Jeep Grand Cherokee ongelmat

Jeep Grand Cherokee ongelmat

Ennen kuin Jeep toi markkinoille neljännen sukupolven Jeep Grand Cherokee -mallin, joka on voimassa vuodesta 2011 vuoteen 2020, Jeep Grand Cherokee oli yksi luotettavimmista Jeep-malleista. Nykyään se on yksi epäluotettavimmista Jeep-malleista, sillä neljännen sukupolven mallissa on paljon ongelmia. Mitkä ovat kuitenkin joitakin Jeep Grand Cherokeen yleisimpiä ongelmia?

Jeep Grand Cherokee -mallissa on useita ongelmia, kuten TIPM-vika, sähköongelmat, sytytyskytkimen toimintahäiriö, venttiilin varren korroosio, epämääräinen elektroninen vaihtaminen, kojelaudan nahkaverhoilun rypistyminen ja ikkunan säätimen vika. Huomaa, että näitä ongelmia esiintyy eri mallivuosina ja eri kilometreillä.

Useimpien näiden haasteiden välttämiseksi tarvitaan paljon asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Lisäksi käyttäjien tulisi noudattaa Jeepin määräaikaishuoltoja.

Mitkä ovat Jeep Grand Cherokeen yleiset ongelmat?

Sähköongelmat

Suurin osa Jeep Grand Cherokeen ongelmista liittyy sähköongelmiin. Sähköiset osat, kuten TIPM, sytytyskytkin ja turvajärjestelmä, voivat vioittua, jolloin autossa on ongelmia. Jos autossa ei esimerkiksi ole virtaa, se voi johtua sytytys- tai turvajärjestelmän ongelmasta.

Lisäksi 2018 Jeep Grand Cherokee -mallissa on yleensä vialliset jännitteensäätimet. Tämä ongelma pakotti Jeepin antamaan takaisinkutsun yli 12 000 yksikölle. Hyvä uutinen on, että useimmat Jeep Grand Cherokeen sähköongelmat voidaan korjata.

TIPM-vika

Tämä on Jeep Grand Cherokeen yleisin ongelma. Se on yleinen mallivuonna 2011. Jos autosi moottori ei käynnisty tai sillä on käynnistymisvaikeuksia, suurin syyllinen tässä on viallinen TIPM. Lisäksi tämä ongelma ilmenee yleensä, kun ajettu kilometri on yli 51 000 kilometriä.

  Onko Jeep Wrangler hyvä auto?

Nahkainen kojelauta rypistyy tai kuplii.

Toinen yleinen Jeep Grand Cherokeen ongelma on kulunut nahkainen kojelauta, jossa on ryppyjä tai kuplia. Vaikka tämä ei olekaan vakava ongelma, joka vaikuttaa auton suorituskykyyn, se saa auton näyttämään rumalta. Tämä ongelma on yleinen myös vuoden 2011 Grand Cherokee -mallissa, ja se ilmenee, kun autolla on ajettu yli 60 000 kilometriä.

Epätasainen elektroninen vaihtaminen

Jeep joutui kutsumaan takaisin yli 32 000 autoa tämän ongelman vuoksi. Tämä ongelma johtuu viallisesta jarruvaihteiston vaihteensiirtolukituksen solenoidista, joka sai auton juuttumaan ”parkkiin” tai ”neutraaliin” vaihteiden vaihtamisesta huolimatta. Jeep kuitenkin havaitsi perimmäisen syyn, ja ongelma saatiin korjattua.
Perimmäinen syy oli vaihteenvaihtajan virheellinen rakenne, jonka vuoksi kuljettajan oli vaikea varmistaa, että auto oli laitettu pysäköintiasentoon.

Sytytyskytkimen toimintahäiriö

Huono sytytyskytkin voi aiheuttaa sen, että turvatyynyt, jarrutehostin ja ohjaustehostin eivät toimi tarkoitetulla tavalla. Useimmissa vuosina 2005-2007 valmistetuissa Jeep Grand Cherokee -malleissa oli tämä ongelma. Tämän seurauksena ne kutsuttiin takaisin ja ongelma korjattiin.

Jeep havaitsi, että virta-avain vaihtui off- tai lisävarusteasentoon pienimmästäkin kosketuksesta kuljettajan polveen auton ollessa käynnissä.

Ikkunan säätimen vika

Jos ikkunan säädin vikaantuu, sähköiset ikkunat muuttuvat käyttökelvottomiksi. Monet Jeep Grand Cherokeen omistajat ovat valittaneet tästä ongelmasta aiemmin. Jos ikkunan säädin on viallinen, se on vaihdettava, jotta sähköiset ikkunat voivat toimia kunnolla.

  Jeep Patriot Luotettavuus

Viallinen vaihtovirtageneraattori

Tämä ongelma on yleinen vuosien 2012-2014 Jeep Grand Cherokee -malleissa. Havaittiin, että joissakin autoissa oli viallinen vaihtovirtageneraattori, joka saattoi syttyä palamaan auton ollessa käynnissä. Joitakin käyttäjien havaitsemia merkkejä olivat vinkuvat äänet, palaneen haju ja savu. Vaihda yksinkertaisesti viallinen vaihtovirtageneraattori.

FAQ

Onko Jeep Grand Cherokee paljon ongelmia?

Ennen neljännen sukupolven Jeep Grand Cherokeen käyttöönottoa tällä autolla oli muutamia ongelmia. Mutta sen käyttöönoton jälkeen tämä auto ilmoitti useista ongelmista, kuten usein esiintyvistä moottorin käynnistysongelmista, kojelaudan verhoiluun kehittyvistä ryppyistä ja paljon muusta.

Jos siis haluat luotettavan Jeep Grand Cherokee -mallin, kannattaa harkita minkä tahansa muun sukupolven kuin neljännen sukupolven valitsemista. Luotettavin Jeep Grand Cherokeen sukupolvi on kolmas sukupolvi. Siinä on erittäin luotettavia autoja, joissa on vähemmän ongelmia.

Minkä vuosimallin Jeep Grand Cherokee -mallissa on paljon ongelmia?

Jeep Grand Cherokee vuosimallia 2011 on mallivuosi, jossa on paljon ongelmia. Käyttäjät ovat raportoineet yli 740 valitusta, mikä on eniten Jeep Grand Cherokee -mallivuosista. Joitakin tämän auton yleisimpiä ongelmia ovat TIPM-vika, sytytyskytkimen toimintahäiriö ja kojelaudan nahkaverhoilun ryppyisyys.

Milloin Jeep Grand Cherokeen ongelmat alkavat?

Se riippuu siitä, miten hyvin huollat autoasi. Jos huollat autoasi säännöllisesti, sinulla ei pitäisi olla vakavia ongelmia ennen kuin yli 150 000 kilometriä. Mutta jos et huolla Jeep Grand Cherokee -autoa kunnolla, ongelmia voi alkaa esiintyä, kun autolla on ajettu yli 80 000 mailia.

  Jeep Commander yleiset ongelmat

Kuinka kauan Jeep Grand Cherokee kestää?

Jeep Grand Cherokee on yksi markkinoiden kestävimmistä maastureista. Jos tätä autoa huolletaan asianmukaisesti, se voi kestää yli 200 000 mailia eli 20 vuotta. Keskimäärin Jeep Grand Cherokee kestää 150 000-250 000 mailia.

Onko Jeep Grand Cherokeen huolto kallista?

Vaikka useimmat Jeep-mallit ovat halpoja ylläpitää, Jeep Grand Cherokee on hieman kallis ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että sen keskimääräiset ylläpitokustannukset ovat noin 660 dollaria, kun taas maasturin keskimääräiset ylläpitokustannukset ovat noin 575 dollaria.

Kun kuitenkin verrataan Jeep Grand Cherokeen ylläpitokustannuksia muihin luokkansa keskikokoisiin luksusmaastureihin, huomaat, että se on melko edullinen ylläpitää.

Loppupäätelmät

Nyt kun tiedät joitakin ongelmia, joita kohtaat Jeep Grand Cherokeen omistamisen aikana, on tärkeää huolehtia autostasi, jotta voit välttää useimmat niistä. Jos harkitset käytetyn auton hankkimista, pysy kaukana vuoden 2011 Jeep Grand Cherokeesta. Toisaalta luotettavin käytetty vuosimalli on 2010 Grand Cherokee.

Yleisesti ottaen Jeep Grand Cherokee on tehokas, tehokas, ylellinen, mukava ja tyylikäs keskikokoinen katumaasturi. Mutta jos haluat sen kestävän pitkään, tarvitaan asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Myös hyvien ajotapojen noudattaminen on avainasemassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z