Kaikki vuoden 2023 Ford F-150 Raptor R:stä

2023 Ford F-150 Raptor R

Tehokkaat kuorma-autot tuntuivat epätodennäköisiltä vielä muutama vuosi sitten, mutta nykyään voimme ostaa jopa yli 700 hv:n V8-hirviöitä, jotka voivat jopa päihittää kokonaisen joukon superautoja 0-100 km/h -kisassa. Tämä on naurettavaa pickup-kuorma-autolle, mutta näyttää siltä, että Yhdysvaltain markkinat rakastavat pickup-kuorma-autoja niin paljon, että ne haluavat niitä kaikissa mahdollisissa muunnelmissa.

Tuleva vuoden 2023 Ford F-150 Raptor R tulee olemaan suorituskykyinen versio suorituskykyisestä Ford F150 Raptorista, joka nyt virittää F150:n 11:een. F150 Raptorissa oli ennen V8-moottori, mutta se korvattiin muutamassa edellisessä sukupolvessa EcoBoost-yksiköllä, jota monet Ford-harrastajat eivät koskaan hyväksyneet.

Tämä vain paheni, kun Dodge toi markkinoille TRX-mallin, jossa on V8-moottori ja paljon enemmän tehoa kuin Raptorissa. TRX:ssä on jopa keskikonsolin grafiikka, jossa on t-rex syömässä raptoria. Ford ei ollut kovin vaikuttunut Dodgen heittäytymisestä Raptorin varjoon, minkä vuoksi uusi 2023 Raptor R on suunniteltu syömään TRX:ää.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 Ford F150 Raptor R:stä, sen saamasta hämmästyttävästä V8-moottorista ja kaikista muista ominaisuuksista. Jos tämä siis kiinnostaa sinua, muista lukea tämä artikkeli!

2023 Ford F-150 Raptor R – Voimansiirtojärjestelmä

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka eivät koskaan onnistuneet hyväksymään sitä, että Raptorissa on pieni EcoBoost-moottori, voit olla rauhassa, sillä Raptor R saa Shelby GT500 ”Predator” -moottorin, joka palauttaa rakastetun V8-äänen 700 hv:n ja 640 lb-ft:n vääntömomentilla, joka on 250 hv enemmän ja 140 lb-ft enemmän kuin vakioraptorissa.

  Yleiset Ford 1.5 EcoBoost -moottorin ongelmat

Ford esitteli myös paljon suuremman ilmanottoaukon, joka pystyy nyt hengittämään 66 % enemmän ilmaa moottoriin, mikä pitää lämpötilat alhaalla ja mahdollistaa moottorin kestämisen näin raskaassa kuorma-autossa. Uudet öljynjäähdyttimet, ainutlaatuiset pakosarjat, syvempi öljypohja, uudelleen kalibroitu ahtimen yksikkö, pieniläpimittainen hihnapyörä… kaikki tämä osoittaa, että kyseessä on melko uusi moottori.

Fordin mukaan Raptor R:n nopeus on 112 kilometriä tunnissa, mikä on paljon 37-tuumaisilla renkailla varustetulle kuorma-autolle. Raptor R:ssä on 10-vaihteinen automaattinen momentinmuunninvaihteisto SelectShift-mallistosta. Parasta uudessa 2023 Ford Raptor R:ssä on ääniraita, sillä uusi V8 kuulostaa loistavalta ja osoittaa, että EcoBoost Raptorissa ei yksinkertaisesti riitä.

2023 Ford F-150 Raptor R – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti Raptor R eroaa F150 Raptorista, mutta ei liikaa. Konepelti, tai kuten Ford haluaa sitä kutsua, ”power dome”, istuu nyt sentin korkeammalla, jotta V8-moottori mahtuu siihen vapaammin. Kuorma-autossa on myös koko joukko Raptor R -dekaaleita, joiden tarkoituksena on pelotella Dodge TRX:n omistajia.

Kaikissa Raptor R -versioissa on uudet 37-tuumaiset kourarenkaat, kun taas sisätilat on verhoiltu hiilikuidulla, nahan sijasta mikrosuomeilla ja uusilla Recaro-urheiluistuimilla, joissa on uudet R-logot. Ajokokemus ei poikkea liikaa V6 Raptorista, sillä Raptor R:ssä on melko lailla sama jousitusasetus samalla maavaralla.

Nämä kuorma-autot on suunniteltu kulkemaan nopeasti suorilla, mikä tarkoittaa sitä, että niillä ei oikeastaan ajeta kilpaa radalla. Nuo valtavat 37-tuumaiset renkaat ovat isommat kuin mistään TRX-mallista tehtaalta saatavat renkaat, joten tämä kuorma-auto sopii täydellisesti Bajaan ja aavikkovauhtiin.

  Ford Ranger Luotettavuus

2023 Ford F-150 Raptor R – Hinnoittelu ja markkinat

Vuoden 2023 Ford Raptor R:n hinnat alkavat 109 145 dollarista, johon sisältyy 1 795 dollarin kohdemaksu. Se saapuu jälleenmyyjiin tämän vuoden loppuun mennessä, mutta Ford kertoo, että tilauksia otetaan jo nyt vastaan. Ford ei kertonut, onko Raptor R:n tuotanto rajoitettu, mikä tarkoittaa, että todennäköisesti ei ole.

Saatamme nähdä Fordin yrittävän myydä mahdollisimman monta Raptor R -mallia muutaman vuoden aikana saatavilla olevista tuotteista ja siten rajoittaa mallia sillä tavoin. Oli miten oli, kun Ford F150 Raptor R saapuu maanteille, on todennäköistä, että arvot nousevat pian pilviin, mikä houkuttelee monia F150 Raptor R:n omistajia myymään autojaan huomattavaan voittoon.

UKK-osio

Onko Ford F-150 Raptor R parempi kuin Dodge RAM TRX?

Yksi kaikkien aikojen jännittävimmistä kilpailuista kuorma-automarkkinoilla on tulevan Ford F150 Raptor R:n ja nykyisen Dodge RAM TRX:n välinen kilpailu. TRX on hieman tehokkaampi, mutta todennäköisesti noin 500-1000 kiloa painavampi kuin Raptor R, mikä tarkoittaa, että sen teho-painosuhde ei ole yhtä hyvä kuin Raptor R:llä.

Voimme sanoa, että nämä molemmat kuorma-autot ovat suorastaan hulluja, ja ostopäätöksesi riippuu siitä, kummasta näistä kahdesta merkistä pidät enemmän ja pidätkö enemmän ”Predator” Shelby V8:sta verrattuna ikoniseen ”Hellcat” V8:aan.

Miten voin tilata Ford F150 Raptor R:n?

Jos olet kiinnostunut ostamaan vuoden 2033 Ford Raptor R:n, sinun kannattaa yksinkertaisesti kävellä paikalliseen Ford-jälleenmyyjään ja pyytää varausta. Tämä tarkoittaa, että varaat virallisesti rakennuspaikkasi maksamalla käsirahan Ford-jälleenmyyjälle. Tämä talletus käytetään myöhemmin ajoneuvon ostohintaan.

  Ford Kuga plug-in hybridin yleiset ongelmat

Ongelmana on se, että monet jälleenmyyjät pyytävät Raptor R:stä suuria lisähintoja. Monissa tapauksissa jälleenmyyjät pyytävät jopa 25 000 dollaria F150 Raptor R:n ostohinnan päälle, mikä on aivan järjetöntä.

Onko Ford F150 Raptor R suorituskykyinen kuorma-auto?

Ford F150 Raptor R on suorituskykyinen kuorma-auto, koska sen Shelby GT500:sta peräisin oleva V8-moottori tuottaa yli 700 hv. Vaikka näitä kuorma-autoja ei ole suunniteltu rata-ajoon, ne pärjäävät hyvin kaarreajossa. Toki ne ovat parempia kuin tavalliset F-sarjan kuorma-autot, mutta kokonaisuutena nämä on suunniteltu vain hauskanpitoa varten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z