkinoilla. Hyundai Tucson vs. Subaru Forester – kumpi on parempi?

Moottorivaihtoehtojen osalta molemmat merkit ovat hyviä, mutta Subaru jää jälkeen joissakin asioissa, jotka aiomme mainita tässä artikkelissa. AWD on vakiovaruste kaikissa Forester-malleissa, mikä on valtava etu Tucsonin vakiovarusteiseen FWD-malliin verrattuna. Muotoilullisesti vertailu ei oikeastaan ole lainkaan järkevää, sillä Tucson vaikuttaa yhtenäisemmältä ja houkuttelevammalta kokemukselta.

Ajokokemus on hyvin erilainen näiden kahden välillä, mutta molemmat tarjoavat sen, mitä päivittäisen kuljettajan on tehtävä parhaiten. Molempien luotettavuus on erinomainen, mutta toinen on silti parempi kuin toinen. Hinnoittelun osalta nämä kaksi ovat todella samanlaisia. Käytännöllisyys on vaihtelevaa, sillä Tucson on parempi tietyillä osa-alueilla, kun taas Forester vie sen toisilla osa-alueilla.

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi ovat todella lähellä toisiaan, mutta antaisin huomattavan edun Tucsonille, koska se kuvaa jotenkin paremmin sitä kuvaa, mitä nykyaikaisen crossover-maasturin pitäisi olla. Jos haluat tietää lisää, lue tämä artikkeli ja ota selvää!

Hyundai Tucson

Noin 27 000 dollarin lähtöhinnallaan Tucson vaikuttaa todella edulliselta katumaasturilta. Hyvin varustellut mallit maksavat todennäköisesti noin 10 000 dollaria tai enemmän, mutta niissä on mukana koko joukko herkkuja. Moottoreita on vain kaksi, bensiinikäyttöinen 1,6 litran nelisylinterinen 150 hv tai hybridiversio, jossa on sama 1,6 litran moottori, mutta 230-265 hv.

  Hyundai Tucson vs. Mazda CX 5 - kumpi on parempi?

FWD on vakiona Tucsonissa, samoin kuin 8-vaihteinen automaattivaihteisto useimmilla markkinoilla ympäri maailmaa. Muotoilussa Tucson teki todella eron tässä segmentissä, sillä se esitteli jotain, mitä emme olleet nähneet aiemmin. Tucsonissa on silmiinpistävän viehättävät korilinjat, erittäin futuristiset valot ja upean näköinen sisätila, joten sen ulkonäköä on todella vaikea moittia sisältä ja ulkoa.

J.D. Power on arvioinut luotettavuuden 88/100, mikä tarkoittaa, että Tucson on tässä suhteessa erinomainen, tarkalleen ottaen lähes luokkansa johtava. Tucson ei yritä olla maastoauto tai urheiluauto, mikä tarkoittaa, että se ajaa turvallisesti, ongelmitta ja todella ennustettavasti. Siinä on lähes kaikki uusin tekniikka, ja monet pitävät sitä ehdottomasti tämän segmentin vertailukohtana.

Käytännöllisyys on erinomainen, sillä se tarjoaa yhden segmentin suurimmista tavaratiloista, ja istuintilat ovat hyvät. Näkyvyys on erinomainen, Tucsonissa on monia perheystävällisiä ominaisuuksia, ja 1,6 litran moottorin kulutus on jopa 29MPG, kun taas hybridimallin kulutus on jopa 40MPG yhdistettynä.

Subaru Forester

Subaru Forester alkaa noin tuhannella dollarilla tai enemmän kuin Tucson, mutta hyvin varustellut mallit ovat edullisempia kuin hyvin varustellut Tucson-mallit. Tähän hintaan voit valita 2,0 litran 4-sylinterisen hybridimallin, jossa on 150 hv ja maksimissaan 35MPG, tai parin 4-sylinterisen Boxer-moottorin, jossa on jopa 254 hv ja 27MPG.

  Hyundai Azera Luotettavuus

Muotoilullisesti Forester ei näytä miltään erikoiselta, sillä se noudattaa Subarun tuttua muotokieltä. Auto ei ole huomiota herättävä, mikä tarkoittaa, että se on suhteellisen konservatiivisesti suunniteltu. Sisätilat ovat hieman rohkeammat, mutta eivät mitään erityisen ylpeää. Forester ajaa todella hyvin vakiona olevan AWD-järjestelmän ja CVT-vaihteiston ansiosta.

Luotettavuusluokitus on 80/100, mikä on hieman Tucsonia jäljessä, mutta silti useimpia autoja edellä. Käytännöllisyys on todella hyvä, sillä Forester on vertailukelpoisella tasolla Tucsonin kanssa. Tavaratila on kuitenkin rajattu 70 kuutiometriin, mikä on vähemmän kuin Tucsonissa.

Forester on paljon parempi auto maastossa, koska siinä on myös käytännöllisempi lähestymistapa. Forester osaa mennä maastoon paljon paremmin kuin Tucson, mikä tekee siitä uskottavan talviauton.

Tuomio – Hyundai Tucson on parempi.

Ensinnäkin Tucsoniin saa hienostuneemmat, ympäristöystävällisemmät ja tehokkaammat moottorit, jotka sopivat tällaisiin autoihin paljon paremmin. Vaikka AWD-järjestelmästä joutuu maksamaan ylimääräistä, Tucson tarjoaa kuitenkin lupaavamman voimansiirron/vetojärjestelmän. Muotoilullisesti Tucson vie voiton helposti, sillä se näyttää todella houkuttelevalta, mikä ei useinkaan päde useimpiin crossovereihin.

Ajokokemus on parempi Foresterissa, sillä se on paljon suorituskykyisempi auto, mutta useimmat ihmiset eivät välitä siitä. Foresterissa on enemmän pääntilaa edessä, mutta vähemmän takana. Jalkatila on Tucsonissa parempi takana, kun taas Forester vie sen paremmalla jalkatilalla edessä.

Luotettavuus on parempi Tucsonissa, tekniikka on parempi Tucsonissa ja perheystävällisyys on myös parempi Tucsonissa. Oli miten oli, Tucson vaikuttaa kokonaisuutena paremmalta autolta.

  Hyundai i30:n yleiset ongelmat

FAQ-osio

Onko Hyundai Tucson turvallisempi kuin Subaru Forester?

Molemmille näille autoille on myönnetty IIHS:n ”Top Safety Pick Plus” -palkinto, koska ne tarjoavat kauttaaltaan erinomaiset passiiviset ja aktiiviset turvajärjestelmät. Jotkin näistä tiedoista viittaavat siihen, että Forester on hieman parempi törmäyssuojauksessa, mutta ei niin paljon, että ero olisi merkittävä.

Onko Hyundai Tucson mukavampi kuin Subaru Forester?

Hyundai Tucson on hieman mukavampi kuin Subaru Forester paremman äänieristyksen ansiosta. Tämä ei tarkoita, etteikö Forester olisi mukava, mutta nämä kaksi eivät todellakaan ole samalla tasolla. Tucson on myös paljon aerodynaamisempi katumaasturi, mikä tarkoittaa, että tiemelu on paljon vähemmän havaittavissa maantienopeuksissa.

Onko Hyundai Tucson parempi maasturi kuin Subaru Forester?

Subaru vie sen, sillä siinä on AWD vakiona, ja Subaru AWD tunnetaan yhtenä, ellei jopa parhaana AWD-järjestelmänä, kun kyse on vetokyvystä. On turvallista sanoa, että kumpaakaan näistä ei ole suunniteltu maastoajoon, mutta jos sinun pitäisi valita, suosittelemme vahvasti Foresteria, koska se on kaiken kaikkiaan kykenevämpi auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z