Kaikki vuoden 2023 Ford Edge

2023 Ford Edge

Vuoden 2023 Ford Edge on enimmäkseen siirtomalli, mikä tarkoittaa, että siihen ei ole tehty merkittäviä muutoksia. Useimmat lähteet kertovat, että lähtötason Edge-mallit tulevat nyt tehtaalta paremmilla varusteilla, mutta siihen se useimmiten jääkin. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että Ford haluaa keskittyä enemmän sähkö- ja hybridimaastureihin, mikä tarkoittaa, että tämä voi hyvinkin olla viimeinen Ford Edge -malli koskaan.

Vuoden 2023 malli ei todennäköisesti tarjoa muutoksia voimansiirtoon, mikä tarkoittaa, että voimme luottaa jo tuttuihin V6- ja nelisylinterisiin moottoreihin. Myös vaihteisto pysyy samana, kuten myös voimansiirto, sillä voit edelleen valita joko FWD Ford Edgen tai AWD Ford Edgen niille, jotka haluavat lisää vetovoimaa.

Muotoilun osalta ei ole vielä selvää, muuttuuko uusi Edge Yhdysvaltain markkinoille, mutta se muuttui Kiinan markkinoille (Ford Equator). Ajokokemus pysyy todennäköisesti ennallaan, mikä ei ole huono asia, sillä Edge ajaa todella hyvin. Se ei ehkä ole yhtä dynaaminen kuin jotkut muut tämän segmentin katumaasturit, mutta Edge ST on riittävän tasapainoinen.

Myös luotettavuus pysyy pääosin samana kuin aiemmissa malleissa, mikä tarkoittaa, että kaikki mahdolliset ongelmat pysyvät todennäköisesti ennallaan. Hintoihin ei tule merkittäviä korotuksia, jos Edge pysyy ennallaan, mutta jos Ford päättää muuttaa sitä, hinta nousee.

2023 Ford Edge – Voimansiirtojärjestelmä

Alkutason 2023 Ford Edge tulee sisältämään 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, jossa on 250 hv ja 275 l/min vääntömomentti, mikä on kohtuullinen luku lähtötason mallille. Polttoainetaloudellisuus on mitoitettu 28MPG maantiellä ja 21MPG kaupungissa, mikä antaa meille yhteensä 23MPG yhdistettynä.

  Ford Edge ongelmat

Jos haluat enemmän vääntöä ja tehoa etkä välitä parhaasta polttoainetaloudesta, sinun on päivitettävä 2,7 litran EcoBoost V6 -moottoriin, joka löytyy monista Ford-malleista, kuten Mustangista. Tämä moottori tarjoaa 335 hv ja 380 lb-ft vääntöä, joka on yhdistetty Fordin 7-vaihteiseen vaihteistoon. MPG on mitoitettu 19MPG kaupungissa, 25MPG maantiellä ja 21MPG yhdistettynä.

Myöhempi malli, josta puhumme, on ”suorituskykyinen” ST-malli, joka on todellinen huippumalli Ford Edgestä, jonka voit ostaa. Kaiken kaikkiaan nämä kaksi moottoria ovat hienostuneita ja tehokkaita, mutta ne kaipaisivat hybridiohjausta.

2023 Ford Edge – muotoilu ja ajaminen

Kuten alussa mainittiin, Ford toi markkinoille ”Equatorin” Kiinan markkinoille, ja monet luulivat nopeasti, että siitä tulee uusi Edge. Kukaan ei kuitenkaan vahvistanut tätä, joten on vielä arvailujen varassa, tuleeko siitä todella uusi Edge. Enemmänkin näyttää siltä, että Ford aikoo jättää vuoden 2023 Edgen ennalleen ja keskittyä sähköautoihin.

Sisätilat ovat melko vanhentuneet ja kaipaisivat reipasta päivitystä. Ajotuntumaltaan ST-malli on jännittävä ja hauska ajaa, kun taas tavallinen Edge ajaa kuin mikä tahansa muu segmenttinsä katumaasturi. Tämä ei ole lainkaan huono asia, sillä se tarkoittaa, että Edge on turvallinen, mukava ja rentouttava.

2023 Ford Edge – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Ford Edge tunnettiin keskimääräisestä luotettavuudestaan, josta ei kannata olla erityisen ylpeä, mutta se on silti parempi kuin monet muut segmenttinsä autot. Yleisimmät Edge-ongelmat liittyvät vaihteistoon, polttoaineen syöttöjärjestelmään, ilmastointilaitteeseen, turvatyynyihin ja erilaisiin sähköongelmiin koko autossa.

  Ford Flexin luotettavuus

Jos pidät Ford Edgestä asianmukaista huolta, se ei varmasti jätä sinua pulaan. Meidän on kuitenkin odotettava ja nähtävä, mitä Ford todella tekee vuoden 2023 Edgelle, ennen kuin voimme tehdä kunnollisen arvion.

2023 Ford Edge – Arvo ja käytännöllisyys

Arvioiden mukaan uusi Ford Edge lähtee liikkeelle 36 000 dollarista, mikä on suurin piirtein sama kuin edellisen mallin hinta. AWD-järjestelmällä varustetut mallit lisäävät siihen vielä pari tuhatta lisää, kun taas huipputason ST-malli maksaa todennäköisesti lähemmäs 50 000 dollaria tai jopa enemmän.

Käytännöllisyys pysyy samana, mikä tarkoittaa istumapaikkoja jopa seitsemälle ja suurta tavaratilaa. Ford Edgestä on helppo nähdä ulos, ja siinä on paljon perheystävällisiä ominaisuuksia. Kaiken kaikkiaan se on todella käytännöllinen Ford SUV, joka sopii täydellisesti perhekäyttöön.

UKK-osio

Onko vuoden 2023 Ford Edge parempi kuin vuoden 2022 Ford Edge?

Tällä hetkellä emme näytä löytävän mitään eroja näiden kahden mallin välillä, mikä tarkoittaa, että ne ovat periaatteessa samanlaisia. Sinänsä, jos pystyt löytämään hieman käytetyn 2022-mallin, valitse se, sillä säästät sillä tavalla melko paljon rahaa.

Sen sijaan voit valita upouuden Ford Edgen, joka maksaa paljon enemmän rahaa, mutta ei tarjoa sinulle mitään uutta tai erityistä. Toki tuntuu mukavalta ostaa upouusi auto, eikä tarvitse huolehtia mistään, mutta myös sertifioidut pre-owned-ohjelmat ovat todella hyvä idea.

  Ford Mustangin luotettavuus

Milloin vuoden 2023 Ford Edge ilmestyy?

Voit ennakkotilata vuoden 2023 Ford Edgen jo nyt, mutta sitä ei todennäköisesti nähdä ennen tämän vuoden loppua, mahdollisesti vasta ensi vuoden alussa. Ford ei ole kovin innostunut uudesta Edgestä, siltä ainakin vaikuttaa, varsinkin kun nykyinen Ford Edge myy itse asiassa kohtuullisen hyvin.

Aikooko Ford lopettaa Ford Edgen tuotannon?

Viime aikoina näyttää yhä ilmeisemmältä, että Ford aikoo lopettaa Ford Edgen tuotannon nyt tai noin vuoden kuluttua keskittyäkseen sähköiseen mallistoonsa. Edge korvataan todennäköisesti lähivuosina hieman Mustang Mach-E:tä suuremmalla mallilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z