Jeep Compass ei käynnisty – syyt ja korjaaminen

Jeep Compass

Jeep Compass on yksi markkinoiden luotettavimmista Jeeppeistä. Mutta kuten useimmissa autoissa, myös siinä ilmenee useita ongelmia, kun siihen on kertynyt useita kilometrejä. Yksi ongelmista, joita Jeep Compassin omistajat saattavat kokea, on auton käynnistymättömyys. Tarkastelemme siis, mikä aiheuttaa sen, että Jeep Compass ei käynnisty ja miten se korjataan.

Yleisiä syitä siihen, miksi Jeep Compass ei käynnisty, ovat tyhjä akku, huono vaihtovirtageneraattori, vikaantunut käynnistin, tukkeutunut polttoainesuodatin, palanut sulake, tyhjä bensatankki, kuluneet sytytystulpat, rikki mennyt käynnistin, vika sähköjärjestelmässä ja korroosio akun navoissa.

Miksi Jeep Compassini ei käynnisty? Miten korjaan ongelman?

Kuollut akku

Yleisin syyllinen siihen, että Jeep Compass ei käynnisty, on tyhjä akku. Jos autosi on ollut jonkin aikaa tyhjäkäynnillä tai jos yö on ollut erittäin kylmä eikä auto käynnisty, on erittäin todennäköistä, että akku on heikko tai tyhjä.

Voit korjata tämän käynnistämällä autosi käynnistysstartilla. Etsi toinen auto, jossa on toimiva akku ja käynnistyskaapelit. Kytke sitten käynnistyskaapelit molempien autojen akkuihin. Voit nyt käynnistää auton. Jos se ei käynnisty, sinun on ehkä vaihdettava akku.

Huono vaihtovirtageneraattori

Vaihtovirtageneraattorin tehtävänä on syöttää virtaa akkuun ja käynnistää moottori. Muutaman vuoden käytön jälkeen vaihtovirtageneraattori voi kuitenkin vioittua, eikä se pysty toimittamaan virtaa akulle ja moottorille. Toisin kuin tyhjä tai heikko akku, vaihtovirtageneraattori on vaihdettava ongelman korjaamiseksi.

  Samanlaisia autoja kuin Jeep Wrangler

Vikaantunut käynnistin

Kuolleen akun ja viallisen akun lisäksi myös vikaantunut käynnistin voi aiheuttaa käynnistysongelmia Jeep Compassissa. Käynnistinmoottori saa sähköisen signaalin moottorin käynnistämiseksi. Näin ollen, jos se on viallinen, moottori ei käynnisty.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen käynnistin. Huomaa, että käynnistin on hieman monimutkainen korjata, joten saatat tarvita ammattilaisen apua.

Tukkeutunut polttoainesuodatin

Polttoainesuodattimen tehtävänä on seuloa polttoaineesta epäpuhtaudet, kuten lika, pöly, roskat ja ruostehiukkaset. Jos polttoainesuodatin on tukossa, moottori ei käynnisty. Tämä johtuu siitä, että epäpuhtaudet estävät polttoaineen virtauksen moottoriin. Voit korjata tämän poistamalla polttoainesuodattimen tukkeutumisen tai vaihtamalla sen, jos se on vanha tai kulunut.

Rikkinäinen käynnistin

Käynnistin auttaa moottoria käynnistymään. Jos se siis on rikki, Jeep Compass ei käynnisty. Huomaa, että käynnistimien käyttöikä on 100 000-150 000 kilometriä. Jos siis Jeep Compassisi on tällä aikavälillä, paras ratkaisu on vaihtaa kulunut tai rikkinäinen käynnistin.

Akun napojen korroosio

Toinen huomiotta jäänyt ongelma, joka aiheuttaa sen, että Jeep Compass ei käynnisty, on akun napojen korroosio. Jos auton akun koskettimissa on korroosiota, kontakti katkeaa ja virran kulku vähenee. Tämän seurauksena moottori ei käynnisty.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on puhdistettava ruostuneet akun navat ja kytkettävä akku uudelleen.

Puhjennut sulake

Sulake on tarkoitettu suojaamaan ajoneuvojen sähköjohtoja. Jos sulake siis palaa, sähkövirta ei kulje, mikä suojaa autoa käynnistymiseltä. Sinun kannattaa kuitenkin antaa ammattilaisen tarkistaa tämä asia, sillä se on hyvin herkkä. Jos sulake on palanut, sinun on vaihdettava se ongelman korjaamiseksi.

  Jeep Liberty Luotettavuus

Sähköjärjestelmän vika

Myös vika sähköjärjestelmässä voi aiheuttaa sen, että autosi ei käynnisty. Jos esimerkiksi maakaapelissa on vikaa, autosi ei välttämättä käynnisty. Tämä kaapeli yhdistää auton akun miinusnavan auton runkoon.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava vaurioituneet kaapelit tai muut sähköjärjestelmän johdot.

Tyhjä kaasusäiliö

Jeep Compass -autosi voi myös epäonnistua käynnistymisessä, jos polttoaine loppuu. Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa polttoainetaso aina ennen kotiin tai työpaikalle lähtöä. Jos asia on näin, sinun on täytettävä polttoainesäiliö, jotta autosi käynnistyy uudelleen.

Kuluneet sytytystulpat

Sytytystulpat sytyttävät palamisen auton käynnistämiseksi. Ne eivät kuitenkaan ole kovin kestäviä, sillä ne on yleensä vaihdettava 30 000-40 000 kilometrin välein. Jos autosi on ajanut yli 50 000 kilometriä etkä ole vaihtanut sytytystulppia, ne saattavat olla käynnistysongelmien syy.

Ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava kuluneet sytytystulpat.

FAQ

Onko Jeep Compass luotettava?

Verrattuna muihin kompakteihin Jeep-malleihin, kyllä Jeep Compass on luotettava. Mutta verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa Jeep Compass ei ole kovin luotettava. Kaiken kaikkiaan Jeep Compass on luokiteltu hieman keskimääräistä paremmaksi useimmissa luotettavuuslaitoksissa. Esimerkiksi J.D. Power antoi sille hieman luotettavuutta paremman arvosanan 81 pistettä 100:sta, mikä on melko hyvä.

Onko Jeep Compassin korjaaminen kallista?

Kyllä, Jeep Compassin korjaaminen on huomattavasti kalliimpaa verrattuna muihin kompakteihin crossover-maastureihin. Keskimäärin Jeep Compassin omistajalle auton huoltaminen maksaa vuosittain noin 526 dollaria. Päinvastoin, useimmat kompaktit katumaasturit maksavat noin 521 dollaria vuodessa.

  Kaikki vuoden 2023 Jeep Avengerista

Miksi Jeep Compassini ei käynnisty uudella akulla?

Jos olet vaihtanut Jeep Compassisi vanhan tai vaurioituneen akun uuteen, auton pitäisi toimia moitteettomasti. Jos se ei toimi, sinun kannattaa tarkastaa akkukaapelit, sillä ne saattavat olla löysät. Muita asioita, jotka sinun kannattaa tarkistaa, ovat johdotukset akusta käynnistimeen, käynnistin- ja tyhjäkäyntikytkin sekä avaimenperä.

Johtopäätös

Jos Jeep Compass -autosi käynnistysvaikeudet johtuvat jostakin edellä käsitellyistä ongelmista. Varmista, että käyt ammattitaitoisen mekaanikon tai teknikon luona diagnosoimassa auton ja paikallistamassa todellisen ongelman. Kuitenkin asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla useimmat edellä mainituista ongelmista voidaan välttää.

Kaiken kaikkiaan Jeep Compass on poikkeuksellinen kompakti crossover-maasturi. Se on myös tyylikäs, helppohoitoinen, polttoainetehokas ja loistava maasturi. Oikein huollettuna tämä auto voi kestää yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z