Kaikki vuoden 2023 Ford Escape

2023 Ford Escape

Ford Escape oli yksi Fordin suosituimmista katumaastureista muutama vuosi sitten, kun Ford onnistui siirtämään Escapea yli 300 000 kappaletta. Kahden viime vuoden aikana Escape on kuitenkin ollut jatkuvassa syöksykierteessä, sillä se on hieman vanhentunut eikä se ole kilpailukykyinen useimpien kilpailijoidensa kanssa.

Uuden Bronco Sportin myötä Escape lähtee vielä enemmän syöksyyn. Elvyttääkseen Ford Escape -malliston, Ford aikoo uudistaa Escapea mallivuodeksi 2023. Tässä artikkelissa kerromme kaiken 2023 Ford Escapesta, miksi sinun kannattaa harkita sitä ja mitä saat.

Vuoden 2023 Escape ei tule olemaan täysin uusi malli, vaan pikemminkin modernisointi, jolla Ford pyrkii tekemään Escapesta entistä houkuttelevamman. Siihen kuuluu uusi leveämpi säleikkö, uudet ajovalot, joissa on täyspitkä valopalkki, uudet takavalot, uusi infotainment-näyttö ja muutama lisäsävy siellä täällä, jotka kaikki yhdessä muodostavat uuden kokemuksen.

Voimansiirtovalikoima pysyy ennallaan, kuten useimmat muutkin järjestelmät. Jotkut sanovat, että uusi Escape saa myös uusia nimiä, uusia varusteita ja mahdollisesti jopa uusia malleja, mutta tätä ei ole vielä kukaan yhtiön edustajista vahvistanut.

2023 Ford Escape – voimansiirtojärjestelmä

Alkutason moottorivaihtoehto tulee olemaan tuttu 1,5 litran 3-sylinterinen moottori, jossa on 191 hv ja 190 hv vääntöä. Tämä Escape-versio voidaan varustaa lisävarusteena joko FWD- tai jopa AWD-järjestelmällä. 2.0L-malli on saatavana vain AWD-järjestelmällä, ja se tarjoaa 250 hv ja terveelliset 280 lb-ft vääntöä. Escape säilyttää myös kaksi hybridimallia, joista toinen tarjoaa 162 hv ja toinen 203 hv.

  Ford Mustang Mach-E Luotettavuus

Polttoainetaloudellisuuden osalta voit odottaa Ford Escapen saavuttavan 28MPG kaupungissa ja 34MPG maantiellä 1.5L-moottorilla, kun taas 2.0L-moottorilla päästään 26MPG kaupungissa ja 31MPG maantiellä. FWD-hybridimalli on Escapen tehokkain malli, jonka voit ostaa, koska se voi tuottaa jopa 44MPG maantiellä ja 37MPG kaupungissa.

Kaiken kaikkiaan Escapen voimansiirtovaihtoehdot ovat kaikki kohtuullisen tehokkaita, ja ne on varustettu Fordin tutulla 10-vaihteisella vaihteistolla, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti, eikä sen pitäisi tehdä mitään, mitä et halua sen tekevän.

2023 Ford Escape – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti vuoden 2023 Escape tarjoaa muutamia uusia yksityiskohtia verrattuna edeltävään malliin, kuten uuden etusäleikön, uudet ajovalot, uudet takavalot, uudet vanteet ja muutama ylimääräinen yksityiskohta ympäri autoa. Sisätilat on nyt varustettu suuremmalla infotainment-näytöllä, jossa on multimedialiitäntä, kun taas kuljettajan kojelautaan saa nyt myös digitaalisen näytön.

Ajo-ominaisuuksiltaan Escape on pysynyt melko samanlaisena, mikä ei ole huono asia, sillä Escape on mukava ja suhteellisen ketterä segmenttiinsä nähden. Ajomukavuus on hyvä, tuulimelu on hyvä, eikä Escape rullaa mutkiin aivan niin paljon kuin jotkut japanilaisvalmisteiset kilpailijansa.

2023 Ford Escape – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Tämä Ford Escape -sukupolvi oli melko ongelmallinen, kun se tuli markkinoille, mutta myöhemmät mallit olivat huomattavasti parempia. Koska vuoden 2023 Escapessa ei tule olemaan mekaanisia eroja kovinkaan paljon, se todennäköisesti ottaa käyttöön nykyisen Escape-alustan, jonka tukena pitäisi olla kaikki edellisen sukupolven Escapesta saadut kokemukset.

  Ford C Max Luotettavuus

Mahdolliset ongelmat voivat kuitenkin liittyä vaihteistoon, sytytysjärjestelmään, moottoriin ja mahdollisesti ohjaustehostimeen. Jos pidät siitä asianmukaista huolta, vuoden 2023 Escape kestää pitkään, mutta jos et tee kaikkea tarpeellista, Escape kärsii.

2023 Ford Escape – Arvo ja käytännöllisyys

Alkutason Ford Escape maksaa noin 36 000 dollaria FWD-mallissa, kun taas huippumalli Ford Escape ST PHEV alkaa yli 54 000 dollarista. Nämä hinnat ovat melko paljon korkeammat kuin vuoden 2022 mallin ilmestyessä, mutta se on odotettavissa, sillä inflaatio on pikemminkin tullut jäädäkseen.

Käytännöllisyys on kunnossa ja pysyy ennallaan edellisestä mallivuodesta. Jos siis olet tottunut Ford Escapeen, voit odottaa melko lailla samaa tilamäärää.

UKK-osio

Onko vuoden 2023 Ford Escape parempi kuin vuoden 2022 Escape?

Vuoden 2023 Ford Escape ei eroa liikaa vuoden 2022 Escapesta, mikä on selvää. Jos kuitenkin haluat modernin näköisen Escapen, sinun on valittava 2023-malli, koska 2022-malli alkaa jo hieman näyttää ikänsä sekä sisältä että ulkoa.

Jos kuitenkin olet kiinnostunut vain samasta ajokokemuksesta, 2022 Escape on enemmän kuin tarpeeksi hyvä. Lisäksi säästät melkoisesti rahaa, jos valitset käytetyn 2022-mallin, varsinkin kun vältät kaikki mahdolliset jälleenmyyjien korotukset, jotka todennäköisesti tulevat 2023 Escape -mallin myötä.

Milloin voin ostaa vuoden 2023 Ford Escapen?

Ford on avannut Ford Escapen tilausprosessin, mikä tarkoittaa, että sen voi nyt ennakkotilata. Aivan ensimmäiset 2022 Ford Escape -mallit tulevat saataville vuoden loppuun mennessä, kun taas useimmat asiakkaat saavat autonsa vuoden 2023 alussa.

  Ford Ecosport ongelmat

Jälleenmyyjälle on maksettava pieni käsiraha, joka sisällytetään myöhemmin lopulliseen ostohintaan.

Missä vuoden 2023 Ford Escape valmistetaan?

Uusi Ford Escape tullaan valmistamaan tutussa Fordin tehtaassa Louisvillessä, Kentuckyssa. Tämä tehdas avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1955, ja se on yksi suurimmista tehtaista, joita Ford tällä hetkellä ylläpitää, sillä se työllistää yli 4000 ihmistä.

Tässä tehtaassa valmistetaan kaikki Ford Escape -mallit Yhdysvaltoihin, mutta siellä valmistetaan myös Expedition, F-250 Super Duty, F550 pickupit ja ylellinen Lincoln Navigator.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z