Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Porsche 911:n moottorin numeron tarkistuksesta

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Porsche 911:n moottorin numeron tarkistuksesta

Jos olet ostamassa käytettyä 911-mallia, moottorin numeron tarkistamisen pitäisi olla yksi tärkeimmistä kysymyksistäsi, sillä moottorinvaihdetut 911-mallit eivät ole niin harvinaisia kuin voisi luulla. Moottorin numero sijaitsee useimmissa tapauksissa moottorin alla tai tuuletinkotelon vieressä.

911:n moottorinumeron tarkistus koostuu tiedoista, joiden avulla voit selvittää moottoriasi ja autoasi koskevia faktoja ja tietoja. Se sisältää valmistusvuoden, moottorin tyypin, sylinterinumeron ja moottorin juoksevan sarjanumeron.

Moottorin numero kertoo myös, onko 911-moottorisi imu- vai turboahdettu. Oli miten oli, on aina hyvä saada mahdollisimman paljon tietoa autostasi, sillä sitä arvostetaan paljon jälleenmyyntiä ajatellen.

Porsche 911 -autoista löytyy yleensä oma VIN-numero, moottorinumerot ja vaihteistonumerot. Kaikkien näiden tarkistaminen on hyödyllistä, jotta olet varmasti täysin perillä 911-mallistasi. Lisäksi nämä numerot voivat myös kertoa, onko auto varastettu tai romutettu joskus auton elinkaaren aikana.

Porschen moottorin numerokoodit

Kuten aiemmin mainittiin, nämä koodit sijaitsevat useimmiten moottorin alapuolella tai tuulettimen kotelon vieressä useimmissa 911-malleissa. Jos et kuitenkaan pysty paikallistamaan moottorin numeroa, katso omistajan käsikirjasta oikea sijainti.

Moottorikoodi koostuu muutamasta numerosta, ja kaikki ne ilmoittavat sinulle moottorin eri osatekijöistä. Jos otamme esimerkiksi Porsche 964:n moottorinumeron, moottorinumero voisi olla esimerkiksi 62L18726755.

Numero 6 tarkoittaa sylinterien lukumäärää (6-sylinterinen moottori), numero 2 tarkoittaa imumoottoria. Jos toinen numero olisi 1, se merkitsisi turboahdettua moottoria.
Kolmas merkki on L, ja L tarkoittaa tuotantovuotta, joka tässä tapauksessa on 1990. Kolmas numero tarkoittaa yleensä valmistusvuotta, ja se vaihtelee K:sta (1989) aina R:ään (1994). Neljännestä numerosta aina kahdeksanteen numeroon asti on moottorin sarjanumero. Moottorikoodit vaihtelevat hieman eri sukupolvien välillä, mutta perusajatus on pysynyt samana.

  Parhaat lahjat Porschen ystäville

Porsche 996:n moottorikoodi

Porsche on muuttanut moottorinumerojärjestelmää muutaman kerran, mutta joukon Porsche-omistajien foorumien syvyyksissä piilee tietoa siitä, miten tietyt moottorimallisukupolvet on nimetty.

996-moottorin koodi sijaitsee moottorin alapuolella, ja siinä voi lukea esimerkiksi M96/0569508315. Tässä tapauksessa M96 edustaa Porschen moottorityyppiä, ja 05-merkki edustaa tarkempaa Porsche-moottorin tunnusta.

Numero 6 edustaa sylinterien lukumäärää, aivan kuten edellä mainitussa Porsche 964 -moottorin numerossa. Numero 9 viittaa myös moottorin iskutilavuuteen/versioon. Numero 5 edustaa valmistusvuotta, ja viimeiset 4-5 numeroa ilmaisevat yleensä moottorin sarjanumeron.

Jos koodissa olisi M97 eikä M96, se tarkoittaisi, että kyseisessä autossa on päivitetty versio M96-moottorista. On vielä melko epäselvää, mitä kaikki eri mallit voivat tarkoittaa, joten sinun on ehdottomasti otettava yhteyttä Porsche-asiantuntijaan/-jälleenmyyjään saadaksesi lisätietoja.

Porschen vaihteiston numero

Porsche 911 -malleissa on oman moottorinumeron lisäksi myös oma vaihteistonumero. Vuoden 1971 Porsche 911:n vaihteistonumero näyttää suunnilleen tältä: 7118734. Moottorinumerojärjestelmän tavoin Porsche on muuttanut vaihteistonumerojärjestelmää muutaman kerran historian aikana.

Ensimmäinen numero (7) edustaa 6-sylinteriselle moottorille valmistettua vaihteistoa, toinen numero, joka tässä tapauksessa on numero 1, edustaa 5-vaihteista vakiovaihteistoa, ja kolmas numero edustaa mallivuotta, joka tässä tapauksessa on 1 = 1971.
Myöhemmin Porsche muutti toisen numeron vaihteiston uudempaa versiota varten, mutta perusidea on pysynyt samana. Vaihteiston numero löytyy yleensä myös vaihteistokotelon alapuolelta, mutta jos sen paikantaminen on vaikeaa, katso lisätietoja omistajan käsikirjasta.
Jos tarvitset lisätietoa 911-mallien moottori- tai vaihteistokoodeista, ota yhteyttä Porsche-jälleenmyyjään/asiantuntijaan, koska heillä on paljon omakohtaista kokemusta tällaisten ongelmien ratkaisemisesta.

  Paras Porsche 911 kattoteline kuljetusjärjestelmä

FAQ-osio

Entä jos en löydä moottorin/vaihteiston/VIN-koodiani mistään?

Moottorikoodit on yleensä leimattu moottoriin tai sen läheisyyteen, sama pätee myös vaihteistokoodiin. Mutta VIN-koodi on yleensä useissa paikoissa, kuten jalkatilan alueella, tuulilasin alla ja itse moottorissa.
Jos VIN-tunnuksesi on poistettu, sinun on otettava välittömästi yhteyttä liikenneviranomaiseen, koska tämä saattaa viitata siihen, että autosi on varastettu. Jos moottorin tai vaihteiston numeroa ei löydy, se voi myös tarkoittaa, että autolle on tehty jotain, ja sinun on syytä ottaa yhteyttä Porsche-asiantuntijaan saadaksesi lisätietoja.

Kuinka usein 911-moottori on vaihdettava?

Nimetty moottorinumero on useimmiten olemassa sen varmistamiseksi, että moottori on siellä, missä se kuuluu, mutta joskus jotkut Porsche 911 tarvitsevat täydellisen moottorin vaihdon, eikä tämä ole kovinkaan harvinaista muutamissa todella paljon ajetuissa autoissa.
Porsche odottaa 911-moottorin kestävän noin muutama sata tuhatta kilometriä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi olla huolissasi siitä, että moottori tarvitsee koskaan vaihtaa, mutta jos löydät epäsopivan mallin ja moottorin valmistusvuoden, tämä voi viitata siihen, että moottori on vaihdettu 911:ään.

Pitäisikö VIN-koodin, moottorin ja vaihteiston koodin täsmätä?

Monet Porschen omistajat ovat kiistelleet siitä, tarvitseeko näiden kolmen koodin täsmätä vai ei. Asia on edelleen melko epäselvä, mutta näyttää siltä, että koodien ei tarvitse täsmätä, koska Porsche on muuttanut numerointijärjestelmiään lukuisia kertoja.
Kaikkien mallien koodien seuraaminen voi olla aika vaikeaa. Jos sinulla on epäilyksiä, ota yhteyttä kokeneeseen Porsche-asiantuntijaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z