Kaikki Skoda Kodiaq 2023:sta

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq 2023 -malli on poikkeuksellinen ja tyylikäs katumaasturi. Se kilpailee joidenkin markkinoiden parhaiden keskikokoisten katumaastureiden kanssa, mutta se on huomattavan edullinen. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Skoda Kodiaq 2023 -mallista.

Skoda Kodiaq on tšekkiläisen autonvalmistajan Skoda Auton valmistama keskikokoinen katumaasturi. Auto on ollut tuotannossa vuodesta 2016 tähän päivään asti. Se on tilava, käytännöllinen, luotettava, tehokas ja toimii poikkeuksellisen hyvin. Kaiken lisäksi se on tyylikäs ja moderni huippuominaisuuksineen.

Skoda Kodiaqin historia

Skoda on Tšekin suurin autonvalmistaja. Skoda Kodiaq on suurin Skodan valmistama katumaasturi, ja se on ollut tuotannossa vuodesta 2016 tähän päivään asti. Auto perustuu Volkswagen-konsernin MQB-alustaan, jonka se jakaa SEAT Tarracon ja Volkswagen Tiguan Allspacen kanssa.

Vuoden 2023 Skoda Kodiaqin ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Kodiaq ei ehkä ole luokkansa komein malli, mutta se näyttää silti tyylikkäältä. Volkswagen Tiguan ja Seat Tarraco näyttävät tyylikkäämmiltä. Sen lisäksi siinä on mukavan näköinen sisätila, jossa on mukava kojelauta ja helpot hallintalaitteet. Infotainment-järjestelmä on myös erinomainen ja helppokäyttöinen.

Vuoden 2023 Skoda Kodiaqin akseliväli on 109,9 tuumaa, pituus 184,9 tuumaa, leveys 74,1 tuumaa ja korkeus 66,0 tuumaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Skoda Kodiaq pärjää huomattavan hyvin. Volkswagen Tiguan suoriutuu kuitenkin paljon paremmin. Sitä paitsi siinä on valittavana erilaisia moottoreita, jotka määrittävät yleisen tehon, tehokkuuden ja nopeuden. Huomaa, että mitä tehokkaampi moottori, sitä kalliimpi auto on hankkia ja ylläpitää.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Lisäksi tämä auto on hauska ja helppo ajaa maastossa ja maastossa. Jos aiot ajaa maastossa, kannattaa valita 2,0-litrainen moottori, 7-vaihteinen DSG-vaihteisto ja nelivetojärjestelmä.

Mukavuus ja tavaratila

Toisin kuin sen tärkeimmät kilpailijat Volkswagen Tiguan ja SEAT Tarraco, Skoda Kodiaq on saatavana viisi- ja seitsenpaikkaisena. Sen kilpailijoita on tarjolla vain seitsenpaikkaisena. Siitä huolimatta tämä auto on tilava ja mukava. Mutta jos haluat käyttää kolmannen rivin takaistuimia, ne sopivat paremmin lapsille.

Lisäksi Skoda Kodiaqissa on runsaasti tavaratilaa. Jos valitset viisipaikkaisen version, saat 720 litraa (noin 25,4 kuutiometriä) tavaratilaa ja 2 065 litraa (noin 73 kuutiometriä) tilaa takaistuimet taitettuna. Jos taas valitset seitsenpaikkaisen version, saat 630 tavaratilaa, kun kaksi takaistuinta on taitettuna. Keskimmäisten istuinten ollessa taitettuna tilavuus kasvaa 2 005 litraan (noin 70,8 kuutiometriä). Jos kaikki istuimet ovat paikoillaan, tavaratilaa on vain 270 litraa (noin 9,5 kuutiometriä).

Turvallisuus

Skoda Kodiaqissa on luokkansa parhaita turvallisuusvarusteita. Vaikka EURO NCAP ei ole vielä arvioinut autoa, sen pitäisi saada viiden tähden luokitus. Sen lisäksi siinä on useita poikkeuksellisia turvallisuusominaisuuksia, kuten 9 turvatyynyä, lapsilukko, nopeustunnistimella toimiva ovilukko, keskuslukitus, varkaudenesto, moottorin käynnistyksenesto ja paljon muuta.

Polttoainetehokkuus

Tämä auto on myös tehokas, sillä sen hyötysuhde vaihtelee välillä 42 mpg (noin 7 senttiä/maili) ja 52 mpg (noin 5 senttiä/maili). Odotetusti dieselversiot tarjoavat paremman hyötysuhteen kuin bensiinivaihtoehdot. Jos kuitenkin haluat 2023 Skoda Kodiaq -mallin dieselmoottorilla ja nelivedolla, saatat joutua uhraamaan vielä 5 mpg:n verran. Kaiken kaikkiaan se on tehokas auto verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

  Skoda Scala yleiset ongelmat

Hinta

Skoda Kodia on yksi luokkansa halvimmista autoista. Sen lähimpien kilpailijoiden, Volkswagen Tiguanin ja Seat Tarracon, perushinnat ovat korkeammat. Tämä johtuu siitä, että 5-paikkaisen Skoda Kodiaqin lähtöhinta on noin 44 290 dollaria. Mutta valitusta mallista riippuen voit joutua maksamaan jopa 62 854 dollaria.

FAQ

Onko Skoda Kodiaq ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat tilavan, ylellisen, luotettavan ja tehokkaan keskikokoisen katumaasturin, Kodiaq on erinomainen valinta. Mutta jos haluat suorituskykyisen tyylikkään, edistyksellisen ja vähän huoltoa vaativan keskikokoisen SUV:n, sinun kannattaa katsoa muualle.

Mikä on paras Skoda Kodiaqin moottori valittavaksi?

Skoda Kodiaqissa voi olla useita moottoreita, mutta paras niistä on 2,0-litrainen dieselmoottori. Tämä moottori tuottaa jopa 237 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Se on myös tehokas ja sopii erinomaisesti tavaran vetämiseen. Jos taas haluat voimaa ja nopeutta, kannattaa harkita 2,0-litraisen bensiinimoottorin hankkimista. Tämä moottori tuottaa jopa 242 hv ja 273 lb-ft vääntöä.

Mikä on luotettavin ja epäluotettavin Skoda Kodiaq?

Olitpa ostamassa uutta tai käytettyä Skoda Kodiaq -mallia, on tärkeää tietää luotettavin ja epäluotettavin vuosimalli. Luotettavimmat Skoda Kodiaq -mallivuodet ovat 2018, 2019 ja 2023. Toisaalta vähiten luotettavia ovat mallivuodet 2017, 2020 ja 2020-2022.

Skoda Kodiaqin yleisiä ongelmia?

Jos aiot hankkia Skoda Kodiaq -mallin, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat matkan varrella. Tämä auttaa sinua valmistautumaan ja pitämään hyvää huolta autostasi. Joitakin Skoda Kodiaqin yleisimpiä ongelmia ovat öljyvuodot, akkuongelmat, viallinen DSG, moottoriongelmat, tukkeutunut DPF ja vialliset turvatyynyt.

  Skoda Roomsterin yleiset ongelmat

Lue lisää Skoda Kodiaqin akkuongelmista tai Skoda Kodiaqin vaihteistoongelmista.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq on yksi markkinoiden parhaista keskikokoisista perheautoista. Tämä auto on tilava ja siihen mahtuu jopa seitsemän matkustajaa. Se kohtaa kuitenkin kovaa kilpailua sellaisten autojen kanssa kuin Volkswagen Tiguan, SEAT Tarraco, Peugeot 5008, Land Rover Discovery Sport, Kia Sorento ja Mercedes-Benz GLB.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät kaiken Skoda Kodiaqista, tämän auton ylläpidon ei pitäisi olla vaikeaa. Jos olet perheellinen ihminen, Skoda Kodiaq on loistava, sillä se on tilava ja siihen mahtuu jopa seitsemän matkustajaa. Siinä on myös useita moottorivaihtoehtoja, joiden avulla ostajat voivat valita tarpeisiinsa sopivan mallin.

On kuitenkin myös tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita tämän auton käyttäjät saattavat kohdata matkan varrella. Hyvällä hoidolla ja huollolla tämä auto voi kuitenkin kestää yli 200 000 mailia (noin 321868,8 km).

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z