Jaguar XE:n luotettavuus

Jaguar XE on 4-ovinen kompakti edustusauto, jonka tuotanto alkoi vuonna 2015. Jaguarin pienin sedan on täynnä polttoainetehokkaita moottoreita sekä mukavuutta ja hienostuneisuutta. Terävän ulkonäkönsä ja vielä terävämmän käsiteltävyytensä ansiosta XE on voittanut kolme New Car Awards -palkintoa peräkkäin (2015-17) ja se on kruunattu parhaana kompaktina edustusautona kolmena peräkkäisenä vuonna.

Yleiskatsaus

Jaguar Land Roverin uusi nelisylinterinen Ingenium-turbomoottori ilmestyi ensimmäisenä Jaguar XE:ssä. Täysin uusi 2,0-litrainen turboahdettu nelisylinterinen moottori tuottaa vakiona 247 hevosvoimaa. Moottori on varsin tehokas, mikä auttaa nopeuttamaan Jaguar XE:n nopeuden 0-100 km/h vain 5,4 sekunnissa. XE:n huippunopeus on noin 120 mailia tunnissa, mikä ei ole kovinkaan paha, koska kyseessä on sedan, ei urheiluauto.

Luotettavuus

Luotettavuuspisteiden osalta XE suoriutui hyvin alkuvuosinaan. Sähköviat ja rakentamisongelmat ovat kuitenkin vaivanneet alkuvuosien luotettavuutta. PDF-regeneroinnin ongelmat ja käyntihäiriöt vaivaavat myös Ingenium-moottoria. Vuoden 2019 Driver Power -tutkimuksemme mukaan Jaguar XE sijoittui 71:nneksi sadasta autosta, ja sen luotettavuusluokitus oli suhteellisen heikko, eikä se päässyt leikkaamaan vuoden 2020 tutkimustamme.

Turvallisuus

Vaikka XE on epäonnistunut kokonaisluotettavuuspisteissä ja myynnissä, se tarjoaa kuitenkin omistajilleen hyvän turvallisuussuojan. Jaguar XE sai Euro NCAP:lta täydet viisi tähteä, ja sen aikuisten matkustajansuoja oli vaikuttava 92 prosenttia ja jalankulkijoiden suoja 81 prosenttia. Automaattinen hätäjarrutus on myös plussaa turvallisuusominaisuuksien lisäksi.

  Ford Fiesta ST Luotettavuus

Jälleenmyyntiarvo

Jaguarit kuuluvat jatkuvasti alansa parhaiten käsiteltävien autojen joukkoon, ja tämän vuoden Jaguar on erinomainen auto, jota on vaikea voittaa. Jaguar XE:n jälleenmyyntiarvo on 17 735 dollaria viiden vuoden poiston jälkeen ja 61 %:n poisto viiden vuoden jälkeen.

Huolto ja korjaus

Kymmenen ensimmäisen käyttövuotensa aikana Jaguar XE:n huolto- ja korjauskustannukset ovat noin 11 824 dollaria vuodessa. Nämä kustannukset ylittävät luksusluokan sedanien keskimääräiset huolto- ja korjauskustannukset 120 dollarilla. Mahdollisuus, että tänä aikana tarvitaan suuri korjaus, on myös 35,67 %.

FAQ

Onko Jaguar XE etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Jaguar XE on nelivetoinen auto.

Kuinka monta istuinta Jaguar XE:ssä on?

Jaguar XE on 5-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Kompaktit autot

Kuinka paljon hevosvoimia Jaguar XE:ssä on ja onko siinä turbo?

Jaguar XE:ssä on 247 hevosvoimaa ja 269 lb-ft vääntöä. Moottori on Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4, jonka iskutilavuus on 2,0 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Kuinka suuri on Jaguar XE:n tavaratila?

12,1 kuutiometriä ( 0,343 m3 ).

Minkälaiset pyörät siinä on?

Jaguar XE:ssä on 18 X 7,5 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 18 X 7,5 tuuman alumiiniset takavanteet.

Mikä Jaguar XE:ssä menee vikaan?

Muutamia takaisinkutsuja on tehty polttoainevuodoista. Toinen takaisinkutsu koskee 1. syyskuuta 2016 ja 17. elokuuta 2017 välisenä aikana valmistettuja bensiinimalleja, joissa polttoainesäiliön vuoto voi aiheuttaa vaurioita. Kolmas ja viimeinen takaisinkutsu koskee polttoainejäähdyttimen vuotoa varhaisissa diesel-XE-malleissa, jotka on valmistettu 30. kesäkuuta 2016 asti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z