Jeep Cherokee yleiset ongelmat

Jeep Cherokee Ongelmat

Jeep Cherokee on yksi suosituimmista kompakteista maastureista maastopalveluissa. Sitä paitsi se on hyvin rakennettu ja sillä on poikkeuksellinen vetokyky sekä suuri kuormatila. Kuten useimmissa Jeepissä, myös Cherokeessa on kuitenkin useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Jeep Cherokeen yleiset ongelmat?

Jeep Cherokeen yleisiä ongelmia ovat moottorin syttymishäiriöt, moottorin sammuminen, vaihteisto-ongelmat, jousitusongelmat, moottorin öljyvuodot, sähköisen nostoluukun toimintahäiriöt ja vääntyneet etujarrupyörät. Muita ongelmia ovat muun muassa viivästyneet vaihteenvaihdot, takaiskuhälyttimien toimintahäiriöt ja ongelmat taittuvien peilien kanssa.

Vaikka Jeep Cherokee sisältää useita ongelmia, suurin osa niistä on helppo ja halpa korjata, toisin kuin useimmat sen kilpailijat. Lisäksi BMW palautti ja korjasi joitakin mallivuosia, joissa oli tiettyjä ongelmia.

Mitkä ovat Jeep Cherokeen yleiset ongelmat?

Moottorin sammuminen

Yksi Jeep Cherokeen yleisimmistä ongelmista on moottorin sammuminen. Tämä ongelma on yleinen Jeep Cherokee -mallivuodessa 2019. Suurin syyllinen tähän on viallinen 9-vaihteinen vaihteisto. Käyttäjä voi alkaa kokea kovia vaihteita, laahaamista ja johdinsarjavikoja, jotka saavat moottorin sammumaan.

Huomaa, että tätä ongelmaa alkaa esiintyä vuoden 2019 Jeep Cherokee -mallissa, jonka mittaristossa on yli 7 300 kilometriä.

Moottori syttyy väärin

Toinen yleinen ongelma, josta Jeep Cherokee -käyttäjien tulisi olla huolissaan, on moottorin virhetulitus. Tämä johtuu yleensä huonoista sytytystulpista. Jos siis havaitset, että moottori käy tyhjäkäynnillä huonosti ja epäsäännöllisesti väärin, sytytystulppa voi olla ongelmana. Varmista, että se vaihdetaan ongelman korjaamiseksi.

Moottorin öljyvuodot

Kun Jeep Cherokee -mallia on käytetty jonkin aikaa, öljynsuodatin kuluu loppuun ja aiheuttaa moottoriöljyvuotoja. Myös jos öljynsuodatin tai öljyn tyhjennystulppa heikkenee tai vaurioituu, öljy vuotaa. Näin ollen Jeep Cherokeen öljynsuodatin on vaihdettava 7 500 kilometrin välein öljyvuotojen välttämiseksi.

  Jeep Wrangler luotettavuus

Jousitusongelmat

Jos sinulla on vuoden 2004 Jeep Cherokee, on mahdollista, että autossasi on tai on ollut tämä ongelma. Jos jousituksesta alkaa kuulua kolahtelevaa ääntä, kun ajat mutkassa, pallonivelissäsi on suurella todennäköisyydellä ongelmia. Huomaa, että Jeep julkaisi takaisinkutsun, ja sen pitäisi korjata tämä ongelma ilmaiseksi.

Vaihteisto-ongelmat

Vaihteisto-ongelmat ovat hyvin yleisiä Jeep Cherokeen viidennessä sukupolvessa. Nämä ongelmat ovat yleisempiä vuosina 2014-2015 valmistetuissa Cherokeissa. Joitakin koettuja ongelmia ovat huono kaasun vaste, jumissa olevat vaihteet ja karkea tyhjäkäynti. Toisissa malleissa esiintyy epätasaista käyttäytymistä ja alennusvaihteita.

Näiden ongelmien lisäksi jotkut käyttäjät ovat raportoineet vaihteiston täydellisestä rikkoutumisesta 70 000 kilometrin ajomatkan jälkeen.

Toimintahäiriöinen sähköinen nostoluukku

Tämä ongelma on yleinen vuoden 2014 Jeep Cherokee -mallissa. Sähköinen nostoluukku ei toimi kunnolla ja aiheuttaa epätavallista melua. Lisäksi toimintahäiriöinen nostoluukku voi aiheuttaa myös salvan pettämisen. Varmista, että nostoluukku vaihdetaan.

Toimintahäiriöinen vara-anturin hälytys

Tämä ongelma on yleinen vuoden 2015 Jeep Cherokee -mallissa. Useat käyttäjät ovat valittaneet, että varmistusanturin hälytys piippaa eikä lopeta, ennen kuin auto on sammutettu joksikin aikaa. Tämä on yleinen ongelma kaikissa Jeep-malleissa.

Vääntyneet etujarrupyörät

Jos olet ostamassa vanhaa Jeep Cherokee -mallia, kannattaa tarkistaa sen etujarrupyörät. Noin vuonna 2001 valmistetuissa Jeep Cherokeissa on yleensä tämä ongelma. Nämä mallit kärsivät yleensä liiallisesta tärinästä jarrutettaessa. Vaihda etujarrupyörät ongelman lievittämiseksi.

  Jeep Patriot Luotettavuus

Taittuvien peilien ongelmat

Tämä on toinen ongelma, joka on yleinen useimmissa Jeep-malleissa. Jos siis yrität taittaa Jeep Cherokee -mallisi peilejä ja huomaat, että ne eivät taitu, ratkaisu on vaihtaa koko ulkopeiliyksikkö.

FAQ

Onko Jeep Cherokee luotettava auto?

Valitettavasti Jeep Cherokee kuuluu vähiten luotettaviin kompakteihin katumaastureihin. Yllättäen tämä auto on kuitenkin halvempi huoltaa kuin useimmat kilpailijansa. Consumer Reportsin mukaan Jeep Cherokee on markkinoiden vähiten luotettavien crossoverien joukossa. CR arvioi Jeep Cherokeen keskimääräistä huonommaksi, kun taas J.D. Power arvioi sen hieman keskimääräistä paremmaksi.

Jos kuitenkin haluat luotettavamman Jeep Cherokee -mallin, kannattaa harkita vuoden 2018 mallin hankkimista. Tästä mallista raportoidaan vähemmän ongelmia kuin muista vuosimalleista.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Jeep Cherokee alkaa kärsiä ongelmista?

Vaikka Jeeppejä ei pidetä kovin luotettavina, Jeep Cherokee on erittäin luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että hyvin huolletussa Jeep Cherokee -autossa voi alkaa esiintyä ongelmia, kun se on ajanut yli 100 000 kilometriä. Sen lisäksi siinä voi alkaa olla vakavia ongelmia 200 000 mailin jälkeen.

Onko Jeep Cherokee kallis huoltaa?

Ei, Jeep Cherokee on halpa ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että sen vuosittainen ylläpito maksaa noin 520 dollaria, kun taas crossover-maasturin keskimääräiset ylläpitokustannukset ovat noin 521 dollaria. Toisaalta kaikkien autojen keskimääräiset ylläpitokustannukset ovat noin 652 dollaria. Näin ollen Jeep Cherokee on paljon halvempi ylläpitää kuin muut maastoautot.

  Jeep Gladiator Luotettavuus

Minkä vuosimallin Jeep Cherokee -mallissa on paljon ongelmia?

Huonoin vuosimalli Jeep Cherokee, jota kaikkien tulisi välttää, on vuoden 2014 Jeep Cherokee. Tässä autossa ei ollut ainoastaan takaisinkutsuja, vaan siinä oli myös useita ongelmia, joista käyttäjät valittavat vielä tänäkin päivänä. Joitakin yleisiä ongelmia, joita vuoden 2014 Jeep Cherokee kohtaa, ovat muun muassa vaihteisto-ongelmat, moottorin sammuminen ja odottamattomat vaihteenvaihdot.

Kuinka kauan Jeep Cherokee kestää?

Jos Jeep Cherokee on hyvin huollettu, se kestää yli 200 000 kilometriä eli yli 15 vuotta. Jos tätä crossover-maasturia ei kuitenkaan huolleta hyvin, se ei välttämättä selviä yli 150 000 mailia. Tämä johtuu siitä, että Jeeppejä käytetään enimmäkseen maastossa, joten huoltoa tarvitaan enemmän kuin tavallista sedania, jota ei käytetä maastossa.

Loppupäätelmät

Ennen kuin investoit uuteen tai käytettyyn Jeep Cherokee -autoon, on tärkeää tietää joitakin asioita, joita saatat kohdata matkan varrella, jotta voit huoltaa Jeepiäsi asianmukaisesti. Vaikka Jeep Cherokeessa on useita ongelmia, pätevä mekaanikko voi korjata useimmat näistä ongelmista.

Lisäksi Jeep Cherokeen korjaaminen on paljon halvempaa kuin Volvo XC60:n tai Range Rover Evoquen tai jopa Volkswagen Tiguanin korjaaminen. Kaiken kaikkiaan Jeep Cherokee on mukava crossover, jolla on erinomaiset maasto-ominaisuudet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z