Hyundai Veracruzin yleiset ongelmat

Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz on 7-paikkainen suuri katumaasturi/crossover, joka on suunniteltu viemään Hyundai seuraavalle tasolle. Veracruz esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2006, ja sitä valmistettiin jatkuvasti vuoteen 2016 asti, jolloin se korvattiin uudella Hyundain lippulaivamaasturilla, Palisadella.

Luotettavuuden osalta suurilla katumaastureilla on tapana pärjätä huomattavasti huonommin kuin pienemmillä vastineilla, koska ne ovat monimutkaisempia ja niissä on kauttaaltaan enemmän ominaisuuksia. Veracruz onnistuu kuitenkin olemaan todella luotettava katumaasturi, sillä useimmat luotettavuustaulukot ja -tutkimukset antavat sille lähes täydellisen arvosanan, vähintään 4 tähteä viidestä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Veracruzissa ei olisi vikoja, sillä se on nykyään melko mahdotonta. Hyundai Veracruzin yleisimpiä ongelmia ovat muun muassa varusteisiin, sähköihin, moottoriin, vaihteistoon ja happitunnistimeen liittyvät ongelmat.

Hyvä uutinen on, että Hyundai Veracruz ei kärsi liian vakavista ongelmista, mutta näitä ongelmia voi esiintyä suhteellisen usein. Kaiken kaikkiaan Veracruz on kunnollinen käytetty katumaasturi, joka pystyy kuljettamaan paljon tavaraa ja ihmisiä, ja siksi se on edelleen melko suosittu katumaasturi 2. käden markkinoilla.

Hyundai Veracruz – Varustekysymykset

Luultavasti yleisimmät Hyundai Veracruzin ongelmat liittyvät erilaisiin varusteisiin ja sisä-/ulkoverhoiluun. Esimerkiksi kahvan tiedetään monesti putoavan irti, mikä on melko hermoja raastavaa. Muita ongelmia ovat muun muassa avaimenperän kanssa ilmenevät ongelmat, sillä se voi usein epäonnistua ovien lukituksen avaamisessa/lukitsemisessa.

On myös mainittava, että tuulilasinpyyhkimen moottorit voivat pettää, jolloin ne eivät pysty puhdistamaan ikkunoita kunnolla. Jotkut ovat valittaneet sisäverhoilun halkeilusta, mutta tämä johtuu useimmiten huonosta huollosta, varsinkin jos auto jätetään pitkäksi aikaa ulos aurinkoon.

  Hyundai Palisade Luotettavuus

Hyundai Veracruz – Sähköongelmat

Toiseksi yleisin Veracruzia koskeva ongelmaryhmä liittyy erilaisiin sähkökytkimiin ja -ominaisuuksiin, jotka voivat pettää ilman näkyvää syytä. Ensinnäkin monet varoitusvalot syttyvät tunnetusti satunnaisesti, erityisesti ESC- ja ABS-järjestelmiin liittyvät valot. Tämä on huono asia, koska et ole koskaan varma, ovatko ESC ja ABS edes kytketty kunnolla.

Jotkut ovat valittaneet generaattorin hajoamisesta, ja toiset ovat valittaneet ilmastointilaitteesta. Meidän on myös mainittava mahdolliset ongelmat ulkovalaistuksen kanssa, tarkemmin sanottuna takasalamoiden ja takajarruvalon kanssa, jotka voivat usein pettää. Useimmat näistä ongelmista johtuvat laitteisto-ongelmista, mikä tarkoittaa, että niitä ei voida korjata yksinkertaisilla päivityksillä ja nollauksilla.

Hyundai Veracruz – Moottoriongelmat

Hyundai Veracruzin moottori on suhteellisen luotettava, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset eivät kohtaa paljon ongelmia moottorin kanssa. On kuitenkin melko vähän valituksia siitä, että moottori kuluttaa liikaa öljyä tai jopa vuotaa öljyä tiivisteen läpi. Katalysaattori on tunnettu valituksen aihe monissa tätä moottoria käyttävissä autoissa, joten kannattaa kiinnittää huomiota myös katteisiin.

Jos olet kiinnostunut ostamaan Veracruzin käytettynä, sinun pitäisi käydä läpi tiivisteet ja tarkistaa öljyn tiiviste kahdesti, sillä vuodot voivat mahdollisesti vahingoittaa generaattoria, joka puolestaan voi vahingoittaa akkua.

Hyundai Veracruz – Vaihteisto-ongelmat

Hyundai Veracruzin mukana tuleva 6-vaihteinen automaattivaihteisto sopii auton luonteeseen todella hyvin. Toki nykyaikaisessa täysikokoisessa katumaasturissa on enemmän vaihteita, joilla voi pelata, ja se käyttää myös kokonaisuudessaan pehmeämpää vaihteistoa. Kuusivaihteisen automaatin tiedetään kuitenkin vaihtavan niin rajusti, että se voi täräyttää koko auton.

  Hyundai Palisade - yleiset ongelmat

Nämä ovat vuosien varrella aiheuttaneet monia valituksia, joita Hyundai yritti ratkaista lukuisilla ohjelmistopäivityksillä, mutta loppujen lopuksi vaihteisto oli edelleen epätasainen. Kaiken kaikkiaan sinun pitäisi käydä vaihteet läpi muutaman kerran, jotta näet, onko ajamasi Veracruz vain ailahteleva vai onko se jopa kokenut vakavampia vaihteisto-ongelmia.

Hyundai Veracruz – Happianturiongelmat

O2-anturi on elintärkeä osa auton palamisprosessia, mikä tarkoittaa, että sen on toimittava aina oikein tai se aiheuttaa lukuisia ongelmia, kuten tehon puutetta tai polttoainetehokkuuden heikkenemistä. Jos tunnet, että Veracruzisi ei saa tehoa kiihdytettäessä ja jos tähän liittyy moottorin tarkastusvalo, syyllinen on todennäköisesti O2-anturi.
Varmista, että menet Hyundai-jälleenmyyjälle ja vaihdat anturin kokonaan, sillä se on ainoa tapa korjata tämä ongelma.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Veracruz?

Jos tarvitset tilaa jopa seitsemälle henkilölle, mutta et halua käyttää epäilyttäviä summia johonkin upouuteen tai premium-merkillä varustettuun autoon, Veracruz voi olla loistava lisä autotalliisi. Se on suuri katumaasturi, jossa on tarpeeksi tilaa koko perheelle, matkatavaroille ja jopa parille koiralle.

Huomaat kuitenkin heti, että Veracruz on auto menneisyydestä, sillä se ei muistuta millään tavalla uusia Hyundai-malleja. Tämä oli se aikakausi, jolloin Hyundai suunnitteli autoja, jotka eivät jääneet lainkaan mieleen, mikä tarkoittaa, että Veracruz tekee kaiken, mitä haluat, mutta on silti kokonaisuutena melko tylsä.

  Hyundai Genesis yleiset ongelmat

Miksi Hyundai lopetti Veracruzin tuotannon?

Veracruz vaikutti ilmestymisestään lähtien jotenkin epämääräiseltä. Se on suuri, jopa seitsemänpaikkainen katumaasturi, mutta se ei näytä siltä. Riippumatta siitä, mistä kulmasta Veracruzia katsoo, auto ei näytä lainkaan kiinnostavalta, vaan näyttää siltä, että se on suunniteltu tylsäksi.

Kun kuitenkin tarkastellaan kilpailijoita, kaikki muut tämän segmentin katumaasturit ovat isoja, itsevarmoja ja laatikkomaisia, sillä juuri sitä asiakkaat haluavat useimmilla markkinoilla. Siksi Hyundai toi markkinoille Palisaden, joka näyttää todella täysikokoiselta katumaasturilta.

Onko Hyundai Veracruz maastoauto?

Ensinnäkin Veracruz toimitetaan tehtaalta FWD-järjestelmällä, mutta AWD on saatavana lisävarusteena. Missään Veracruz-mallissa ei ole saatavana matalavaihteista vaihteistoa, joka on jokseenkin välttämätön todelliselle maasturille. Siksi Veracruz ei ole todellinen maastoauto, eikä Hyundai ole koskaan tarkoittanut sitä sellaiseksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z