Kaikki vuoden 2023 Mercedes-AMG E 53 -mallista

2023 Mercedes-AMG E 53

Vuoden 2023 Mercedes E-luokka edustaa jatkoa yhdelle kaikkien aikojen menestyneimmistä ja parhaista Mercedes-sedaneista. Uusi 2023 E 53 AMG edustaa koko E-Luokan malliston toiseksi tehokkainta ja todennäköisesti halutuinta versiota, joka jää vain hieman jälkeen E3 AMG:stä. E53 AMG on kuitenkin saatavana myös coupe- ja avoautona, ja se on tehokkain ja kallein E-Klasse Coupe/Convertible, jonka rahalla saa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 Mercedes-AMG E 53:sta, miksi sinun pitäisi harkita sellaista ja miksi se on niin hyvä kuin kaikki sanovat. Se ei ehkä tule Mercedeksen huippuluokan 4.0L BiTurbo V8 -moottorilla, mutta on todella vaikea valittaa nykyisestä V6-moottorista, joka varmasti riittää useimmille.

Muotoilullisesti E 53 AMG on saatavana sedanina, avoautona ja coupéna. Sedan on liikemiehen vaunu, kun taas coupe on nuorempien yksilöiden suosima valinta. Sisätilat ovat upean näköiset, kuten kaikissa uusimmissa markkinoilla olevissa Mercedes-sedaneissa. E-luokka ei saanut vielä aivan uusinta Mercedes-tekniikkaa, mutta se on niin hyvä, ettei sitä edes kaipaa.

Luotettavuus näyttää olevan suurimmaksi osaksi kunnossa, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa keskustella tarkemmin. Arvoltaan E53 AMG maksaa paljon, mutta niin on myös Audi S6:n ja BMW M550i:n kohdalla. Jos haluat käytännöllisyyttä päiviksi, sinun on valittava sedan-versio, sillä se tarjoaa neljä ovea ja suuren tavaratilan.

2023 Mercedes-AMG E53 – Voimansiirtojärjestelmä

Mercedes-AMG E 53 saa tutun 3,0 litran V6-moottorin, jossa on 430 hv ja 384 newtonmetrin vääntömomentti, joka riittää kuljettamaan E53:n vain neljässä sekunnissa 0:sta 60:een metriin tunnissa ja saavuttamaan rajoitetun huippunopeuden, joka on noin 155 kilometriä tunnissa. Voima lähetetään kaikille neljälle pyörälle Mercedeksen 9-vaihteisen automaattivaihteiston kautta.

  Mikä on paras Mercedes perheelle?

AWD on vakiovaruste kaikissa E 53 AMG -malleissa, sillä 4MATIC+ on nykyään ainoa vaihtoehto monissa Mercedes AMG -sedaneissa. Vaikka V6-moottori ei ehkä olekaan yhtä jännittävä kuin E63 AMG:stä löytyvä 4,0 litran BiTurbo, suorituskyvyn suhteen ei todellakaan ole valittamista.

MPG-arvoksi on mitattu 21MPG kaupungissa ja 28MPG maantiellä, mikä on selkeä etu V6:n sijaan V8:n käytössä. On hieman sääli, että huippumallia E63 AMG:tä ei ole saatavana Coupe-muodossa, mutta E53 AMG riittää useimmille.

2023 Mercedes-AMG E53 – muotoilu ja ajaminen

Kuten alussa mainittiin, E53 AMG on saatavana joko coupé- tai sedan-mallina riippuen siitä, mitä haluat enemmän. Sedan-versio on suurempi, painavampi, tilavampi ja paremman näkyvyyden omaava. Coupe/avoautomalli näyttää kuitenkin kiistatta paremmalta ja on harvinaisempi ja tyylikkäämpi versio. Sisätilat ovat samat molemmissa, ja ne ovat yksi luokkansa parhaista sisätiloista, vielä muutaman vuoden markkinoilla olon jälkeenkin.

Ajokokemus on loistava sekoitus mukavuutta, vakautta ja voimaa, mikä tekee E 53 AMG:stä loistavan auton niille, jotka viettävät suurimman osan ajoajastaan pitkillä moottoritiematkoilla. Jousitusasetelma ei ole yhtä jäykkä kuin E63 AMG:ssä, joka on kiistatta hieman liian kova sedanille, jonka keulassa on kolmipistetähti.

2023 Mercedes-AMG E53 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

Mercedes-AMG E53 on kohtuullisen luotettava auto, jos siitä pidetään kunnolla huolta, mikä on yleensä tapana saksalaisten luksusluokan sedanien kohdalla. Monet omistajat ovat kuitenkin valittaneet erilaisista sähköisistä ongelmista, kuten kaukovaloavustimen ja joidenkin kehittyneiden kuljettajan apujärjestelmien, kuten kaistalla pysymisen avustimen tai mukautuvan vakionopeusjärjestelmän, ongelmista.

  Missä voin vaihtaa Mercedeksen öljyt?

Jotkut ovat valittaneet ylikuumenemisongelmista tai öljyvuodoista. Kaiken kaikkiaan on syytä tehdä ennen ostoa tarkastus, jos olet kiinnostunut ostamaan sellaisen käytettynä, sillä kyseessä on todella monimutkainen auto, joka tarvitsee asianmukaista huoltoa kestääkseen.

2023 Mercedes-AMG E53 – Arvo ja käytännöllisyys

Jos olet kiinnostunut ostamaan E53 AMG:n sedan-version, joudut maksamaan noin 83 000 dollaria, kun taas coupe maksaa 84 000 dollaria ja avoauto 90 000 dollaria. Käytettyjen autojen hinnat ovat paljon alhaisemmat, sillä E53 AMG:n arvo laskee paljon 3-5 vuoden käytön jälkeen.

Käytännöllisyys on parasta sedanissa, sitten coupessa ja viimeiseksi avoautossa, koska siinä on vähiten tilaa takana ja pienin tavaratila, varsinkin kun katto on alhaalla.

UKK-osio

Mikä Mercedes E53 AMG minun pitäisi ostaa?

No, se riippuu siitä, mitä tarvitset. Jos olet perheenisä, valitse sedan-versio, koska se on kaiken kaikkiaan järkevin. Jos haluat dynaamisimman ja jännittävimmän kokemuksen, valitsisin coupen. Lopuksi, jättäisin avoauton ostamisen kokonaan väliin, koska se ei ole yhtä hyvä ajettava kuin kaksi muuta. Siitä puuttuu rakenteellinen jäykkyys ja se on paljon painavampi.

Lisäksi se maksaa myös 10 000 dollaria alusta alkaen, mikä ei mielestäni yksinkertaisesti ole sen arvoista. Sedan on paras useimmille ihmisille, kun taas jotkut saattavat pitää coupesta sen muotoilun ja ajokokemuksen vuoksi.

  Onko Mercedes W213 hyvä auto?

Onko Mercedes AMG E53 todellinen AMG?

Tuolla ulkona käydään jatkuvasti keskustelua siitä, ovatko AMG 53 -mallit oikeita AMG-malleja, koska niissä ei ole kaikkea, mitä AMG:ssä yleensä on, varsinkaan moottoria. Nykyään AMG-merkki ei kuitenkaan ole enää niin vahva ja erityinen kuin ennen, eikä se todellakaan tarkoita V8-moottoria.

Uusi C63 on ”63” AMG, mutta se tarjoaa 4-sylinterisen moottorin. Sinänsä E 53 AMG on todellinen AMG, sillä siinä on muutakin kuin moottori ja pakoputkipari kummallakin puolella.

Onko Mercedes AMG E53 parempi kuin E63 AMG?

E53 AMG on halvempi, mukavampi ja tehokkaampi, kun taas E63 on paljon jännittävämpi, paljon nopeampi ja helvetin paljon kalliimpi. Jos olet Mercedes-fani, valitse E53 AMG ja säästä rahaa.

Jos kuitenkin olet AMG-fani, syrjäytymistä ei voi korvata, sillä E63 AMG on paljon erikoisempi auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z