Hyundai Velosterin yleiset ongelmat

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster on 2-ovinen viistoperäinen urheilukupee, joka on suunniteltu tarjoamaan sinulle kaiken, mitä voit odottaa Hyundailta, mutta pienemmässä muodossa, joka voi olla myös todella hauska ajaa. Veloster julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2011, ja sitä tuotettiin jatkuvasti vuoteen 2022 asti. Velosterin valmistus lopetettiin, koska SUV/Crossover-aika alkoi.

Luotettavuuden osalta Veloster näyttää olevan todella luotettava auto useimpien luotettavuustutkimusten ja -taulukoiden mukaan. Tässä artikkelissa keskustelemme Hyundai Velosterin yleisimmistä ongelmista, jotta voimme tarjota sinulle laajemman käsityksen siitä, mitä Velosterin omistaminen vaatii ja miten siitä kannattaa huolehtia.

Yleisimmät Velosterin ongelmat liittyvät moottoriin, äkilliseen tehon menetykseen, pingin/kolkun ääniin, sähköihin liittyviin ongelmiin ja varusteisiin liittyviin ongelmiin. On syytä mainita, että jotkut näistä voivat todellakin olla todella vakavia ja aiheuttaa runsaasti ongelmia, joiden korjaaminen voi maksaa paljon rahaa.

Kaiken kaikkiaan Veloster on todella hyvä auto, ja sen pitäisi kestää pitkään, mutta se on mahdollista vain, jos pidät siitä asianmukaista huolta. Jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen käytettynä, varmista, että teet ostoa edeltävän tarkastuksen, sillä se säästää paljon vaivaa pitkällä aikavälillä.

Hyundai Veloster – Moottoriongelmat

Velosterin vakavin yleinen moottoriongelma liittyy moottorin yhdystankoon, joka voi pettää ja aiheuttaa todella kalliita korjauslaskuja. Liitäntätangot ovat välttämättömiä moottorin asianmukaisen suorituskyvyn kannalta, sillä ilman niitä moottori ei yksinkertaisesti pysty tuottamaan vääntöä. Tämä tarkoittaa, että niiden on kestettävä kaikki ne voimat, jotka liittyvät mäntien jatkuvaan ylös- ja alasajoon.

  Hyundai Nexo - yleiset ongelmat

On syytä mainita, että useimmat kuljettajat, jotka ajavat Velosteria normaalisti, eivät koe näitä ongelmia, sillä ne on useimmiten varattu niille, jotka nauttivat autojensa työntämisestä. Ottaen huomioon, että Veloster on suorituskykyinen auto ja sitä käytetään vauhdikkaaseen ajamiseen, on hieman sääli, että peltivoima ei kestä siihen liittyviä rasituksia.

Hyundai Veloster – Äkillinen tehon menetys

Vaikuttaa siltä, että Veloster on myös altis äkillisille tehonmenetyksille monenlaisissa tilanteissa. Monet omistajat ovat valittaneet, että autosta katosi kaikki teho ilman näkyvää syytä ja että Hyundai ei ollut lainkaan avulias asian suhteen. Eräs omistaja kertoi, että Hyundai pitää tätä normaalina ja että auto oli vain syttynyt väärin.

Kaiken kukkuraksi tämä ongelma on yleisin pienemmillä kilometreillä ajetuissa autoissa, ja jotkut omistajat sanoivat, että ei ole mitään muuta keinoa korjata tätä ilman koko moottorin vaihtamista, mikä voi maksaa yli 3 500 dollaria ilman työkustannuksia.

Hyundai Veloster – Pinging/kolkkuäänet

Tämän luettelon kolmas ongelma on melko samanlainen kuin edelliset kolmella eri tavalla. Ensinnäkin se liittyy myös auton voimansiirtoon, ja se on yleinen myös autoissa, joissa ei ole vielä kovin paljon kilometrejä ajettu. Kolmanneksi Hyundai myös vaikenee tästä ongelmasta useimmissa tapauksissa, jopa niiden autojen osalta, jotka ovat vielä takuun piirissä.

  Hyundai Veloster N Luotettavuus

Näihin piippaus- ja koputusääniin liittyy yleensä pakoputkesta tuleva musta savu ja mahdollisesti jopa moottorin tarkastusvalo. Eräs omistaja totesi, että Hyundai kertoi hänelle, että uusi vaihteisto oli välttämätön, mutta se ei ratkaissut näitä ongelmia lopullisesti.

Hyundai Veloster – Sähköongelmat

Hyundai-malleissa tiedetään esiintyvän myös erilaisia sähköongelmia, eikä Veloster ole siitä poikkeava. Yleisimmät Hyundai Velosterin sähköongelmat liittyvät auton valaistusjärjestelmään ja Blue Link -tietoviihdejärjestelmään.

Näyttää siltä, että monet ihmiset vihaavat ehdottomasti Hyundain infotainment-järjestelmää ja tapaa, jolla Hyundai vaatii sinua maksamaan lisämaksuja tiettyjen toimintojen avaamiseksi. Järjestelmä on niin huonosti suunniteltu, että sinun on maksettava muutama sata dollaria ja vaihdettava laitteistokomponentti vain avataksesi tietyt toiminnot, ja sinun on tehtävä tämä joka kerta, kun haluat jotain lisää.

Hyundai Veloster – Laitteisto-ongelmat

Velosterissa esiintyy myös varusteisiin liittyviä ongelmia, joista suurin osa liittyy auton sisätilojen verhoilukappaleiden irtoamiseen tai värimuutoksiin. Monissa Hyundai-malleissa kattoluukku on altis räjähtämään, ja tämä johti jopa valtavaan ryhmäkanteeseen Hyundaita vastaan, jossa Hyundai pakotettiin korvaamaan kattoluukun aiheuttamat mahdolliset vahingot.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Veloster?

Jos olet kiinnostunut 2-ovisesta urheilullisesta viistoperästä, joka ei maksa liikaa rahaa, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Velosterin ostamista. Veloster on Hyundai, mikä tarkoittaa, että se toimii koko ajan eikä auto pyydä sinulta mitään sen enempää kuin mikään muukaan Hyundai.

  Hyundai Elantra yleiset ongelmat

Jos kuitenkin olet suorituskykyisten autojen ystävä, on mahdollista, että pidät Velosteria tehottomana. Lisäksi Veloster on Hyundai, mikä tarkoittaa, että se ei ole lainkaan ylellinen. Siinä on kyllä paljon varusteita, mutta lopputulos on, että Veloster on vain taloudellisen tason auto.

Miksi Hyundai lopetti Velosterin tuotannon?

Kun Hyundai Elantra ja Hyundai Kona tulivat markkinoille, Veloster jäi hieman pattitilanteeseen. Myynti ei kasvanut, ja samanlaiset Hyundai-mallit, kuten Kona ja Elantra, olivat tulossa yhä suositummiksi.

Jos tähän yhdistetään se, että katumaasturit ja crossoverit ovat nykyään maailman suosituimpia autoja, on melko selvää, miksi Velosterin oli lähdettävä.

Mitkä autot kilpailevat Hyundai Velosterin kanssa?

Joidenkin omistajien mielestä Veloster on omaa luokkaansa, mutta se kilpailee muiden autojen kanssa. Tunnetuimpia Hyundai Velosterin kilpailijoita ovat Toyota Corolla hatchback, Honda Civic hatchback, Mazda 3 hatchback ja Mini Cooper.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z