Jeep Renegade ei käynnisty – syyt ja korjaaminen

Jeep Renegade ongelmat

Jeep Renegade on yksi markkinoiden hienoimmista pienikokoisista crossover-maastureista. Pienestä koostaan huolimatta tämä auto soveltuu erinomaisesti myös maastoajoon. Voi kuitenkin olla turhauttavaa huomata, että Jeep Renegade ei käynnisty yhden tai kahden ongelman vuoksi. Seuraavassa on lueteltu joitakin yleisiä ongelmia, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Renegade ei käynnisty, ja miten ne korjataan.

Joitakin ongelmia, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Renegade ei käynnisty, ovat tyhjä akku, tukkeutunut polttoainesuodatin, vikaantunut käynnistin, viallinen sähköjärjestelmä, palanut sulake, huonot sytytystulpat, tyhjä polttoainesäiliö, polttoainepumpun toimintahäiriö, huono vaihtovirtageneraattori ja korroosio akussa.

Lue myös näistä Jeep Renegade -ongelmista.

Miksi Jeep Renegade ei käynnisty? Miten korjaan ongelman?

Kuollut akku

Kuollut akku on ensimmäinen osa, joka kannattaa tarkastaa, jos Jeep Renegade ei käynnisty. Jos akku on tyhjä tai heikko, se ei anna sähköenergiaa auton kaikkiin osiin. Siksi akku on tarkistettava ennen minkään muun osan tarkistamista.

Tämä ongelma voidaan korjata käynnistämällä auto startilla. Jos käynnistys ei onnistu, se tarkoittaa, että akku on tyhjä ja se on vaihdettava uuteen. Auton akku on syytä vaihtaa kolmen vuoden välein.

Käynnistinmoottori ei toimi

Käynnistysmoottori kääntää moottorin käyntiin sytytyksen aikana ja mahdollistaa auton käynnistymisen. Jos käynnistinmoottori on siis huono tai vikaantuu, auto ei käynnisty. Yksi yleinen merkki huonosta käynnistimestä on naksahtava ääni. Tämä ongelma voidaan korjata vaihtamalla huono käynnistinmoottori hyvään.

  2022 Mercedes G Wagon vs. Jeep Wrangler

Huono generaattori

Vaihtovirtageneraattori toimii käsi kädessä akun kanssa. Vaihtovirtageneraattori vastaa akun lataamisesta ja pitää auton sähköjärjestelmän käynnissä auton käynnistyksen jälkeen. Jos siis vaihtovirtageneraattori on huono tai viallinen, auto ei käynnisty. Kuten huono käynnistinmoottori, myös huono vaihtovirtageneraattori on vaihdettava ongelman korjaamiseksi.

Yksi yleisimmistä huonon vaihtovirtageneraattorin merkeistä on muriseva tai vinkuva ääni.

Korroosio akussa

Akun koskettimien korroosio pysäyttää virran kulun. Tämän seurauksena yrität käynnistää autosi, mutta se ei käynnisty. Jos virta ei kulje, moottori ei saa virtaa. Korjataksesi tämän ongelman, sinun on päästävä eroon kosketinten korroosiosta ja kytkettävä akku uudelleen.

Tyhjennä polttoainesäiliö

Se, että autossasi on aina oikeat nesteet, on erittäin tärkeää autosi sujuvan toiminnan kannalta. Sillä ei ole väliä, onko kyseessä moottoriöljy, vaihteistoneste vai jopa polttoaine. Jos autostasi loppuu polttoaine, se ei käynnisty. On tärkeää tarkistaa autosi polttoainetaso ennen auton käynnistämistä tai liikkeelle lähtöä.
Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on tankattava autosi.

Tukkeutunut polttoainesuodatin

Jos polttoaine ei pääse Jeep Renegade -autosi moottoriin, auton on vaikea polttaa sitä. Tämän seurauksena auto ei käynnisty. Tämä johtuu yleensä tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta. Varhaisia merkkejä tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta ovat huono bensan kulutus ja käynnistymisvaikeudet.

Tämä ongelma voidaan korjata poistamalla polttoainesuodattimen tukkeutuminen. Lisäksi on elintärkeää huoltaa auto, jotta vältytään tällaisilta ongelmilta.

Palanut sulake

Auton sulakkeilla on tärkeä rooli autosi sähköjohtojen suojaamisessa ylivirralta ja oikosululta. Jos sulake on palanut tai sulakkeet ovat vaurioituneet, auto ei käynnisty. Tämä johtuu siitä, että virta ei pääse käynnistinreleeseen.

  Jeep Wrangler ongelmat

Tämän ongelman korjaamiseksi pyydät ammattitaitoista mekaanikkoa tarkastamaan auton ja selvittämään, onko sulake palanut tai ovatko sulakelenkit vaurioituneet. Jos sulake on palanut, se on vaihdettava. Mutta jos linkit ovat vaurioituneet, ne voidaan korjata.

Polttoainepumpun vika

Polttoainepumppu siirtää nestettä polttoainesäiliöstä polttomoottorin kaasuttimeen tai polttoainesuuttimeen. Jos polttoainepumppu vikaantuu, huomaat merkkejä, kuten tehon menetys kiihdytettäessä, auto räiskyy suurilla nopeuksilla ja moottori ei käynnisty. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huono polttoainepumppu.

Huonot sytytystulpat

Sytytystulpat tuottavat kipinän, joka sytyttää ilma-polttoaineseoksen ja muodostaa räjähdyksen, jonka avulla moottori tuottaa tehoa. Jos sytytystulpat ovat siis huonot, autosi käynnistyminen on vaikeaa. Ainoa tapa korjata tämä ongelma on vaihtaa huonot sytytystulpat hyviin.

Viallinen sähköjärjestelmä

Viallinen sähköjärjestelmä, kuten löysät tai vaurioituneet kaapelit, voi estää autosi käynnistymisen. Jos siis olet tarkistanut kaikki edellä mainitut osat, mutta autosi ei käynnisty, sinun on tarkistettava autosi sähköjärjestelmä ja korjattava rikkinäiset tai vaurioituneet johdot ja liitännät. Näin vältät ongelman.

FAQ

Onko Jeep Renegade luotettava?

Ei, Jeep Renegade kuuluu vähiten luotettaviin Jeep-malleihin. Tämä johtuu siitä, että tässä autossa on paljon ongelmia. Siksi tämän auton omistaja viettää hieman enemmän aikaa korjaamolla kuin useimmat kilpailevien autojen omistajat. Siitä huolimatta jotkin Jeep Renegade -mallivuodet ovat luotettavampia kuin toiset. Ota tämä aina huomioon, kun valitset käytettyä Jeep Renegadea.

  Onko Jeep Gladiator hyvä auto?

Onko Jeep Renegaden korjaaminen kallista?

Kyllä, Jeep Renegaden huoltaminen on huomattavasti kalliimpaa kuin useimpien kilpailijoidensa. Keskimäärin Jeep Renegaden huolto maksaa noin 498 dollaria. Päinvastoin, pienikokoisten crossover-maastureiden ylläpitoon kuluu vuosittain keskimäärin 466 dollaria. Jeep Renegaden ylläpitoon kuluu siis vähintään 32 dollaria enemmän kuin sen kilpailijoiden.

Mitä muita ongelmia Jeep Renegadessa on?

Sen lisäksi, että Jeep Renegade ei käynnisty, tähän autoon voi tulla myös muita ongelmia, kuten moottoriongelmia, sähköongelmia, jousitusongelmia, liiallisia pakokaasupäästöjä, vaihteisto-ongelmia, epäsäännöllisiä ajoneuvon sammutuksia, ohjausongelmia ja liiallista öljyn käyttöä.

Huolimatta useista ongelmista Jeep Renegade voi kestää pidempään, jos sitä huolletaan ja hoidetaan asianmukaisesti.

Yhteenveto

Nyt kun tiedät, mikä voi aiheuttaa sen, että Jeep Renegade ei käynnisty, sinun pitäisi olla helppo tunnistaa perussyy ja korjata se. Kaiken kaikkiaan Jeep Renegade on mukava auto henkilöille, jotka etsivät pienikokoista crossover-maasturia, jolla on erinomainen maastokelpoisuus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z