Kaikki vuoden 2023 Hyundai Konasta

2023 Hyundai Kona

Vuoden 2022 Hyundai Kona ei eroa kovinkaan paljon uudesta vuoden 2023 Hyundai Konasta, sillä vuoden 2023 malli on pääasiassa siirtomalli, johon on tehty muutamia pieniä muutoksia, joista merkittävin on se, että vuoden 2023 malliin voi nyt saada päivityksiä ilman kautta. Toki hinta nousee muutamalla tuhannella dollarilla, mutta kaikki muu pysyy ennallaan.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken vuoden 2023 Hyundai Konasta, miksi sinun pitäisi harkita sitä ja mahdollisesti jopa ostaa se. Tämä pieni Hyundain viistoperä/crossover tarjoaa monipuolisen kokemuksen, jossa on kunnon tilaa ja kunnon tekniikkaa. Se on myös todella luotettava auto, kuten useimmat Hyundai-mallit nykyään, minkä pitäisi myös olla suuri syy harkita sitä.

Muotoilullisesti vuoden 2023 Hyundai Kona pysyi ennallaan vuoden 2022 malliin verrattuna, mutta se ei ole huono asia, sillä edellinen Kona näytti todella raikkaalta aikaansa nähden. Sisätilat ovat myös kauniisti sisustetut, ja niissä on helppokäyttöiset hallintalaitteet sekä intuitiivinen ja reagoiva infotainment-näyttö.

Tilaa on tarjolla riittävästi tämän kokoluokan autolle, kun taas hinnoittelu on hyvin samankaltainen kuin kilpailijoilla. Kaiken kaikkiaan Hyundai Kona on varmasti auto, jota kannattaa harkita, jos etsit pientä viistoperää/crossoveria, joka tarjoaa paljon vastinetta rahoillesi ja pysyy suurimmaksi osaksi ongelmitta.

2023 Hyundai Kona – Voimansiirtojärjestelmä

Vuoden 2023 Hyundai Kona saa edellisestä mallista siirretyn 1,6-litraisen rivinelosylinterisen bensiinimoottorin, joka tarjoaa 177 hv ja 195 l/min vääntöä. Tämä moottori on yhdistetty pysyvään AWD-järjestelmään, ja sen pitäisi tuottaa enintään noin 35-40MPG. Se on myös yhdistetty 7-vaihteiseen automaattivaihteistoon, jonka pitäisi sopia Konaan täydellisesti.

  Onko Hyundai i30N hyvä auto?

Konaan on saatavana myös 1,6 litran hybridimoottori ja täyssähköinen malli 39 kWh:n akulla tai suuremmalla 64 kWh:n akulla. Valikoiman yläpäässä voit valita myös suorituskykyisen Hyundai Kona N -mallin, joka tarjoaa 2,0 litran 4-sylinterisen rivimoottorin yli 400 hv:n teholla ja pysyvän AWD-ajon, joka tekee pienestä Konasta varmasti paljon hauskempaa ajettavaa.

Kaiken kaikkiaan vuoden 2023 Konan voimansiirtovaihtoehdot ovat todella hyviä, sillä niissä yhdistyvät tehokkuus, teho ja hienostuneisuus samassa paketissa.

2023 Hyundai Kona – muotoilu ja ajaminen

Ulkomuodon osalta 2023 Kona on tunnistettavissa lähinnä futuristisen näköisestä keulasta, jossa on paljon aukkoja ja muotoiluvaihtoehtoja. Se ei ehkä ole segmenttinsä parhaimman näköinen auto, mutta se ei myöskään loukkaa ketään. Sisätilat ovat kauniisti muotoillut ja helppokäyttöiset, ja niiden pitäisi riittää 99 prosentille ihmisistä enemmän kuin hyvin.

Ajokokemus ei ole mitään erikoista, mikä tarkoittaa, että Kona ajaa niin kuin pieneltä crossoverilta voi odottaa. Poikkeuksena huipputason Kona N, jonka jousitus on jäykempi, korin kallistelu vähäisempää, ajokorkeus on hieman matalampi ja pyörät ovat isommat – kaikki nämä ominaisuudet johtavat keskittyneempään ja ketterämpään ajokokemukseen.

2023 Hyundai Kona – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Koska vuoden 2023 Hyundai Kona ei ole vielä ulkona, jotta voisimme kunnolla arvioida, kuinka luotettava se tulee olemaan, emme voi tehdä siitä täydellistä arviota. Koska vuoden 2023 malli on kuitenkin enimmäkseen vuoden 2022 malli, voimme suurimmaksi osaksi sanoa, että siitä tulee todella luotettava auto, koska J.D. Power palkitsi vuoden 2022 mallin tuloksella Great 81/100.

  Hyundai i30 vs. Mazda 3 - kumpi on parempi?

Mikään auto ei kuitenkaan ole täydellinen, mikä tarkoittaa, että meidän on myös mainittava nykyisen Konan yleisimmät viat. Ne liittyvät jarruihin, sähköjärjestelmään, ADAS-järjestelmään, moottoriin ja mahdollisesti jopa korkeajänniteakkuun Hyundai Konan sähkömalleissa.

2023 Hyundai Kona – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan voit odottaa vuoden 2023 Konan alkavan noin 25 000 dollarista tai enemmän riippuen markkinoista, saatavuudesta ja siitä, miten maailmanlaajuinen inflaatio etenee. Sähkökäyttöiset 2023 Konan mallit maksavat reilusti yli 30 000 dollaria, mikä on odotettavissa sähköautolta. Huippumalli 2023 Kona N high-performance -malli maksaa todennäköisesti 36 000 dollaria.

Käytännöllisyys on kunnossa tämän kokoiselle autolle, mikä tarkoittaa, että voit pakata jopa neljä matkustajaa samaan aikaan ilman ongelmia. Tavaratila on myös todella hyvä, yksi segmenttinsä parhaista.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa 2022 Hyundai Kona vai 2023 Hyundai Kona?

Jos saat hyvän tarjouksen jostakin nykyisistä 2022 Hyundai Kona -malleista, jotka vielä seisovat eri jälleenmyyjien tonteilla ympäri maailmaa, valitsisin 2022-mallin ilman muuta. Syynä on hinnoittelu, sillä nämä vuoden 2022 uudet tai hieman käytetyt Hyundai Kona -mallit ovat huomattavasti halvempia kuin vuoden 2023 mallit ilman, että ne eroavat toisistaan kovin paljon.

Sinänsä saat periaatteessa saman auton hieman halvemmalla, jonka voit käyttää paremmin lisävarusteisiin ja parempiin renkaisiin. Jos kuitenkin leasing/rahoitat seuraavaa Hyundai Konaasi, kannattaa harkita 2023-mallia, sillä leasing-/premiumhintojen ei pitäisi erota paljonkaan.

  Onko Hyundai Ioniq 4 hyvä auto?

Onko Hyundai Kona pieni?

Kyllä, se on. Hyundai Kona on läpikotaisin pienikokoinen auto, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset pitävät sitä liian pienenä mieleisekseen. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Konaan mahtuisi isompia aikuisia, koska kyllä mahtuu, vaan kyse on enemmänkin tunteesta, jonka saat Konan ratissa istuessasi.

Konassa ei voi olla yhtä mukavasti kuin jossakin isommassa autossa, minkä vuoksi Kona on loistava auto kaupungin kaduille, mutta ei paras mahdollinen pitkän matkan matkoilla, joilla koko ja tila ratkaisevat kaiken.

Onko Hyundai Kona N:ää hauska ajaa?

Jotkut korkean profiilin toimittajat ovat viime aikoina todenneet, että Hyundai Kona N on yksi viihdyttävimmistä autoista ajaa. Kyllä, kuulit oikein, jotkut toimittajat toteavat, että Kona N on hauskempi ajaa kuin monet urheiluautot ja jopa superautot ovat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z