Jeep Wrangler ongelmat

Jeep Wrangler ongelmat

Jeep Wrangler tuli markkinoille vuonna 1986. Se on yksi viimeisen 20 vuoden ikonisimmista autoista ja maastokuljettajien suosikki. Suosiostaan ja suorituskyvystään maastossa huolimatta Jeep Wranglerissa on myös useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Jeep Wranglerin yleisiä ongelmia?

Kuten monissa Jeep-malleissa, myös Jeep Wranglerissa on useita ongelmia, joihin on puututtava. Joitakin Jeep Wranglerin yleisimpiä ongelmia ovat Jeep Wranglerin ”kuoleman heilahdus”, öljykotelon vuodot, viallinen sytytyskytkin, moottorin räjähtäminen, TIPM-vika, pakosarjan halkeamat ja vaihteisto-ongelmat.

Mitkä ovat Jeep Wranglerin yleisiä ongelmia?

Jeep Wranglerin ”kuoleman heilahdus”.

Jos olet Jeep Wrangler -harrastaja tai olet omistanut Jeep Wranglerin aiemmin, tämä termi on varmasti tuttu. Death wobble viittaa kokemukseen, jonka Jeep Wranglerin kuljettajat kokevat. Auto voi menettää hallinnan ajettaessa yli 65 km/h nopeudella.

Kun kuljettaja siis törmää kuoppaan tai kuoppaan, ohjauspyörää on lähes mahdotonta hallita. Ongelman korjaamiseksi ohjauksen vakaaja on vaihdettava.

Viallinen langaton ohjausmoduuli

Jeep Wranglerin viallinen langaton ohjausmoduuli voi irrottaa auton tietokonejärjestelmän langattomasta ohjausmoduulista. Tällöin auto ei käynnisty, ja myös kaikki valot ja kojelaudan osat katoavat. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen langaton ohjausmoduuli.

TIPM-vika

Toinen yleinen ongelma, joka Jeep Wranglerin kuljettajilla on TIPM-vika. Huono TIPM (Totally Integrated Power Module) ei välttämättä anna auton käynnistyä, ja se voi myös estää keskeisten toimintojen, kuten tuulilasinpyyhkimien ja ajovalojen, normaalin toiminnan.

Jeep joutui kutsumaan takaisin joitakin vuosimalleja, koska se totesi, että TIPM:ssä oli ajoitusvirhe. Osa kyseisistä autoista oli vuosimallia 2007 ja 2008. TIPM oli ohjelmoitava uudelleen jälleenmyyjällä.

  Mikä tuloluokka ostaa Jeepin VS Toyotan?

Öljyvuodot

Tämä ongelma on yleinen vuoden 2014 Jeep Wrangler -malleissa. Ajoneuvon öljynsuodatinkotelo joko halkeaa tai menee rikki. Kun näin tapahtuu, öljyä vuotaa moottoriin ja vaihteistoon, mikä on erittäin vaarallista. Tämän ongelman korjaamiseksi öljynsuodatinkotelo on vaihdettava.

Vuoto sivuovista

Tämä on toinen ongelma, joka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Autoon vuotaa yleensä vettä sekä kuljettajan että matkustajan puoleisten ovien yläkulman kautta. Eräät mallivuodet, joita tämä ongelma eniten koskee, ovat vuosimallit 1998 ja 2002. Varmista, että vaihdat ovitiivisteet, jotta pääset eroon tästä ongelmasta.

Viallinen virtakytkin

Jos omistat tai aiot ostaa kolmannen sukupolven Jeep Wranglerin, sinun on oltava valmis käsittelemään viallista virtakytkintä. Joitakin merkkejä huonosta sytytyskytkimestä ovat, että auto ei käynnisty, moottori sammuu, käynnistyy heti ja sitten sammuu ja akku tyhjenee. Vaihda viallinen sytytyskytkin tämän ongelman välttämiseksi.

Pakosarjan halkeamat

Pakosarjan halkeamat ovat yleinen ongelma vanhemmissa Jeep Wrangler -malleissa. Jos siis ajoneuvon moottorista alkaa kuulua tikittävä ääni, tämä on merkki siitä, että pakosarjassa on halkeamia ja se on vaihdettava.

Vaihteisto-ongelmat

Vaihteisto-ongelmat ovat hyvin yleisiä lähes kaikissa Jeep Wranglereissa. Yleisiä vaihteisto-ongelmia ovat muun muassa vaihteiston jumittuminen, poksahtelu ajon aikana ja luistaminen yhdellä vaihteella. Suurin osa vaihteistoongelmista alkaa ilmetä 30 000 kilometrin jälkeen. Vaihda vaihteisto.

  Jeep Wrangler luotettavuus

Sylinteripään ongelmat

Tämä on yleinen ongelma Jeep Wranglerin mallivuodessa 2012. Viallinen sylinterin pää voi aiheuttaa äkillisen tehon menetyksen ja sylinterin syttymishäiriöitä. Ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen yksikkö. Joissakin tapauksissa saatat kuitenkin joutua vaihtamaan koko moottorin, mikä voi tulla hyvin kalliiksi.

Puhallettu moottori

Jeep wranglerien puhjenneet moottorit johtuvat yleensä alhaisesta öljytasosta. Yllättävää kyllä, useimpia kuljettajia ei koskaan varoitettu, ja heillä oli vain epätavallisia ääniä. Tämä voi olla kallista korjata, sillä moottori saatetaan joutua vaihtamaan.

FAQ

Onko Jeep Wrangler luotettava maasturi?

Ei, Jeep Wrangler on yksi markkinoiden epäluotettavimmista maastureista. Tässä autossa on paljon ongelmia. Useimmat luotettavuuslaitokset arvioivat sen kuitenkin keskimääräistä luotettavammaksi. Vaikka tässä autossa on paljon ongelmia, useimmat niistä ovat pieniä ongelmia, jotka on helppo hoitaa.

Minkä vuosimallin Jeep Wrangleria minun pitäisi välttää?

Jos olet ostamassa käytettyä Jeep Wrangleria, on tärkeää tietää joitakin vältettäviä vuosimalleja. Vähiten luotettavia Jeep Wrangler -mallivuosia ovat vuosimallit 2007-2008 ja vuosimallit 2012-2014. Molemmissa näistä mallivuosista on paljon ongelmia, ja niitä tulisi välttää hinnalla millä hyvänsä.

Sen lisäksi, että niissä on paljon ongelmia, niissä on muhkeat korjauskustannukset ja huonosti suunniteltu sisustus.

Onko Jeep Wranglerin huoltaminen kallista?

Jeep Wranglerin ylläpito ei ole halpaa eikä kallista, vaan keskimääräistä. Tämä johtuu siitä, että useimpien Jeep Wranglerien keskimääräiset vuotuiset korjauskustannukset ovat noin 694 dollaria, kun taas keskimääräiset korjauskustannukset ovat noin 631 dollaria. Ja kun verrataan Jeep Wrangleria useimpiin kilpailijoihinsa, huomaat, että sen ylläpito on melko edullisempaa.

  Mikä Jeep on paras perheelle?

Kuinka monen kilometrin jälkeen Jeep Wranglerissa alkaa olla ongelmia?

Se riippuu siitä, miten hyvin huolehdit Jeep Wranglerista. Useimmissa tapauksissa pieniä ongelmia alkaa ilmaantua, kun auto on ajanut yli 80 000 kilometriä. Toisaalta vakavia ongelmia ilmenee, kun auto on ajanut 200 000 mailia. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla suurinta osaa näistä ongelmista ei kuitenkaan koeta.

Kuinka monta vuotta Jeep Wrangler kestää?

Se, kuinka kauan Jeep Wrangler kestää, riippuu siitä, kuinka hyvin käyttäjä huolehtii autosta ja ajotavoistaan. Jos tätä autoa huolletaan hyvin, se voi kestää yli 15 tai jopa 20 vuotta. Noin suurin osa Jeep Wranglereista ehtii ajaa yli 250 000 kilometriä, mikä on hyvin poikkeuksellista.

Johtopäätös

Kun olet tarkastellut joitakin Jeep Wranglerin yleisiä ongelmia, on tärkeää huolehtia autostasi hyvin, jos haluat sen kestävän pidempään. Myös oikeat ajotavat auttavat pidentämään autosi käyttöikää. Huolimatta monista ongelmista Jeep Wranglerilla on kuitenkin useita faneja, ja se on yksi markkinoiden parhaista maastureista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z