Kaikki BMW 335i:n luotettavuudesta

BMW 335i on luotettava auto, jos sitä huolletaan melko hyvin.

Jokainen auto voi osoittautua luotettavaksi, jos sitä huolletaan kunnolla. BMW:t eivät yleensä ole luotettavimpia saksalaisen autonvalmistajan autoja, mutta siinä on omat etunsa. E92 335i oli kokenut monia ongelmia ja sillä oli huonoja luotettavuushuomautuksia. Oikein hoidettuna tämä auto voi kuitenkin antaa sinulle helposti yli 200 000 kilometriä.

BMW E92 335i

335i oli BMW 3-sarjan coupe-malli. Se oli sarjan 5. sukupolvi, ja se esiteltiin vuonna 2006, lähes kahden vuoden kuluttua auton esittelystä. Auton 2-ovinen coupe-muotoilu oli hyvin urheilullinen, ja sitä tuki sen erittäin nopea twin-turbo N54- tai N55-moottori.

Auton muotoilu oli paljon parempi kuin edellisen sukupolven coupe-mallissa. Tässä autossa oli uudemman muotoilun mukaiset ajo- ja takavalot. Tämä oli myös viimeinen 3-sarjan coupe-malli, ja sen jälkeen se siirtyi 4-sarjan BMW:lle. Se oli myös yksi viimeisistä myytävistä 5. sukupolven 3-sarjan malleista.

Tekniset tiedot

Auto oli kompakti Executive-BMW, jossa oli iDrive-toimintojärjestelmä. iDrive-käyttöjärjestelmä sisälsi uuden etunäytön muotoisen infotainment-järjestelmän, ja siinä oli useita uusia toimintoja, kuten navigointi. Autossa oli myös push-start-mahdollisuus. Auton sisätilat uudistettiin, ja kojelaudassa ja ovissa oli puukuvioitu vuori.

Auton voimanlähteenä oli BMW:n 3,0 litran 6-sylinterinen N54- tai N55-kaksoisturbomoottori. Tämä oli yksi BMW:n nopeimmista moottoreista tuohon aikaan. Auton suorituskyky on huippuluokan BMW-tasoa. Auton käsiteltävyys mutkissa ja maantiepito on loistava.

  Ovatko BMW:n takavetoiset autot hyviä lumessa?

Kaksoisturbomoottori tuottaa 0-100 km/h vain 5,6 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h. Voit silti nauttia auton raskaasta 248 Nm:n vääntömomentista. Autossa oli myös nelivetovaihtoehto, joka tarjosi vielä paremman tienpidon. Kaiken kaikkiaan 335i on todellakin urheiluauto, ja sen suorituskykyyn saattoi luottaa.

Luotettavuus

Autoa ei kutsuta luotettavimmaksi BMW:ksi. Autossa oli monia ongelmia, mutta jos sitä pidetään nätisti, se osoittautui riittävän luotettavaksi. 335i sai myös RepairPalilta hyvin keskimääräistä huonomman arvosanan 2,0 viidestä. Se ei kuitenkaan ole huono arvosana, jos sitä verrataan muihin BMW:iin, sillä BMW ei ole kovin kuuluisa luotettavuudestaan.

Jos kuitenkin tarkastellaan ihmisten mielipiteitä ja kokemuksia autosta, auto ei ole kovin luotettava. Koska se on ollut pitkään markkinoilla, osia on helposti saatavilla, ja voit asentaa ne itse. Jos et välitä auton huollosta, se aiheuttaa monia ongelmia.

Huolto

335i:n vuotuiset huoltokustannukset ovat erittäin korkeat, 1030 dollaria, mutta jos todella käyttäisit näin paljon, auto toimisi yhtä sujuvasti kuin uusi. Se ei silti ole niin paljon verrattuna muihin BMW:iin. Auton osat ja huolto ovat myös jonkin verran kalliita, kuten näet luettelosta:

 • Lukkiutumattoman jarrujärjestelmän tarkastus – noin 99 dollaria.
 • Yleinen diagnoosi – noin 110 dollaria
 • Ajovalojen kytkimen vaihto – noin 280 dollaria
 • Ikkunakytkimen vaihto – noin 245 dollaria
  Huolto- ja korjaustyöt voivat maksaa paljon, mutta se voi riippua ostamastasi autosta. Kannattaa etsiä autoa, joka on pidetty hyvin huollettuna ja jossa on tehty säännöllisiä huoltoja ja öljynvaihtoja. Kaiken tämän voisi estää 335i:n oikea-aikaisella huollolla ja kunnossapidolla.
  BMW 328i vs. 320i - kumpi on parempi?

Turvallisuus

Auton luotettavuus riippuu myös auton turvallisuudesta. Onneksi saksalaiset autot loistavat turvallisuusosastolla, ja niillä on hyvät turvallisuusluokitukset. Myöskään 335i ei ole poikkeus, ja se sai erittäin hyvät turvallisuusarviot. IIHS antoi tälle koko sukupolvelle hyvät arviot ja se valittiin ”Top Safety Pick” -palkintoon.

Motorsport

Auto oli myös lyhyesti esillä ja kampanjoi moottoriurheilukilpailuissa. Auto osoittautui erittäin luotettavaksi näissä kisoissa ja voitti jopa kisoja, kuten vuosien 2006 ja 2007 World Touring Car Championships. Auton moottori on peto, ja se pystyy tarjoamaan erittäin tyydyttävän ajokokemuksen.

Seuraaja

Koko E90-sarja korvattiin 3-sarjan F30- ja F31-malleilla, mutta coupe 335i -malli korvattiin 4-sarjan F32-mallilla. 3-sarjan coupe- ja avoautomallista luovuttiin vuonna 2013, ja ne siirtyivät 4-sarjaan.

Johtopäätös

Auto on riittävän luotettava riippuu auton hoidosta ja ajamisesta. Ihmiset ovat ajaneet tällä autolla paljon vähemmillä ongelmilla ja pitäneet sitä erittäin luotettavana. Monet ovat kuitenkin ajaneet samalla 335i:llä ja kokeneet suuria ongelmia vielä 50 000 kilometrin jälkeen. Siksi se voi maksaa jonkin verran rahaa, mutta jos haluat korkean suorituskyvyn, se on hyvä ostos.

FAQ

Mitkä ovat luotettavimmat BMW 3-sarjan autot?

BMW 3-sarja on vanhempi sarja. Ne ovat valmistaneet kompakteja edustusautoja vuodesta 1975 lähtien, ja ne ovat melko kuuluisia suorituskykyisistä moottoreistaan ja yleisesti paremmasta ajokokemuksesta. Luotettavuuden kannalta jotkut ovat kuitenkin vähemmän luotettavia kuin toiset, ja luettelo on seuraava:

 • 1986 E30 M3
 • 2001 M3 E46 GTR
 • 2008 E90 M3
 • 2021 G20 330i
 • 1985 E30 325i
  Paras käytetty BMW X3 ostaa

Miksi auton luotettavuudella on merkitystä?

Auton luotettavuudella tarkoitetaan sitä, kuinka kauan auto kestäisi ja kuinka paljon se tarvitsisi huoltoa. Hyvät ja luotettavat autot maksaisivat paljon vähemmän ja niissä olisi paljon vähemmän rikkoutumisia. Myös auton turvallisuus liittyy luotettavuuteen, ja jokaisen tulisi tarkastella auton turvallisuusominaisuuksia.

Kaikki eivät halua viettää aikaansa huoltoasemalla ja haluavat autonsa toimivan aina, kun sitä tarvitaan. Luotettavammat autot olisivat loppujen lopuksi johdonmukaisempia, ja sinun tarvitsisi käyttää vähemmän aikaa ajoneuvosi korjaamiseen.

Ovatko BMW:n moottorit hyviä?

BMW:n moottorit ovat varmasti yksi maailman parhaista. BMW valmistaa näitä moottoreita vuosien tutkimus- ja kehitystyön tuloksena. Näitä moottoreita käytetään myös useissa moottoriurheilukilpailuissa, mikä todistaa niiden äärimmäisen tehokkuuden. Ne kestävät myös pidempään ja niiden käyttöikä on yli 250 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z